Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος: "Η Εθνική μας ακεραιότητα απειλείται"


Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τέλεσε Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες ήρωες της Πατρίδας μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας και ακολούθως στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική Εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους νέους της Μητροπόλεως που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της Χώρας μας.

Τον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου κατέκλυσαν άνω των 700 νέων φοιτητών από τους επτά Δήμους της Μητροπόλεως (Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα), οι οποίοι έλαβαν από τα χέρια του Ποιμενάρχου τους έναν έπαινο και μία Εικόνα της Παναγίας, ως ευλογία για το νέο ξεκίνημα της ζωής τους.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος απήυθυνε προς όλους πατρικό χαιρετισμό και ευχές για επιτυχία και πρόοδο.

Να σημειώσουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας, με την προσωπική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξίου, δραστηριοποιείται έντονα στο νεανικό τομέα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών σε όλες τις Ενορίες αλλά και με τη λειτουργία των Πρότυπων Κατασκηνώσεων της στη Στεφάνη Βοιωτίας, που και φέτος φιλοξένησαν περί τα 1000 παιδιά.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του Σεβ. κ. Αλεξίου προς τους νέους φοιτητές:

«...Απευθυνόμενος προς όλους σας προτρέπω πατρικά να προσευχόμαστε για την ειρήνη όλου του κόσμου  και της πατρίδας μας ιδιαιτέρως και συγχαίρω, ως Πνευματικός Πατέρας και Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας της Νικαίας, όλους τους νέους και τις νέες μας που εισήχθησαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές, ευχόμενος επιτυχία και δύναμη στη φοιτητική τους πορεία και γρήγορη απόκτηση του πτυχίου τους.
Αγαπητά μου παιδιά, οι επέτειοι δεν είναι μόνο για να τιμήσουμε ο,τι σπουδαιότερο μας άφησε η ιστορική μας κληρονομιά.
Είναι μία ευκαιρία για περισυλλογή και αυτοσυγκέντρωση για να βγάλουμε τα απαραίτητα ιστορικά διδάγματα που θα μας καθοδηγούν σαν αιώνια πυξίδα στο δρόμο του Εθνικού μας χρέους.
Και τώρα παιδιά μου που οι ηθικές αξίες όλο και περισσότερο κατρακυλούν, όσο τα σπρεντ στα χρηματιστήρια ανεβαίνουν, για να μιλήσουμε με την ορολογία την σημερινή, τόσο ισοπεδώνονται συνειδήσεις, ήθη και έθιμα μας εξαφανίζονται.
Η εθνική μας ακεραιότητα απειλείται. Ακούμε ότι ζούμε οικονομική κατοχή.
Μέσα στις οικογένειές σας εισπράττετε τη δυσκολία στην οποία έχει περιπέσει η πατρίδα μας. Τώρα καλείστε εσείς το φυτώριο, τα νιάτα, οι μελλοντικοί επιστήμονες να κάνετε την δική σας επανάσταση. Να πείτε όχι στις ηθικές εκπτώσεις, όχι στο ξεπούλημα ιδεών.
Εδώ είναι Ελλάδα! Είστε ελληνόπουλα υπερήφανα! Και όπως δώσατε τον πρώτο ουσιαστικό σας αγώνα για να περάσετε στις σχολές σας, έτσι και στην ζωή να πράξετε˙με πίστη στον Τριαδικό Θεό μας και με την Σκέπη της Παναγίας μας, προχωρείστε και μη φοβάστε τίποτα! Δώστε εσείς ελπίδα ακόμα και σε εμάς τους μεγάλους! Η Εκκλησία μας θα στέκεται δίπλα σας, δίπλα στις οικογένειές σας.
Όλοι ενωμένοι και με προσανατολισμό στον Ιησού Χριστό θα ξεπεράσουμε και τη νέα κρίσιμη κατάσταση που περνάει η Ελλάδα μας. Κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία. Οι στόχοι σας και τα ιδανικά σας «πάντα ψηλά θε νά’ναι!»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου