Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στη Ρωσία η Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Με ευλάβεια προσκύνησε ο λαός και η ηγεσία



Η μεταφορά της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στη Ρωσία έγινε στις 20 Οκτωβρίου 2011. Την οργάνωση της μεταφοράς ανέλαβε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της παραμονής του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, που το ιερό κειμήλιο εξέρχεται από την Ελλάδα. Καθώς ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, η λάρνακα με την Αγία Ζώνη της Παναγίας εξέρχεται συνήθως από το Άγιο Όρος μια φορά το χρόνο και μεταφέρεται σε πολείς της Ελλάδας κατόπιν επίμονων αιτημάτων των πιστών.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ, στον οποίο  παραπέμπει το πρακτορείο Interfax-Religia, η Μονή προηγουμένως απέρριψε όλα τα αιτήματα από άλλες χώρες όπως π.χ. ΗΠΑ και Ρουμανία, για τη μεταφορά του κειμηλίου. 

Η μόνη εξαίρεση ήταν η Ρωσία, όπου η Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα φιλοξενείται από 20 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2011.

Να αναφερθεί ότι στο αεροδρόμιο “Pulkovo” της Αγίας Πετρουπόλεως η Τιμία Ζώνη έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Β. Πούτιν, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Δ. Κοζάκ, τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρουπόλεως κ. Γ. Πολτάβτσενκο και άλλους επισήμους, οι οποίοι προσκύνησαν το ιερό κειμήλιο. Στη συνέχεια κληρικοί της επαρχίας Αγίας Πετρουπόλεως τέλεσαν ευχαριστήρια δέηση στο χώρο του αεροδρομίου.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και της ΕΠΕ «Ρωσικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί» κ. Β. Γιακούνιν προσέφερε στον κ. Πούτιν μια εικόνα της Παναγίας αγιογραφημένη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εδικά με αφορμή την μεταφορά της Ζώνης στη Ρωσία.

Από το αεροδρόμιο το ιερό κειμήλιο μεταφέρθηκε στο Καθολικό της Παναγίας του Καζάν της Ιερά Μονής Νοβοντέβιτσυ της Πετρουπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντοκγας Βλαδίμηρος τέλεσε δέηση πλαισιούμενος από τους βοηθούς Επισκόπους της Μητροπόλεώς του και πλήθος κληρικών.
Στο Ναό η Τιμία Ζώνη  θα παραμένει μέχρι 24 Οκτωβρίου. Η πρόσβαση στο πιστούς είναι από 6:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ. Σε όλο το διάστημα της παραμονής του κειμηλίου στο Ναό θα τελούνται συνέχεια δεήσεις.

Πηγή Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία



Το βίντεο από www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου