Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος : «Προσεύχομαι για την Ελλάδα μας. Πάνω απ' όλα, η Ελλάδα μας!»


"Προσεύχομαι για την Ελλάδα μας. Πάνω απ' όλα, η Ελλάδα μας!"
Με αυτά τα λόγια αποκρίθηκε στο κάλεσμα του Newsbomb ο Μακαριότατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ για την "Αφύπνιση" του Ελληνισμού. Αυτός ο αδάμαστος φάρος του Ελληνισμού που εξακολουθεί να σκορπά το φως στα πέρατα της οικουμένης.
Γιατί αυτή είναι η Ελλάδα. Μία κοιτίδα φωτός που εξαπλώθηκε στα πέρατα της Γης για να γκρεμίσει τα δεσμά της τυραννίας και της βαρβαρότητας.
Η Ελλάδα που κάποιοι θέλουν να εγκλωβίσουν σε γκρίζες ζώνες, γκρίζα σημεία σε γκρίζα χαρτιά, υποθηκεύοντας το μέλλον μίας ιστορίας χιλιετιών εις βάρος των εθνικών θεμάτων. Αυτοί που έντεχνα προσπάθησαν να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο της Μητέρας Πατρίδας από τα τέκνα της στην οικουμένη, στερώντας τους ακόμα και το ιερό δικαίωμα της συμμετοχής στην Δημοκρατία, που και αυτή γεννήθηκε στα σπλάχνα της.


Πόσο ασήμαντοι φαντάζουν αυτοί οι κωμικοί διαχειριστές που νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν αλυσίδες στην Ιδέα. Στην υπερχρονική αυταξία που πέρασε από φωτιά και ατσάλι μεσα στο γύρισμα των κύκλων της ιστορίας.
Πόσο μικροί φαντάζουν οι δοτοί τηλεοπτικοί λαπάδες μπροστά στις πνευματικές λαμπάδες επιπέδου Θεοδώρου.
Την ίδια στιγμή που οι ανάξιοι διαχειριστές σπέρνουν τον τρόμο στις ψυχές των Ελλήνων, ο Μακαριότατος φυλά Θερμοπύλες, μέσα στον πραγματικό τρόμο του εμφυλίου σπαραγμού.
Δίνει όμως την μάχη του ως πρέπει σε έναν πραγματικο ηγέτη του παγκόσμιου Ελληνισμού. Κάνει τον κίνδυνο, ορμή και τον φόβο, έπος. Μα βρίσκει και την δύναμη να διαδίδει το άδολο το φως, το Ελληνικό.
Επτά (7) νοσοκομεία εγκαινιάζει τις επόμενες ημέρες στην Αφρική και μία εκκλησία στην Μοζαμβίκη. Κάθε ένα από αυτά θα γίνει θεμέλιο του Ελληνισμού στην οικουμένη για να διατυμπανίζει την προσφορά στον άνθρωπο και τον σεβασμό στο Θείο. Όχι στους τυράννους!
Την ίδια στιγμή που στην κοιτίδα του ανθρωπισμού θυσιάζεται ακόμα και η δημόσια υγεία, εξαθλιώνονται τα νοσοκομειακά ιδρύματα και οι πολίτες γίνονται έρμαια των κερδοσκόπων της υγείας και των γενοσήμων.
Αυτοί οι άνθρωποι που η παρουσία τους και μόνο μπορεί να αναστρέψει το κλίμα τρόμου που βασιλεύει στην κοινωνία, δεν τυγχάνουν της ανάλογης προβολής. Αντίθετα, στις οθόνες παρελαύνουν πρόσωπα που θαρρείς ότι βρίσκονται σε διαγωνισμό καταστολής του φρονήματος των πολιτών.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου