Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Α. Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του «Αγία Σοφία». Β.Οι 120 γονείς. Γ.Ο εξολοθρευτής της εθνικής υγείας Λοβέρδος, ο άθρωπος(?) που με νόμο μας υποχρέωσε να κανιβαλίζουν τα όργανά μας. Γ.Οι συνεργοί του.


Παρατηρούσαμε μερικές ημέρες τώρα τις σωρηδόν αποκαλύψεις του ιστολογίου Κλασσικοπερίπτωση, με θέμα το κλείσιμο και την αποδόμηση της μοναδικής εθνικής -δημόσιας παιδοκαρδιοχειρουργικής μονάδας του «Αγία Σοφία», και του αντίστοιχου τμήματος εντατικής θεραπείας.
Δεν θέλαμε να πιστέψουψε το μέγεθος της μπόχας, του αποστήματος και της σαπίλας που οδηγεί σε κλείσιμο της συγκεκριμένης νευραλγικής μονάδας όταν όμως α) αρχίσαμε να βλέπουμε υπογραφές και καταγγελίες από γονείς τους οποίους γνωρίζαμε, β) είδαμε τα σημερινά δημοσιεύματα των καθεστωτικών εφημερίδων όπως τα ΔΟΛια ΝΕΑ, το in.gr και μερικά ακόμη καταλάβαμε ότι η βρώμα πλέον δεν κρύβεται. Δεν σκεπάζεται. Μυρίζει πάρα πολύ και μυρίζει απ΄ το κεφάλι προς τα κάτω.

Βλέπουμε σημερινό θέμα των "ΝΕΩΝ" με τίτλο «Γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια απαντούν στον υπουργό Υγείας για την υπόθεση του «Αγία Σοφία» να εξαφανίζεται (πατήστε), δείτε και την φωτογραφία δημοσίευσης του


Υπάρχει βέβαια στο "αδελφό" ΔΟΛιο in.gr  Γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια απαντούν στον υπουργό Υγείας για την υπόθεση του «Αγία Σοφία»

Αν λοιπόν αυτά τα άρθρα μια υπάρχουν - εξαφανίζονται -επανέρχονται, δείχνουν να τα έχουν χαμένα στα καθεστωτικά μέσα και να μην μπορούν πλέον να τα κουκουλώσουν,  η κατάσταση να είναι προχωρημένη και να μην κρύβεται πλέον. Υπάρχει Εισαγγελέας, υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος καταγγέλλει απίστευτα πράγματα, και υπάρχει ήδη και ένας θάνατος μικρού παιδιού.

Διαβάστε τα από την Κλασσικοπερίπτωση τους ανθρώπους της οποίας συγχαίρουμε για την ανθρώπινη την εξαίρετη από κάθε άποψη προσπάθεια ώστε τα παιδιά αυτά των φτωχών και των πολυτέκνων, να έχουν το δικαίωμα στην ζωή. Στην επιβίωση. 



Πάνω απο 120 γονείς καρδιοπαθών παιδιών αποκαλύπτουν το αληθινό παρασκήνιο γύρω απο το κλείσιμο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011
Γονείς καρδιοπαθών παιδιών

Δελτίο τύπου Νο 2
(Σχετικά με το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου)
Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση των γιατρών μας!



Οι καρδιοχειρουργοί των παιδιών μας, κ. Γεώργιος Καλαβρουζιώτης και κ. Αντώνιος Καλλικούρδης, δέχονται τις τελευταίες μέρες έναν τραγικά άδικο πόλεμο λάσπης.

Οι δήθεν «αποκαλύψεις» των Διοικήσεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και της 1ης ΥΠΕ, καθώς επίσης και οι χαλκευμένες «κατηγορίες», εναντίον αυτών των δύο εξαιρετικών, ως προς την επιστημονική επάρκεια και το ήθος, γιατρών, προσέφεραν «πολύτιμο έργο» σε όσους τυχόν ωφελούνται από το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων και η παραπομπή αυτών των δύο επιστημόνων στο πειθαρχικό συμβούλιο, είναι ο επίλογος των πολύμηνων δόλιων μεθοδεύσεων της απαξίωσης και τελικά του κλεισίματος αυτού του κέντρου.

Οι εντυπώσεις που δημιούργησε η αβασάνιστη υιοθέτηση εκ μέρους των ΜΜΕ, των ανυπόστατων ισχυρισμών του υπουργού υγείας και της διοίκησης, είναι αναμφίβολα αρνητικές και οπωσδήποτε θίγουν όχι μόνο την τιμή και την υπόληψη των αδίκως διωκομένων, αλλά και όλους εμάς, που από τη δυσχερή θέση του γονέα παιδιών με καρδιοπάθεια, βιώσαμε την αλήθεια. Την αλήθεια, η οποία μέχρι τώρα έκτισε και λειτουργούσε αυτό το κέντρο, την αλήθεια που έσωσε εκατοντάδες καρδιοπαθή παιδάκια μη προνομιούχων. Μας θίγουν επί της ουσίας αυτά τα ψεύδη, διότι αποτελούν την χαριστική βολή στην ελπίδα που μας χάρισε η ανιδιοτελής προσφορά και ιατρική ικανότητα αυτών των δύο γιατρών, τους οποίους κάποιοι αποφάσισαν να εξοντώσουν, για τους δικούς τους σίγουρα λόγους.

Εμείς, οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, καταθέτουμε τη μία και μόνη  αλήθεια:

2010-2011: Με ευθύνη της Διοίκησης του «Αγία Σοφία», το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας λειτουργεί με σημαντικότατη υποστελέχωση, ώστε να προκύπτει πρόβλημα στις εφημερίες και όχι μόνο. Αντί να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες διορισμών, ο συντονιστής του Κέντρου, κ. Κουρτέσης, προτείνει ως λύση το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας του Κέντρου.
29 Σεπτεμβρίου 2011: Με απόφαση της Διοίκησης, τα εγχειρισμένα παιδιά μεταφέρονται, μέσω κοινόχρηστων ανελκυστήρων, σε Γενικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που βρίθουν μικροβίων (στοιχειοθετουμένου του εγκλήματος εκθέσεως κατ’ εξακολούθησιν).
3 Οκτωβρίου 2011: Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς και σύλλογοι συναντούμε τον Διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββα. Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της μονάδας προφορικώς και εγγράφως. Σε ερώτησή μας, ο κ. Παπασάββας μας διαβεβαιώνει ότι, όχι μόνο θα μπορούμε να φέρνουμε εκεί τα παιδιά μας, αλλά και ότι θα γίνονται και περισσότερα χειρουργεία.
7 Οκτωβρίου 2011 : Επιτροπή γονέων καταθέτουμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση στελέχωση του κέντρου και το άνοιγμα της μονάδας. Ο Διευθυντής του υφυπουργού κ. Τιμοσίδη, καθώς και ο κ. Πολύζος (Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος για τα νοσοκομεία) δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για όλα αυτά! Ο κ. Πολύζος αναγκάζει τον κ. Παπασάββα σε εκ νέου συμβούλιο, ώστε να ξανασυζητηθεί το άνοιγμα της μονάδας, με την προϋπόθεση να παρευρεθούν, εκτός του συντονιστή κ. Κουρτέση, και οι έτεροι δύο καρδιοχειρουργοί.
10 Οκτωβρίου 2011: Το νέο συμβούλιο γίνεται, χωρίς να κληθούν οι δύο καρδιοχειρουργοί. Η Διοίκηση εμμένει στο κλείσιμο της μονάδας.
14 Οκτωβρίου 2011: Τα χειρουργεία καρδιάς σταματούν και παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπασάββα προς τους γονείς, τα παιδιά στέλνονται στο Ωνάσειο, σαν να μην υπάρχουν καρδιοχειρουργοί στο «Αγία Σοφία». Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, η λειτουργία ολόκληρου του κέντρου καταλύεται!

Οι γονείς αντιδρούμε δυναμικά. Έκτοτε αρχίζει μια «παράξενη» αλυσίδα γεγονότων:

·         Ο κ. Παπασάββας ενημερώνει ξαφνικά όλους τους Έλληνες, ότι το κέντρο έκλεισε επειδή δυσλειτουργούσε, όχι λόγω υποστελέχωσης (της οποίας την κύρια ευθύνη έφερε ο ίδιος), αλλά λόγω τσακωμών και ασυμφωνίας των γιατρών! Επικαλείται μάλιστα περιστατικό (το οποίο στα ΜΜΕ μεγεθύνθηκε σε «περιστατικά») νάρκωσης παιδιού, που ξύπνησε εν μέσω τσακωμού, χωρίς να έχει χειρουργηθεί.

·         Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, ψευδέστατα ανακοινώνει από την κρατική τηλεόραση, ότι οι γιατροί μας δεν ενδιαφέρονταν για τα παιδιά που περίμεναν χειρουργείο καρδιάς, γι΄αυτό τα έστειλαν στο Ωνάσειο. Δηλώνει, επίσης, ότι εκεί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα χειρουργεία, γεγονός ανακριβές! Κάνει, επίσης, νύξεις για παιδιά που στέλνονταν στο παρελθόν στο εξωτερικό, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει, υποστηρίζει τελικά το κέντρο, αφού ο αριθμός αυτός έχει σήμερα κατά πολύ μειωθεί!
·         Αυτά και μόνο, χωρίς να ερευνηθούν ενδελεχώς, έκαναν τον κ. Λοβέρδο να σχίζει τα ιμάτιά του από το βήμα της Βουλής και να απειλεί με απολύσεις!
·         Τελευταία δε, αφού οι κατασκευασμένες συκοφαντίες ήταν φανερά ανεπαρκείς, βρέθηκε και νέα «αποκάλυψη»: η δήθεν άρνηση των γιατρών μας να συμμετέχουν σε περιστατικό του ογκολογικού τμήματος.

Διαμαρτυρηθήκαμε και πάλι μέσω του πρώτου μας δελτίου τύπου.
Κάποιοι όμως βιάζονταν πάρα πολύ.
 Έτσι στις 27 Οκτωβρίου, έβγαλαν την ετυμηγορία: Οι γιατροί μας κρίθηκαν ένοχοι, για «σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα» και τέθηκαν σε αργία!

«Πού είναι οι χρήστες της υγείας; Ποιον ρώτησε η εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας για το αν τα κάνει καλά; Ρώτησε κανέναν φουκαρά…; Τον ρώτησε ποτέ αυτόν κανένας αν του αρέσουν οι γιατροί...;».

Αυτά τα λόγια προτάσσει ο κ. Λοβέρδος στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Εμείς λοιπόν, όχι ένας και δύο, αλλά πολλές δεκάδες «φουκαράδων», δε ρωτηθήκαμε ποτέ από τον κ. Λοβέρδο, αν επιβεβαιώνουμε τα τραγικά ψεύδη, που κάποιοι του μετέφεραν, για τους γιατρούς μας.

Και συνεχίζει:
«Μόνο το Διοικητικό προσωπικό ρωτάμε; Μόνο αυτούς που είναι μέσα στο σύστημα ρωτάμε;».
Μάλλον ο κύριος υπουργός έχει ξεχάσει εντελώς τα ίδια του τα λόγια, διότι σε επιστολή του την 26η Οκτωβρίου 2011 προς τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, αποκαλύπτει απροκάλυπτα ποιες είναι οι πηγές του, για όσα τον έκαναν να μαίνεται μέσα στη Βουλή:
«Ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κ. Χαρμανίδης, αλλά και εσείς, με ενημερώσατε..».

Κύριε υπουργέ, στην πραγματικότητα συμβαίνουν εντελώς τα αντίθετα από όσα κάποιοι, σκόπιμα, σας μεταφέρουν.
Πολύ υπεύθυνα, όλοι οι γονείς, καταθέτουμε πως η μόνη απόκλιση των γιατρών μας από τη «δεοντολογία», είναι ότι την υπερβαίνουν, κάνοντας πολλά παραπάνω από αυτά που απαιτεί ο «τύπος» και το «ωράριο»!

Σπανίως έχουμε συναντήσει ανθρώπους με τέτοιο ήθος και ευσυνειδησία. Όχι απλώς τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά γίνονται και παράδειγμα ανθρωπιάς για όλους μας. Εξαίρετοι παιδοκαρδιοχειρουργοί και εξαίρετοι άνθρωποι. Αυτή είναι η κοινή μας εμπειρία. Ικανότατοι στο επάγγελμά τους, με ενδιαφέρον διαρκές και ειλικρινές, που φτάνει μέχρι θυσίας για τα παιδιά μας.

Όχι μόνο δεν επιδεικνύουν συμπεριφορές «που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, και δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς», όπως άδικα αναφέρετε, αλλά η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας και δεν εμπιστευόμαστε άλλους για τα παιδιά μας. Ουδέποτε δε, θέλησαν να εκμεταλλευθούν τη σπάνια ειδικότητά τους. Παραμένουν αδιάφθοροι, χωρίς να χρηματίζονται.

Αυτοί είναι οι γιατροί που θέλετε να απολύσετε και που ως «επίορκοι», αφήνετε να διασύρονται στα μάτια του κόσμου.
Ποτέ δεν θα έθεταν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφωνίες εις βάρος παιδιών, τα οποία με αυτοθυσία υπηρετούν. Όσο για το ένα περιστατικό που σας μετέφεραν (το οποίο, σκόπιμα τα ΜΜΕ διόγκωσαν στον πληθυντικό ως: «νάρκωναν παιδιά...»), να ξέρετε ότι είναι ανακριβές και ότι οι ίδιοι οι γονείς του παιδιού, δηλώνουν «ευχαριστημένοι από όλα»! Αυτό και μόνο, λέει πολλά…

Κύριε υπουργέ, αν πραγματικά τιμάτε το λόγο σας, ακούστε τη φωνή μας, που τα ΜΜΕ προκλητικά καταπνίγουν.
Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και την ταχεία επαναφορά των γιατρών μας στη θέση τους. Αν κάπου θέλετε να καταλογίσετε ευθύνες, αναζητήστε τις αλλού. Ίσως εκεί απ΄όπου προήλθαν…


Μπουλγουρτζής Φώτιος
Καπετανάκη Ευδοξία
Τριαντάφυλλος Δημήτριος
Ντεκούλη Γεωργία
Ρόκας Ιωάννης
Παπαγεωργίου Μαρία
Βλάστος Αχιλλέας
Κατσανέα Μάρω
Κλώνης Γεώργιος
Καπελιέρη Θεοδώρα
Σταυρούλα Ασημίδου
Κόκκας Ηλίας
Παπαδοπούλου Ευαγγελία
Ελαφρής Γεώργιος
Καλαιτζή Αναστασία
Σιάγκας Στυλιανός
Μαγδάκη Αικατερίνη
Γαβριδάκης Νίκος
Σταυροχωριαννάκη Μαρία
Τσιλιμιδός Γεράσιμος
Πέστε Κορίνα
Τσιάμη Εύα
De Giorgio Νικόλαος
Δηλέ Παναγιώτα
Δηλές Διονύσης
Καλογερόπουλος Βλάσσης
Καλογεροπούλου Σταυρούλα
Καραγκιόζης Χρήστος
Κωνσταντίνα Ζαχαριάδου
Αμαργιανακης Εμμανουήλ
Γεωργινέα Μαρία
Κουτσονίκας Παναγιώτης
Μαλε Μαρία
Λόντος Δημήτριος
Δραμητινού Αγγελική
Κοκολάκης π.Βασίλειος
Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη
Ζάχη Ρίτμαν
Ζάχη Ντιάνα
Διακουτσίδης Δημήτρης
Σκαλιστήρα Μαρία
Μαρκουλάκης Φραγκίσκος
Φραντζεσκάκη Ειρήνη
Zήκας Μιχάλης
Ασλανίδου Χρυσάνθη
Κρητικός Χρήστος
Μπογιατζή Εύα
Ιωαννίδης Κώστας
Χαραλαμπίδου Ελένη
Χοτζάι Άλφρεντ
Χοτζάι Μπρούνα
Ζησούλης Θωμάς
Κρασά Αλεξάνδρα
Μιχαηλίδης Λάζαρος
Στεφανίδου Ελένη
Καρούτσος Δημήτριος
Χατζίνα Μαρία
Κονιαβίτης Ιωάννης
Αδαμαντόπουλος Παναγιώτης
Καπούρου Αθηνά
Κάιο Εμγγελέτα
Κάιο Ληζάρ
Πικριδάς Γεώργιος
Γενίτσαρη Οσία
Ικμπάλ Ανσέρ
Ράπτης Δημήτριος
Τσιγκάνου Γεωργία
Μαυρικάκης Άρης
Μαυρικάκη Άννα
Γεωργιάδης Σταύρος
Καραμλαγλίου Αγγελική
Κούτρας Ηλίας
Κούτρα Μαρία
Γλάβας Βαγγέλης
Σπυριδάκη Αντωνία
Μανωλιτσάκης Γεώργιος
Κασσαπάκη Δέσποινα
Γιαννακοπούλου Βασιλική
Μιχαλόπουλος Ανδρέας
Βακαλούδη Μαρία
Κότσι Ιμπραήμ
Κότσι Εράλντα
Μακρίδης Παναγιώτης
Βαρώτση Ηρώ
Μάλαϊ Έρβις
Πετρίδου Κυριακή
Κυριαφίνης Πέτρος
Ντουρμα Μαρία
Μαρκάκης Νικόλαος
Μαρκάκη Γεωργία
Λουλακάκης Ανδρέας
Παγοροπούλου Μαρία
Μαντζαριάν Γρηγόριος
Ρουμελιώτη Μερόπη
Πραντσίδης Διονύσιος
Πόλκα Παρθένα
Κουρκουμέλης Αντώνιος
Αγγελοπούλου Σοφία
Σίνγκ Ρέγκμπυ
Κουάρ Αρπαρίτ
Πεντερης Νεκτάριος
Κανάκη Ιωάννα
Μάλλιος Δημήτριος
Κακλαμάνου Σταματούλα
Λακάι Μούσα
Λακάι Εμμανουέλλα
Κασιανού-Μαρκουλή Μαρία
Μπαμπαχανιάν Άρσε
Κωνσταντινίδου Ειρήνη
Ντρίζας Σπυρίδωνας
Ντρίζα Ελασάβετ
Τσιτζέλης Χαράλαμπος
Γεωργακοπούλου Παναγιώτα
Βουτυράς Ελευθέριος
Βουτυρά  Χρυσάνθη
Φρυγανάς Αναστάσιος
Φρυγανά  Δέσποινα
Τσακανίκας Σωτήριος
Κουτσώρη Ευαγγελία
τηλ επικοινωνίας : 6939392314

Η πραγματική αλήθεια για το κλείσιμο του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου

Εισαγωγικό σχόλιο "Κλασσικοπερίπτωσης"
Οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών, αποκαλύπτουν την αλήθεια για το κλείσιμο  του  ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου, την οποία  έθαψαν  κάτω από τόνους "λάσπης",  ο Υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος,ο ανηψιός του κ. Κρεμαστινού και Διοικητής του Ν.Π "Αγία Σοφία" κ. Παπασάββας και το "περιβάλλον" του, καθώς επίσης και ο περιφερειάρχης υγείας  κ. Μουσιώνης.

Εκτός απο τα δελτία τύπου  τα οποία συνυπογράφουν  σχεδόν όλοι οι γονείς των  χειρουργημένων  παιδιών σε αυτό το  κέντρο αλλά και  οι  γονείς  των καρδιοπαθών παιδιών που πρέπει  να χειρουργηθούν -τα οποία  τόσο το υπουργείο όσο και η διοίκηση  του Ν.Π "Αγία Σοφία" μεταχειρίζονται  ως  "κλωτσοσκούφια" (βλ. δηλώσεις περί  μεταφοράς των χειρουργείων  στο ιδιωτικό Ωνάσειο )- δύο  γονείς  υπέβαλλαν μια αποκαλυπτική  αναφορά στον "Συνήγορο του Πολίτη" την οποία και παραθέτουμε.

Αξίζει  τον  κόπο να ενημερωθείτε  γύρω απο αυτό το μείζον  ζήτημα, διότι εκτός των άλλων  διακυβεύονται  ΣΗΜΕΡΑ  ζωές παιδιών ,τις οποίες εξ άλλου έχουμε όλοι μας χρέος να προστατεύσουμε.

Όσοι λοιπόν  δεν θέλετε να βρεθείτε  αύριο  στην δυσάρεστη κατάσταση  να προσδοκάτε  στο έλεος  μιας ανάλγητης  κοσμικής εξουσίας και θεωρείτε  ότι  η δημόσια υγεία  δεν είναι  "κουρεμένο ομόλογο", αλλά  ένα αγαθό  που η πολιτεία  είναι υποχρεωμένη να προσφέρει στους πολίτες , διαβάστε , ενημερωθείτε  και δημιουργείστε   μαζί με τους  γονείς  των καρδιοπαθών παιδιών  εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν  την κατεδάφιση  του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ

π. Βασιλείου Κοκολάκη και Χρυσάνθης Μιχαλοπούλου

Β... 10, Χ....

Τηλ. 6939392314

Με την παρούσα θα θέλαμε να καταγγείλουμε τη Διοίκηση του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», καθώς και όποιον, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, συνέβαλε και συμβάλλει στη διάλυση του «Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), που αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας.

Είμαστε υπερπολύτεκνοι γονείς παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια, που εγχειρίσθηκε δύο φορές επιτυχώς στο Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». 

Καταθέτουμε υπεύθυνα ότι το επιστημονικό επίπεδο ιατρών και νοσηλευτών είναι πολύ υψηλό, τόσο ώστε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κέντρα του εξωτερικού. Η μόνη έλλειψη είναι αυτή σε προσωπικό, έλλειψη που εδώ και ενάμιση χρόνο καλύπτουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάνοντας αλλεπάλληλες εφημερίες, το ήδη υπάρχον προσωπικό. Και τούτο, διότι πραγματικά αγαπούν το λειτούργημά τους.

Η πρώτη, λοιπόν, καταγγελία αφορά στην πλημμελή φροντίδα εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την άρτια στελέχωση του Κέντρου, ώστε να μπορούν οι γιατροί να τελούν απρόσκοπτα τα τόσο απαιτητικά και υπεύθυνα καθήκοντά τους.

Ερωτούμε: ποιες ενέργειες έχουν γίνει πάνω σ΄αυτό το θέμα, εδώ και τόσους μήνες;

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στην απόφαση που πήρε η Διοίκηση του Νοσοκομείου στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 και αμέσως υλοποίησε, να κλείσει παντελώς και οριστικώς την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα, που ως σήμερα αποτελούσε αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Σε διαμαρτυρία γιατρών, νοσηλευτών, συλλόγων και ημών στις 7 Οκτωβρίου 2011 στο Υπουργείο Υγείας, τόσο ο Διευθυντής του Υφυπουργού, κ. Καλανδράνης, όσο και ο κ. Πολύζος, Γενικός Γραμματέας υπεύθυνος για τα νοσοκομεία, δήλωσαν πλήρη άγνοια του θέματος! 
Μας ενημέρωσαν δε για κάτι που μας εξέπληξε:
την πρόταση για το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας την έκανε ο ίδιος ο Συντονιστής του Κέντρου κ. Κουρτέσης. 

Ο κ. Πολύζος πήρε ενώπιόν μας τηλέφωνο τον Διοικητή του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Παπασάββα και του είπε να συγκαλέσει εκ νέου συμβούλιο τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, ζητώντας συγχρόνως να παρίστανται και οι άλλοι Καρδιοχειρουργοί του Κέντρου. Καρδιοχειρουργοί δεν εκλήθησαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι ίδιοι άνθρωποι να πάρουν εκ νέου την ίδια τραγική απόφαση.

Το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας και η παραπομπή των χειρουργημένων παιδιών σε διάφορες άλλες γενικές μονάδες του νοσοκομείου, αποτελεί «παγκόσμια πρώτη».

Είναι δε τόσο εξόφθαλμα αντιεπιστημονικό, που δε χρειάζεται να το αναλύσουμε, παρά τις διαβεβαιώσεις κάποιων που το ενέκριναν, ότι κινούνται πάντα με γνώμονα την υγεία των παιδιών μας!
Ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, όμως, θα θέλαμε να καταθέσουμε μερικές από τις συνέπειες αυτής της απόφασης που πάρθηκε «για την ασφάλεια των παιδιών μας»:

Είδαμε προσωπικό από τις Εντατικές Μονάδες υποδοχής να αγωνιά και να ρωτά το εξειδικευμένο προσωπικό της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας, πώς θα μπορέσει να χειριστεί το περιστατικό που θα έρθει, αφού δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Μάθαμε πως ακόμα και οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του 4ου ορόφου θεωρούν πρόχειρη λύση το να αναλάβουν αυτοί τέτοια ευθύνη, ενώ δεν αναλαμβάνουν τη φροντίδα νεογνών.

Είδαμε μηχανήματα να ανεβοκατεβαίνουν από την Καρδιοχειρουργική μονάδα (η οποία, σημειωτέον, είναι πλήρως εξοπλισμένη) στις άλλες μονάδες, ώσπου στο τέλος έψαχναν να βρουν ποιος τα έχει!

Μετά από καταγγελίες πολλών για το πώς είναι δυνατόν να μεταφέρονται παιδιά σε κοινόχρηστο ασανσέρ όπου μεταφέρονται ακόμα και σκουπίδια, είδαμε τεχνικούς να σταματούν το ασανσέρ έξω από την Καρδιοχειρουργική Μονάδα (προκαλώντας συμφόρηση στην απρόσκοπτη κυκλοφορία γονέων με καροτσάκια ή ασθενών) και να ζητούν από προσωπικό να το καθαρίσει για να βάλουν μέσα το χειρουργημένο παιδί! 
Αν όμως αυτό το ασανσέρ πάθει κάποια βλάβη (όπως έχει συμβεί) ποιος θα εγγυηθεί για τη ζωή του παιδιού;
Μήπως η Διοίκηση του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;
Ποιος σώφρων Καρδιοχειρουργός μπορεί να αναλάβει χειρουργείο καρδιάς, γνωρίζοντας ότι όσο σημαντική είναι η επιτυχία της εγχείρησης, άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, σημαντικά και καθοριστικά είναι τα πρώτα 24ωρα της μετεγχειρητικής φροντίδας του ασθενούς; 
Και πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μια μετεγχειρητική πορεία που ξεκινά από την περιφορά τού, συχνά με ανοιχτό θώρακα, χειρουργημένου παιδιού, δια μέσω διαδρόμων και ασανσέρ;

Νοσηλεύτρια (το όνομά της διαθέσιμο) που βοηθούσε στη μεταφορά παιδιού σε άλλη Μονάδα, κατέθεσε ενώπιον του κ. Καλανδράνη στο Υπουργείο Υγείας, ότι παραλίγο να τοποθετηθεί το καρδιοχειρουργημένο παιδί δίπλα σε παιδί με μη διεγνωσμένη, ακόμα, μηνιγγίτιδα.
Να ρωτήσουμε κι εδώ τη Διοίκηση, ποια επιστημονική βιβλιογραφία αναγράφει ότι είναι λογικό παιδιά μετά από χειρουργείο καρδιάς να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο, μαζί με όλες τις άλλες περιπτώσεις ασθενειών;

Μητέρα (επίσης το όνομά της διαθέσιμο) μας εμπιστεύθηκε πως κατέβασαν πρόωρα το χειρουργημένο παιδί της από τη γενική Εντατική Μονάδα, λόγω ελλείψεως χώρου. Σημειωτέον ότι στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 5 κλίνες που μένουν αχρησιμοποίητες, ενώ στις Μονάδες άλλων ορόφων υπάρχει ήδη πρόβλημα συμφόρησης των κλινών.

Προς τι όλα αυτά;

Προς το συμφέρον των παιδιών μας και ημών των γονέων;
Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να το κρίνει.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 το βράδυ (!), η Διοίκηση του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», συνεπικουρούμενη αυτή τη φορά από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αποφάσισαν, για να εξαλείψουν φαίνεται όλα τα παραπάνω προβλήματα, που άρχισαν να γίνονται γνωστά και να προκαλούν την οργή του κόσμου, να αναστείλουν κάθε καρδιοχειρουργική επέμβαση στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και να παραπέμψουν όλα τα νοσηλευόμενα στο νοσοκομείο παιδιά που περιμένουν χειρουργείο καρδιάς, στο Ωνάσειο.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, και γι’ αυτό τη Διοίκηση, διότι σε συνάντηση που είχαμε στις 3 Οκτωβρίου 2011 και σε ερώτησή μας «πού θα πηγαίνουμε τα παιδιά μας αφού κλείνουν την Καρδιοχειρουργική Μονάδα και, κατά συνέπεια, το Κέντρο», ο Διοικητής κ. Παπασάββας μας διαβεβαίωσε: «Εδώ θα τα φέρετε!», καθώς και ότι τα χειρουργεία δε θα σταματήσουν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν! Λίγες μέρες αργότερα αυτοδιαψεύδεται, καθιστώντας τον εαυτό του αφερέγγυο.

Επισημαίνουμε ότι εμείς προσωπικώς δεν δυνάμεθα να αντιμετωπίσουμε το βάρος των αναγκαίων οικονομικών επιβαρύνσεων της παρακολουθήσεως του υιού μας στο ιδιωτικό 'ΩΝΑΣΕΙΟ' καρδιοχειρουργικό κέντρο.

ΕΠΕΙΔΗ εκ της διατάξεως του Ν.3754/2009, άρθρο 4,παράγραφος Β (ΦΕΚ 43/11-03-2009) ρητώς ορίζεται ότι: "Β) Κάθε θέση που κενώνεται, προκηρύσσεται από το Νοσοκομείο εντός μηνός υποχρεωτικά".

ΕΠΕΙΔΗ

Στις 5-10-2009 υπέβαλε παραίτηση ο ιατρός κ. Η. Κουερίνης, ειδικότητος Καρδιοχειρουργικής. Η θέση του κρίθηκε το Φεβρουάριο του 2011 αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει διορισμός,

Στις 30-06-2009 απεχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεως ο ιατρός κ. Χρ. Παφίτης, ειδικότητος Καρδιοχειρουργικής,

Στις 24-07-2010 υπέβαλε παραίτηση ο ιατρός κ. Μ. Τάνος, ειδικότητος Καρδιοχειρουργικής,

Στις 30-4-2010 απεχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεως η ιατρός κ. Ε. Δραγώγια, ειδικότητος Καρδιοαναισθησιολογίας,

Στις 28-9-2010 απεχώρησε λόγω συνταξιοδοτήσεως η ιατρός κ. Μ. Χριστοδούλου, ειδικότητος Καρδιοαναισθησιολογίας

Στις 31.10.2008 αποχώρησε η κ. Σταυροπούλου, στη θέση της ήρθε τον Απρίλιο 2011 ο κ. Χρήστος Μπουτζατζάς, ο οποίος αποχώρησε στις 20.04.2011,

και έκτοτε δεν εκαλύφθησαν οι εν λόγω κενές θέσεις με την άμεση προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού για την κάλυψή τους με την πρόσληψη ιατρών των ειρημένων ειδικοτήτων και εντός του ως άνω προβλεπομένου υπό του Νόμου χρονικού διαστήματος, γεγονός που οφείλεται σε παράνομη και υπαίτια παράλειψη του Διοικητού του Νοσοκομείου που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση και υγεία των νοσηλευομένων παιδιών.

Επί τη βάσει των ανωτέρω και με την ρητήν επιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματος

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

α) Να ελεγχθούν από την Υμετέρα Αρχή οι ακριβείς λόγοι, στους οποίους οφείλεται η συγκεκριμένη παράλειψη αναπληρώσεως των κενών θέσεων του προσωπικού εντός του προβλεπομένου από τον Νόμο χρονικού διαστήματος,

β) Να ερωτηθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου για τους λόγους, ένεκα των οποίων, αντί να φροντίσει για την αναπλήρωση των ως άνω κενών, απεφάσισε στις 14-10-2011 την παραπομπή των ασθενών-παιδιών στο ειρημένο ιδιωτικό καρδιοχειρουργικό κέντρο και ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ρητώς περί του αντιθέτου στις 3-10-2011,

γ) Να ενημερωθεί πάραυτα ο Εισαγγελεύς για τις ανωτέρω περιπτώσεις αποβιώσεως της ασθενούς Ιμάμογλου Ρανα Χαφσα, ως και της εκθέσεως σε άμεσο κίνδυνο ζωής των ασθενών Ντούκα Αγγέλου, Μανωλιτσάκη Νεκταρίου-Ιωάννου και Χαρίτου, άρρενος, οι οποίοι περιεφέροντο στους διαδρόμους και τους ανελκυστήρες του Νοσοκομείου και διεκομίσθησαν σε γενικές εντατικές που βρίθουν μικροβίων, στοιχειοθετουμένου του εγκλήματος της εκθέσεως κατ' εξακολούθησιν.

Επιφυλλασσόμεθα δε να προσκομίσουμε έγγραφες και εμμάρτυρες αποδείξεις, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η ζωή συγκεκριμένων παιδιών ετέθη σε άμεσο κίνδυνο, και επιφυλασσόμεθα για την υποβολή μηνυτηρίου αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς ένα παιδί απεβίωσε και η επιβίωση και η υγεία άλλων εξετέθη σε άμεσο κίνδυνο.

Αθήνα, 25-10-2011

Οι Αναφέροντες

Σχετικές με αυτό το θέμα αναρτήσεις μας:
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ Η ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΟΕΝΓΕ: ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Εξαγριωμένοι οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών με τα ασύστολα ψεύδη του διοικητή του Νοσοκομείου παίδων "Η Αγία Σοφία"

Μόνο η λέξη "ντροπή" ταιριάζει στην διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία"

Κάνουμε έκκληση σε εισαγγελείς να έρθουν να δουν επί τόπου τις τραγικές σκηνές που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στο «Αγία Σοφία»

Άντε να χαθείτε παλιάνθρωποι της "εικαζόμενης συναίνεσης" και της εθνικής κατεδάφισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου