Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το κλάμα της Ιταλίδας υπουργού καταπέλτης στην συνείδηση των Ελλήνων "πολιτευτών" (βίντεο)


Σχόλιο Αναβάσεων:
Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι. 
Η Ιταλίδα υπουργός προς τιμή της έχοντας την συνείδησή της ακόμη ζωντανή, δεν άντεξε να ανακοινώσει τις πρώτες δέσμες των μέτρων λιτότητας στην πατρίδα της που κυρίως περιελέμβανε τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
Αναρωτιόμαστε τι θα έκανε η συγκεκριμένη υπουργός αν χρειαζόταν να ανακοινώσει τα μέτρα που πήραν οι δικοί μας βουλευτές, με αποκορύφωμα την πλήρη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και αντίστοιχα της εθνικής μας υποτέλειας, οι οποίοι μάλιστα καυχώνται ότι  "έσωσαν" την Ελλάδα.

Ποία τραγική αντίθεση μεταξύ των "σωτήρων" Ελλήνων πολιτικών, βουλευτών, πολιτευτών, (θα λέγαμε και της ιεραρχίας της εκκλησίας),  και της Ιταλίδας υπουργού που δεν άντεξε να ανακοινώσει την πρώτην δέσμη μέτρων γνωρίζοντας στην συνείδησή της τι ακριβώς πράττει εκείνη τη στιγμή!
Διαβάστε παρακάτω την είδηση από enet.gr  και δείτε στο τέλος το ανθρώπινο βίντεο της υπουργού από DelqaPlatform

Ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε κλαίγοντας τα μέτρα λιτότητας

Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες των συνταξιούχων.
Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.

Έτσι, οι Ιταλίδες γυναίκες, στο εξής, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα εξήντα δυο τους χρόνια και οι άνδρες στα εξήντα έξι μέχρι το 2018. Παράλληλα τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών θα αυξηθούν σε σαράντα ένα για τις γυναίκες και σαράντα δυο για τους άνδρες. "Επρεπε … και μας στοίχισε πολύ ψυχολογικά… να ζητήσουμε μια…" ήταν η φράση που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Φορνέρο.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μαριο Μοντι ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τελικά την φράση και συμπλήρωσε την λέξη "θυσία".

Σαρωτικά μέτρα λιτότητας στην Ιταλία

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι παρουσίασε την έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων, συνολικού ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τις κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 21% σε 23%, την απαγόρευση της χρήσης ρευστού για πληρωμές άνω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση των περιφερειακών συμβουλίων, την επιβολή φόρου της τάξης του 1,5% επί του συνόλου των αδήλωτων κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε ευνοϊκά μέτρα νομιμοποίησης. Επιβάλλεται, εκ νέου, τρία χρόνια μετά την κατάργησή του, ο φόρος ακινήτων, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για σκάφη, ιδιωτικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας.

Σε δηλώσεις του ο Μόντι  είπε ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην αντιμετώπιση της κατάστασης και θα επιστέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. "Είχα σκεφθεί να καταβάλλω το ποσό σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά κατέληξα στην διαπίστωση ότι ο οργανισμός που τώρα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη είναι το ιταλικό δημόσιο", είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπουργοί του πρόκειται επίσης να αναφέρουν στην φορολογική τους δήλωση και την κατοχή τυχόν ομολόγων, παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε  το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα . Με ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι "ο ανοικτός διάλογος πρέπει να συνεχισθεί διότι ακόμη τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης". Ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας μέσω του γραμματέα του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, εκφράζει ικανοποίηση για το ότι δεν αυξήθηκαν οι φορολογικές κλίμακες, "αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα συνήθη θύματα". Ο επικεφαλής του Κεντρώου Πόλου, Πιερφερντινάντο Καζίνι, από την μεριά του, είπε ότι "οι παρεμβάσεις είναι σαφώς σκληρότατες αλλά η όλη λογική του πρωθυπουργού, είναι πειστική".
Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν τα ιταλικά συνδικάτα
Οι επικεφαλής των συνδικάτων Cisl και Uil, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα, με αίτημα "να ξεκινήσει πραγματική διαπραγμάτευση επί των οικονομικών μέτρων και ειδικότερα επί της μεταρρύθμισης των συντάξεων και της όλης δομής του φορολογικού συστήματος".

Ο γραμματέας του Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, τόνισε σχετικά: "ανησυχούμε βαθύτατα, πρόκειται για μέτρα βαριά, δραστικά και που δεν μπορούν να απορροφηθούν. Είναι ένας πραγματικός μονόδρομος: πληρώνουν μόνον οι εργαζόμενοι".

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στο πακέτο μέτρων, αλλά δεν αποκλείεται να υιοθετήσει, τελικώς, ακόμη σκληρότερη στάση, με οκτάωρη πανιταλική απεργία.

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, Τζανκάρλο Μπρεγκαντίνι, τονίζει ότι "οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ήταν αναγκαίες, αλλά μπορούσαν να είναι ακόμη πιο δίκαιες, μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τα υψηλότερα εισοδήματα".

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η νέα δέσμη μέτρων, "για την διάσωση της Ιταλίας" θα κοστίσει σε κάθε οικογένεια 635 ευρώ. Αν υπολογισθεί και το οικονομικό βάρος των πακέτων λιτότητας της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάθε ιταλική οικογένεια, καλείται να συμβάλλει, από το 2011 μέχρι και το 2014, με 6.400 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου