Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Και ο Ομπάμα και η σύζυγος του μας "βάζουν τα γιαλιά" στο θέμα του Facebook ανηλίκων!


Παρόλες τις αρνητικές ειδήσεις που αφορούν την ανεξέλεγκτη χρήση του facebook, οι σημερινοί νεοέλληνες κυρίως γονείς, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα και να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των παιδιών τους, αφήνοντάς τα ανεξέλεγκτα να δημιουργούν προφίλ στο facebook αν και γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν από κυκλώματα απαγωγέων ή παιδεραστών (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Μάλιστα ο πρώην κατοχικός Πρωθυπουργός μας Γεώργιος ή Jeffrey Παπανδρέου, αποδείκνυε ότι «λεφτά υπάρχουν» πληρώνοντας από το υστέρημα αυτού του λαού, και από τους μαθητές που λιποθυμούν από την πείνα, ένα "στόλο" από 100 ολόκληρους συμβούλους για να απασχολούνται με το προσωπικό του Facebook και τα λοιπά sosial media.

Ας δούμε τα 100 αυτά καλοπληρωμένα από το υστέρημά μας πρόσωπα, τι ακριβώς εργασία έκαναν. Αναρτούσαν στο προφίλ του αγαπητού μας πρωθυπουργού (με τις ευλογίες του), πολύ όμορφα και ψυχωφελή και εθνικά θέματα,  όπως:  «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»,  δείτε το ΕΔΩ ,   «Το φύλλο έιναι άρρωστος τρομοκράτης»,   «Σκοτώνουμε την μαμά;»,   «Τέρμα τα αστεία, πάμε για ληστεία»,    «Αλληλεγγύη στους μετανάστες» ,    «Κρήτη ζούμε, στον ΠΑΤΟ να σε δούμε», και άλλα "ψυχωφέλιμα" και ρυπαρά, και διαστροφικά. (δείτε σχετικά ΕΔΩ)

Στην συγκεκριμένη δημοσίευση του Βήματος βλέπουμε την σύζυγο του πρωθυπουργού των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, να εξηγεί ότι το facebook .. «δεν είναι κάτι που χρειάζονται. Δεν είναι απαραίτητο για ένα 12χρονο παιδί να έχει facebook».

 Στην συνέχεια με δημοσίευση στον star  βλέπουμε τον ίδιο τον Ομπάμα παρόλο που ως πρόεδρος θα έπρεπε να είναι πιο διπλωμάτης, σε ερώτηση που του έκαναν από το περιοδικό People, αν θα άφηνε τις κόρες του να έχουν πρόσβαση στα social media απάντησε ευθέως με ένα μεγάλο «όχι»!
Εμείς σαν γονείς, εκπαιδευτικοί, πολίτες, γιατί δεν τα βλέπουμε;



Facebook τέλος για τις κόρες του Ομπάμα
Δεν το επιτρέπει η Υπηρεσία Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αλλά ούτε και η μητέρα τους

Facebook… γιόκ για τις κόρες του Μπαράκ Ομπάμα, Σάσα και Μάλια, αφού οι μυστικές υπηρεσίες απαγόρευσαν στις δύο θυγατέρες να ανοίξουν λογαριασμό στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπως αποκάλυψε τις προάλλες η σύζυγος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ, οι δύο κόρες της δεν είναι στο facebook, αφού υπόκεινται και αυτές στους ειδικούς περιορισμούς που θέτει η Υπηρεσία Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί»,
τόνισε η κυρία Ομπάμα, αποδοκιμάζοντας ανοιχτά την πρακτική χιλιάδων ανηλίκων να διατηρούν προφίλ σε παρόμοιους ιστότοπους και προσθέτοντας πως «δεν είναι κάτι που χρειάζονται. Δεν είναι απαραίτητο για ένα 12χρονο παιδί να έχει facebook».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είναι τοσο καχύποπτη απέναντι στο facebook, ώστε υποστήριξε ότι ακόμη και αν οι κόρες της δεν ήταν παιδιά του αμερικανού προέδρου, και πάλι δεν θα ήθελε να έχουν προφίλ στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της για το κατά πόσο οι δυο Πρώτες… Κόρες θα ανοίξουν το δικό τους προφίλ και όταν δεν θα είναι πλέον μόνιμες κάτοικοι του Λευκού Οίκου.
Μάλιστα, σε επερώτηση του δημοσιογράφου «Τα κορίτσια δεν θα έχουν facebook ούτε και όταν θα φύγετε από τον Λευκό Οίκο;», η κυρία Ομπάμα απάντησε με νόημα γελώντας «εξαρτάται από το πότε θα φύγουμε και πόσων ετών θα είναι τότε».

Η διείσδυση του facebook, που αριθμεί ήδη πάνω από 800 εκατ. μέλη ανά τον κόσμο, έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Στις ΗΠΑ περισσότερα από 9 στα 10 (92%) παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών έχουν διαμορφώσει το δικό τους ψηφιακό προφίλ στο facebook. Στη Νέα Ζηλανδία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 91%, στην Αυστραλία και στον Καναδά στο 84% και στη Δυτική Ευρώπη στο 73%.

______________________

Ομπάμα:«Δεν αφήνω τις κόρες μου να έχουν facebook»

Απαγορευτικό στο… facebook έχει βάλει στις κόρες του, Μάλια και Σάσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Παρόλο που ως πρόεδρος θα έπρεπε να είναι πιο… διπλωμάτης, σε ερώτηση που του έκαναν από το περιοδικό People, αν θα άφηνε τις κόρες του να έχουν πρόσβαση στα social media απάντησε ευθέως με ένα μεγάλο «όχι»!

Αν και το facebook είχε στηρίξει πολύ τον Αμερικανό πρόεδρο στην εκστρατεία και ο ίδιος είχε δειπνήσει τόσο με τον Κρις Χιουγκ, έναν από τους τέσσερις συνιδρυτές και με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είχε πρόβλημα να τους «γυρίσει» την πλάτη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποποιήθηκε των ευθυνών του λέγοντας ότι τα ίδια τα κορίτσια δεν θέλουν να μπουν στο συγκεκριμένα site κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο.«Η θεωρία των κοριτσιών είναι: γιατί πρέπει να αφήνουμε ένα κάρο κόσμο που δεν γνωρίζουμε να μαθαίνει τι κάνουμε;», είπε και πρόσθεσε «Δεν ξέρω σε τρία- τέσσερα χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει άποψη».

Να σημειωθεί ότι η 13χρονη Μάλια θα μπορούσε να έχει ήδη «ανοίξει» σελίδα, αφού από αυτή την ηλικία επιτρέπεται. Η στάση αυτή του κ. Ομπάμα έχει προκαλέσει πλήθοςσχολίων στο διαδίκτυο από κόσμο που θεωρεί ότι η πραγματική σχέση του Αμερικανού προέδρου με τον κυβερνοχώρο δεν είναι… αυτή που φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου