Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θα ξανακτιστεί ο Άγιος Νικόλαος των Δίδυμων Πύργων


Μετά από προσπάθειες μίας δεκαετίας, δόθηκε η άδεια για την εκ νέου ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκονταν κοντά στους Δίδυμους Πύργους και καταστράφηκε με την κατάρρευση τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ο νέος ναός, που θα κατασκευαστεί κοντά στο αρχικό σημείο και σε χώρο του Λιμεναρχείου της Νέας Υόρκης, θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αρχικό.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή, την πολιτεία του Νιου Τζέρσι και το Λιμεναρχείο οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή με μεσολάβηση του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Το Λιμεναρχείο θα καταβάλει τα χρήματα για τα έργα εκσκαφής και διαμόρφωσης του χώρου ενώ η Αρχιεπισκοπή θα αναλάβει τα έξοδα κατασκευής του ναού.

Με τη συμφωνία θα τερματιστεί και η δικαστική διαμάχη μετά από μήνυση που κατατέθηκε στις αρχές της χρονιάς. Ο ναός του Αγίου Νικολάου είχε χτιστεί γύρω στο 1915.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου