Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου 1940: Χθες-Σήμερα-Πάντα (Σ.Φ.Ε.Β.Α)


71 χρόνια πέρασαν από την Ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Νίκης Ιωάννης Μεταξάς αντέταξε το «ΟΧΙ» στον ιταμό εισβολέα και η αλησμόνητη γενιά του ΄40 έγραψε με το αίμα της και « με το χαμόγελο στα χείλη» χρυσοπόρφυρο τον Ύμνο στην Ελευθερία στις χιονοσκεπείς κορυφές της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.

71 χρόνια, από εκείνη την ιστορική ώρα που η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της τότε «Νέας Τάξεως» και έδωσε ηχηρό ράπισμα στις σιδερόφρακτες δυνάμεις του ολοκληρωτισμού.

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, οι επίγονοι των σφαγέων του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Κανδάνου και του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, μαζί με τους επιγόνους των απόλεμων «πουρκουάδων» των Παρισίων και σε αγαστή συνεργασία με τους εντόπιους γραικύλους, εφορμούν και πάλι ενάντια στην Πατρίδα μας, τη θέτουν υπό κηδεμονία και σκοπούν στην πλήρη υποδούλωσή της.

Αδελφοί Συνέλληνες ,σήμερα, τη μέρα της Μεγάλης του Έθνους Γιορτής, ας θέσουμε τους εαυτούς μας σε αυστηρή εθνική περισυλλογή και ας αναλογισθούμε «τι χάσαμε, τι έχουμε, τι μας πρέπει»!    

  -  Υψώνουμε στα σπίτια μας περήφανη τη Γαλανόλευκη
  - Χειροκροτούμε στις παρελάσεις τη μαθητιώσα νεολαία και τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας      
  -  Ακούμε τα τραγούδια της Νίκης και της Λευτεριάς, απαξιώνοντας τις τουρκικές σαπουνόπερες της «ελληνικής» τηλεοράσεως.
  -  Παρακινούμε τον πατέρα και τον παππού να μας μεταφέρουν το άρωμα εκείνης της αλησμόνητης εποχής.
Ας ζήσουμε τούτη τη Μεγάλη Μέρα κρυστάλλινα, ανόθευτα και Ελληνικά! Μας χρειάζεται η θερμουργός πνοή της για τον αγώνα που έρχεται!
Έναν αγώνα που τον χρωστάμε σε κείνους που θα ‘ρθουν, στις θυσίες των προγόνων μας, αλλά και στους 13600 αξιωματικούς και οπλίτες που παρέμειναν αιώνιοι φύλακες της Βορειοηπειρωτικής γης, υφαίνοντας με το αίμα τους τη σύγχρονη των Ελλήνων Εποποιία.

Αθήνα, 24-10-2011
Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ

Δείτε και  Έπος 1940  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου