Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σουρωτήρι η ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών. Χάκερς «σήκωσαν» 45 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε 27 χώρες!


Χάκερς «σήκωσαν» 45 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε 27 χώρες!

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να «σηκώσει» μέσα σε λίγες μόνο ώρες από. λογαριασμούς εταιρειών μέσω ΑΤΜ μια συμμορία χάκερς.
Πρόκειται, πιθανότατα, για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική ληστεία του 21ου αιώνα αφού οι ληστές κατάφεραν να απλώσουν τα «πλοκάμια» τους σε συστήματα τραπεζών σε 27 χώρες,  χρησιμοποιώντας ψεύτικες μαγνητικές κάρτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν συλληφθεί επτά άτομα, στα οποία έχουν απαγγελθεί καταγγελίες.
Μάλιστα κάποιοι από τους χάκερς θέλησαν να περηφανευτούν για τα «κατορθώματά» τους φωτογραφίζοντας τους εαυτούς του με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, όπως οι κύριοι Elvis Rafael Rodriguez και  Emir Yasser Yeje.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, οι δράστες κατάφεραν να «χτυπήσουν» 2.904 μηχανήματα σε δέκα ώρες, κλέβοντας περισσότερα από 2,4 εκατ. δολάρια.
'Οσον αφορά στη δράση τους, οι χάκερς «έμπαιναν» στα ηλεκτρονικά συστήματα εταιριών που επεξεργάζονται στοιχεία πιστωτικών καρτών και αύξαναν τα πιστωτικά τους όρια, όπως επίσης τα όρια αναλήψεων για προπληρωμένες κάρτες Mastercard, με βασικό «στόχο» την τράπεζα Rakbank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Bank of Muscat στο Ομάν

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=277604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου