Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η παραφιλολογία για όσους δεν θέλουν το Facebook: "Δεν έχετε προφίλ στο facebook; Είστε ψυχοπαθείς!"


Πριν λίγες ημέρες είδαμε να προωθούν για όσους δεν έχουν φακελώσει οικειοθελώς τον εαυτό τους στο Facebook, ότι αυτός είναι λόγος να θεωρηθούν ως "πιθανώς δολοφόνοι"
Τώρα βλέπουμε την φασιστική αυτή παραφιλολογία να αναθερμένεται, αφού, πέρα από πιθανούς δολοφόνους μας θεωρούν και "πιθανώς ψυχοπαθείς", με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην δυσκολία ευρέσεως εργασίας.
Σήμερα μπορεί όλα αυτά να φαίνονται σαν αστεία, ή ότι δεν μπορεί να τα πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά δυστυχώς σηματοδοτούν την τάση εκείνη της Νέας Τάξης για τον πλήρη έλεγχο της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, και ίσως σε λίγο σε υποχρεώνουν να είσαι αυτοφακελωμένος για να μπορέσεις να βρεις εργασία.
Πριν λίγους μήνες εργοδότες απαίτησαν από υποψήφιους υπαλλήλους τους να τους παραχωρήσουν τον κωδικό ασφαλείας του λογαριασμού τους στο facebook
Είναι ένα προστάδιο πριν το γενικό φακέλωμα μέσω την ψηφιακών ταυτοτήτων στις οποίες θα καταγράφονται τα πάντα που αφορούν τις λεπτομέρειες της ζωής των ανθρώπων.
Αστείο βεβαίως είναι να ομιλούν περί "Ψυχής" άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι ψυχή. Να ομιλούν περί "Παθών ψυχής" άνθρωποι στερούμενοι τελείως της γνώσεως του τι είναι "Πάθος", και μέσα στην απόλυτη άγνοια και αγνωσία τους να ορίζουν τι είναι "ψυχο-πάθεια", και να προσπαθούν να λύσουν κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν καν να ορίσουν και χωρίς οι ίδιοι να έχουν "θεραπευτεί -καθαριστεί".
Η πίεση με το αυτοφακέλωμα στα λεγόμενα "Κοινωνικά Δίκτυα" είναι ένα φαινόμενο που θα γιγαντώνεται όσο εμείς οι ίδιοι το επιτρέπουμε, όπως επιτρέπουμε στην πλήρως υποταγμένη και αλλοτριωμένη στην Νέα Τάξη, Τηλεόραση και ΜΜΕ, να κατευθύνουν την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας.
Σύμφωνα λοιπόν με το digitallife.gr το οποίο χρησιμοποιεί ως πηγή το mashable.com

Αν δεν έχεις προφίλ στο Facebook μάλλον έχεις πρόβλημα 

 Προ ημερών συζητούσαμε με ένα φίλο το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό και τι όχι, αλλά και το πόσο «δικτατορική» είναι η σημερινή κοινωνία, αν δεν ακολουθεί κάποιος τις κοινωνικές τάσεις. Ε, φαίνεται πως για κάποιο κομμάτι του κόσμου, εξακολουθεί και είναι δικτατορικοί. Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιοι ψυχίατροι και κάποιοι εργοδότες θεωρούν ύποπτο το γεγονός  ότι κάποιος δεν έχει προφίλ στο Facebook. Κι αυτό γιατί, στις νεότερες γενιές, θεωρείται «νορμάλ» να έχει κάποιος λογαριασμό στο Facebook και «όχι νορμάλ» να μην έχει.

Οι εργοδότες, σύμφωνα με αυτή την αναφορά τουλάχιστον, μπορεί να υποψιάζονται ότι μελλοντικός εργαζόμενός τους μπορεί να απέχει από το Facebook γιατί το περιεχόμενο του λογαριασμού του περιείχε τόσο προσβλητικό υλικό που κοινωνικό δίκτυο τον διέγραψε. Άλλωστε, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργοδοτών, όταν ψάχνουν για προσωπικό και πραγματοποιούν συνεντεύξεις, κοιτάζουν την εικόνα των υποψηφίων στα κοινωνικά δίκτυα. Με την ίδια λογική, οι ψυχολόγοι βλέπουν την χρήση του Facebook σαν μία «υγιή» κοινωνική συμπεριφορά.
«Το διαδίκτυο έχει γίνει φυσικό κομμάτι της ζωής μας» λέει ο ψυχολόγος Christopher Moeller στο Γερμανικό περιοδικό Der Taggspiegel. «Είναι πιθανόν να δέχεσαι θετικά αισθήματα από τους online φίλους σου».  Το ίδιο γερμανικό περιοδικό σημειώνει πως, τόσο ο James Holmes, που πυροβόλησε και σκότωσε τόσα άτομα στην πόλη Aurora, όσο και ο Breivik που σκότωσε πολύ περισσότερα άτομα στη Νορβηγία, δεν διατηρούσαν λογαριασμούς στο Facebook, αλλά σε πιο «σκοτεινά» κοινωνικά δίκτυα, όπως το MySpace στην περίπτωση του Holmes, και το Adult Friend Finder στην περίπτωση του Breivik. Και στο περιοδικό φτάνουν στο σημείο να πουν πως, όσοι δεν έχουν λογαριασμό στο Facebook, έχουν λόγο να είναι ύποπτοι για μαζικές δολοφονίες…
Πέρα από το παράλογο των ισχυρισμών του Γερμανικού περιοδικού, εσείς, αισθάνεστε περίεργα όταν γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο και σας λέει ότι δεν έχει Facebook; Πιστεύετε πως έχει υγιή κοινωνική ζωή κάποιος που ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου