Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η νέα κατοχή! Μικροί μαθητές σε Αθήνα, Μεσολόγγι λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία! (Φτάσαμε ως εδώ;)


Σοκαριστικές αναφορές
Αθήνα - Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.



«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.
Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών - πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.

Το υπουργείο Παιδείας, με δελτίο τύπου, διέψευσε την ύπαρξη τέτοιων κρουσμάτων 
Αναδημοσίευση από news.pathfinder.gr

Διαψεύδετε αμέσως το υπουργείο όταν τουλάχιστον δέκα μαθητές σε δημοτικό στο Μεσολόγγι αυτήν την φορά εμφάνισαν το ίδιο πρόβλημα.

Κι άλλα κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία, ενώ η κυβέρνηση μιλούσε για "υπερβολές"!

Στο Μεσολόγγι παρατηρήθηκε αυτή τη φορά το δυσάρεστο φαινόμενο ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, όπως καταγγέλθηκε στον δήμαρχο της πόλης, κάτι που έχει προκαλέσει σάλο στην πόλη και ανησυχία των πολιτών.
Η δασκάλα δημοτικού σχολείου κατήγγειλε στον ίδιο τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη πως τουλάχιστον δέκα μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Μεσολογγίου αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία τράπεζας τροφίμων, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές στα σχολεία να πίνουν τουλάχιστον ένα ποτήρι γάλα!
Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που δημοσιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ ανάλογα κρούσματα σε σχολεία της Αττικής, το υπουργείο Παιδείας απάντησε λέγοντας ότι πρόκειται για "υπερβολές" και άλλα παρόμοια...

Αναδημοσίευση από defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου