Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ιερόσυλοι έκλεψαν το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριωτίσσης


Άλλο ένα συμβάν στην Καστοριά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των δυσάρεστων και αποκαρδιωτικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας.
Ιερόσυλοι εισήλθαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριωτίσσης και αφαίρεσαν αφιερώματα, τιμαλφή και τάματα, παραβλέποντας πως οτιδήποτε προσφέρεται στο Θεό δεσμεύεται ως προς τη χρήση του μόνο για τη δόξα του Θεού.
Τέτοιου είδους κλοπές συνιστούν βεβήλωση του ιερού χώρου και..
επισύρουν την οργή του Θεού καθώς η ευλάβεια και ο σεβασμός στα Θεία πρέπει να είναι δεδομένα ασχέτως οικονομικών ή άλλων δυσκολιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται στις 15.000 € ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό.Η Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης είναι το αρχαιότερο Μοναστήρι της ευρύτερης περιοχής (1081 μ.Χ.) και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.
Συνεπώς η συγκεκριμένη κλοπή προσβάλλει βαθύτατα όλους τους κατοίκους της Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που η Καστοριά στερείται των υπηρεσιών φύλαξης από τους συνοριοφύλακες λόγω της μετακινήσεώς τους στον Έβρο. Η χρονική σύμπτωση των δύο γεγονότων δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.
Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει την επιπόλαιη απόφαση απομάκρυνσης των συνοριοφυλάκων από την παραμεθόρια περιοχή του Νομού Καστοριάς και συνιστά στο ποίμνιο να έχει ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή του.

Ενημέρωση από Μητρόπολη Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου