Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Οι αθλητές μας της κωπηλατικής: «Πιστεύουμε στο Θεό»


Η Ελλάδα είναι παρούσα σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στα λεγόμενα «βαριά» αγωνίσματα της κωπηλασίας για πρώτη φορά στην Ιστορία της, χάρη στην τετράκωπο με πρωταγωνιστές τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου. Το πλήρωμα της τετρακώπου εξασφάλισε σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (4/8) ως 2ο της 2ης ημιτελικής σειράς (6:02.61).

Στη δεύτερη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά το Πεκίνο), ο πιο έμπειρος της... βάρκας, Γιάννης Χρήστου δήλωσε μετά την επιτυχία: «Σήμερα κάναμε καλύτερη κούρσα από τα προκριματικά... με πιο πολύ μυαλό. Ήμασταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Ευχαριστώ τα παιδιά για την πρόκριση στον τελικό. Στέλνω την αγάπη μου στη γυναίκα μου και το γιο μου. Τους περιμένω με ανυπομονοσία να έρθουν αύριο εδώ στο Λονδίνο».
Ο Γιάννης Τσίλης τόνισε: «Μας βγήκε όπως περιμέναμε η κούρσα. Κάναμε το 2ο σημαντικότερο βήμα και μάλιστα... πολύ σωστά. Καταφέραμε να είμαστε στον τελικό, κάτι που πριν χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο».

Ο Στέργιος Παπαχρήστος σχολίασε από την πλευρά του: «Είναι η πρώτη φορά που σε βαριά κατηγορία η Ελλάδα μπαίνει τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να αναφερθώ στον πατέρα Ιωσήφ από το Άγιο Όρος. Μας εστειλε ένα γράμμα, με σοφά λόγια, το οποίο το είχαμε μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύουμε στο Θεό, πιστεύουμε σε όσους ανθρώπους είναι δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα τώρα στον τελικό».
Τέλος, ο Γιώργος Τζιάλλας επισήμανε: «Όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στα μετάλλια. Η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, όλα είναι ισχυρά πληρώματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για όλη την προσπάθεια που κάναμε τόσα χρόνια μαζί. Ευχή μου είναι να κλείσουμε με ένα μετάλλιο, αν όχι... με μία καλή θέση στον τελικό».
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου