Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η WikiLeaks αποκαλύπτει την κατασκοπία πολιτών.


Η τεχνολογία, το διαδίκτυο και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας διευκόλυναν σε μεγάλο βαθμό το έργο όλων όσοι θέλουν να αποσπάσουν στοιχεία από την προσωπική ζωή των πολιτών σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει η WikiLeaks, που έδωσε στη δημοσιότητα εκατοντάδες αρχεία, για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα τα οποία απέκτησαν αποκλειστική πρόσβαση στα αρχεία, όπως το ιταλικό περιοδικό «L' Espresso», τηλεφωνικές επικοινωνίες, ηλεκτρονικά μηνύματα, ακόμη και η γραπτή επικοινωνία μέσω κινητών (SMS) πέφτουν στο δίχτυ που έχουν απλώσει εκατοντάδες εταιρίες.
Η συγκέντρωση των στοιχείων καταλήγει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να αποκτήσει -με το κατάλληλο αντίτιμο- και τα μέσα για την κατασκοπία, αφού οι εταιρίες κατά καιρούς προμήθευσαν καθεστώτα, μεταξύ των οποίων αυτά των ανατραπέντων Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη.


Ενδεικτική της έκτασης της κατασκοπίας είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαδικτυακής WikiLeaks, ότι τα λογισμικά που έχουν αναπτύξει οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να υποκλέψουν δεδομένα από συσκευές που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στον πλανήτη, όπως τα iPhone και BlackBerry, καθώς και όσες χρησιμοποιούν το σύστημα Android, ενώ μπορούν να καταγραφούν κινήσεις του χρήστη της συσκευής, ακόμη και ήχοι του περιβάλλοντος στο οποίο αυτός κινείται.

Επίσης, αρκεί να αναφερθεί ότι κάθε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο διακινούνται 168 εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα, πραγματοποιούνται 370.000 τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Skype, αποστέλλονται 98.000 μηνύματα με την υπηρεσία Tweeter, γίνονται 694.445 αναζητήσεις μέσω της Google και δημοσιοποιούνται 1.500 μηνύματα σε μπλογκ και 600 νέα βίντεο στο YouTube.

Μεταξύ των εταιριών, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, είναι η νοτιοαφρικανική Vastech, που εγγυάται στους πελάτες της την παρακολούθηση και καταγραφή όλων των επικοινωνιών μέσω δορυφόρου και τηλεφώνου στη χώρα, και η γερμανική Elaman, η οποία διαβεβαιώνει ότι από την ανάλυση των στοχείων είναι δυνατός ο εντοπισμός ενός ατόμου και των προσώπων που συνδέονται με αυτό, όπως τα μέλη μιας ομάδας στην οποία συμμετέχει. Επίσης, η ισπανική Agnitio διατείνεται ότι με τα συστήματά της μπορεί να παρέμβει στην αποστολή SMS, αλλάζοντας το περιεχόμενο, ή να πραγματοποιήσει κλήσεις από μια οποιαδήποτε συσκευή.

Η ιστοσελίδα που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάντζ (φωτογραφία), ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό, υπόσχεται ότι οι αποκαλύψεις της θα προκαλέσουν σάλο ανάλογο με αυτό της δημοσιοποίησης ντοκουμέντων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου