Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αφορμή για να θερίσουν ότι έσπειραν και οι πνευματικοί μας ταγοί (βίντεο)


Κάθε άνθρωπος τον οποίον ο Θεός τοποθέτησε να διακονεί από την δική του θέση και το δικό του μετερίζι με αγάπη, δικαιοσύνη και θυσία την κοινωνία ανθρώπων, - η οποία τόση ανάγκη έχει το «Δεῦτε πρός με πάντες. οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι,. κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς (Ματθ. ια' 28), -  έχει την δική του πνευματική πληρωμή από την διαχείριση του ταλάντου που του παρεχώρησε ο Κύριος.
Αν δεν αυξηθεί αυτό, αν δεν πολλαπλασιαστεί, και απλώς θαφτεί ή ακόμη χειρότερα καταπατηθεί ή αναλωθεί προς ίδιον προσωπικό όφελος, προς δόξαν του εαυτού μας, κάποια στιγμή έρχεται η πληρωμή των πνευματικών νόμων, που τόσο μας μίλησαν γι΄αυτούς οι μακαριστοί γέροντες και οι άγιοι της θριαμβεύουσας Εκκλησίας μας.
Αυτοί οι πνευματικοί νόμοι λειτουργούν αυτή την στιγμή στην ορθόδοξη πατρίδα μας, προς συνέτιση, μετάνοια, και τελικά προς πνευματική ωφέλεια και όχι μόνο.
Δεν είναι μόνο η πνευματική ωφέλεια ο ευλογημένος καρπός της κατά Θεόν και ανθρώπων διακονίας, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πάντα την ρύση του Κυρίου :«Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ. 6. 33).


Στα παρακάτω διαφορετικά βίντεο που θα δείτε και στον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, ας σκεφτούμε τι θα γινόταν αν σε ένα εορτασμό βρισκόταν να μετέχει ένας από τους μακαριστούς γέροντές μας. Σκεφτείτε να μετείχε για παράδειγμα σε εθνικό εορτασμό ο γέροντας Παΐσιος!


Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικό "θερισμό"

Βόλος 28η Οκτωβρίου 2011 : Η απομάκρυνση - φυγή 




Πειραιάς: Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2011




Κόνιτσα : Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου