Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Το τρίτη δόση, η πέμπτη δόση, μου θυμίζουν δόσεις ναρκωτικών»


Σχόλιο Αναβάσεων: 
Ο μητροπολίτης Ιερόθεος με τις δηλώσεις αυτές προχώρησε ένα βήμα περισσότερο από το δόγμα των τελευταίων χρόνων το οποίο μας είχε συνηθίσει.
Το δόγμα αυτό δεν είναι άλλο από την "σιωπή των αμνών", σε οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην πατρίδα μας, είτε αυτά είναι θέματα εσχάτης προδοσίας και προετοιμασίας για διαμελισμό της χώρας μας, είτε είναι θέματα νεοεποχίτικων διαθρησκειακών εναγκαλισμών, συμπροσευχών,  είτε είναι πτώσεις από βεβηλώσεις Ι.Ναών με "μασκαράτες", είτε είναι θέματα της άκρατης εγκληματικότητας λόγω επιλογής ή πλήρους αδυναμίας να υπάρξει στοιχειώδης ασφάλεια της ζωής μας, είτε είναι θέματα του δούρειου ίππου που ονομάζεται προμελετημένη λαθροεποίκηση της Ελλάδος από μουσουλμανικούς πληθυσμούς με την αιγίδα του τουρκικού στρατού και την εξασφάλιση σε όλη την χώρα γιαφκών με όπλα που θα χρησιμοποιηθούν όταν σε δεδομένη στιγμή δωθούν οι εντολές.
Ούτε η διαφαινόμενη προσπάθεια απόσχισης της Θράκης, ούτε η διαφαινόμενη προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης, ούτε τα σχολικά βιβλία των Αλβανών, Σκοπιανοσλαύων, Τούρκων, τα οποία διδάσκονται τα παιδιά τους και δείχνουν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα να τους ανήκει.

Ούτε ακόμη όταν βλέπουμε ότι λόγω της αδυσώπητης και ψυχοφθόρας ανεργίας το μοναδικό όνειρο ή επιλογή που επιτρέπεται πλέον στην ευλογημένη νεολαία μας είναι η άτακτη φυγή προς την μετανάστευση χωρίς επιστροφή.

Ούτε ακόμη αν τα πάντα ισοπεδώνονται στην Νέα Παγκόσμια Αρχή, η οποία ζητάει την αριθμοποίηση του ανθρώπινου Προσώπου (εικόνας Θεού), και την προσπάθεια ολοσχερούς εξαρτήσεώς μας από την Παγκόσμια αυτή αρχή, μέσω αρχικά των διαφόρων ηλεκτρονικών καρτών, και τελικά σε πρώτο βήμα της ένωσης όλων αυτών σε μια κάρτα. Την ηλεκτρονική φυλακή της Κάρτας Πολίτη. Τελικό στάδιο; Το σφράγισμα.
 
Εμείς σε όλα αυτά πρέπει απλώς προτάσσουμε "να δούμε αν θα αντέξει η παράδοσή μας".
Μα η παράδοσή μας ήταν και απελευθερωτική. Και θυσιαστική. Και πολεμική όταν απειληθήκαμε. Και η ίδια η Εκκλησία και οι αρχιερείς της και οι ιερείς της προσέφεραν και το αίμα τους σ΄αυτόν τον αγώνα, δεν έμειναν στην σιωπή. Δεν ενστερνίζονταν μόνο το «σφάξε με πασά μου ν΄ αγιάσω».

Παρατηρούμε βεβαίως ότι ξεφεύγει από την απόλυτη "σιωπή των αμνών", λέγοντας κάποιες πικρές αλήθειες τις οποίες πολύ καιρό βιώνουμε όλοι στο πετσί μας και στην συντετριμμένη καρδιά μας, αλλά τελειώνοντας χρησιμοποιεί τις γνωστές εκφράσεις "νηφαλιότητα", "ψυχραιμία", και το " να δούμε αν τα ψυχικά μας αποθέματα και ο πολιτισμός μας αντέξουν στην πίεση".
Θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει λίγο με παιγνίδι στρατηγικής το οποίο παίζεται σε ένα τραπέζι και περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις. Η απάντηση όμως είναι ότι δεν αντέχουν τα ψυχικά αποθέματα άλλο  αφού σχεδόν 2000 αδελφοί μας αυτοκτόνησαν σ΄αυτό το διάστημα, αφού φτάσαμε να λιποθυμούν ελληνόπουλα από ασιτία, όταν δεν έχουν καν σαν όνειρο τον γάμο οι νέοι μας, αφού δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα πρόσβασης στην εργασία.
Και να είχαν μια πιθανότητα αυτή δυστυχώς είναι καλυμμένη από το μουσουλμανικό πολυ-πολιτισμένο πλήθος που "φιλοξενεί" η Ελλάδα παρόλη την απελπιστική κατάστασή της.
Ας θυμηθούμε την εξαυλοποίηση της ελληνορθόδοξης Ίμβρου και Τενέδου για να δούμε τι μέλλον μας επιφυλάσσεται.
Όσο περνάει ο χρόνος με αδράνεια και με ακραία παθητική και αδιάφορη στάση όλα τα παραπάνω θα μεγεθύνονται μέχρι του σημείου που αν δεν μας ελεήσει ο Κύριος η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
Η ομιλία του Μητροπολίτη Ιεροθέου στην επέτειο του εθνικού μας αγώνα. Του εθνικού μας ΟΧΙ, όπως την κατέγραψε η romfea.gr
_______________

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, μετά το πέρας της παρέλασης χθες Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011, τόνισε: «Είναι πραγματικά η ημέρα σήμερα πάρα πολύ μεγάλη. Οι Ευρωπαίοι παλαιότερα έλεγαν ότι αν μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες πολεμάνε ως ήρωες, τώρα μπορεί να λέμε ότι οι ήρωες πολεμάνε ως Έλληνες.» 
«Αλλά δυστυχώς η Πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία. Εγώ θέλω να πω ότι έχουν ευθύνες πάρα πολλοί που φθάσαμε μέχρι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος.

Επίσης ανέφερε: «Θεωρώ ότι αυτό που λέμε η τρίτη δόση, η πέμπτη δόση, η έκτη δόση, μου θυμίζουν λίγο τα ναρκωτικά, τις δόσεις των ναρκωτικών. Αλλά δυστυχώς όπως στα ναρκωτικά θύματα είναι πάντα οι άνθρωποι-χρήστες;.»
«Δεν θα τιμωρηθούν οι έμποροι των ναρκωτικών, των ψεύτικων ιδεολογιών; Και μπορώ να σας πω ότι ιδιαιτέρως σήμερα, και στην παρέλαση αλλά και πρίν, σκέπτομαι κυρίως τα νέα παιδιά. Τα θύματα αυτής της καταστάσεως είναι τα νέα παιδιά, που το μέλλον τους είναι πάρα πολύ ζοφερό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σε άλλο σημείο ο λόγιος Ιεράρχης, ανέφερε ότι «και γι' αυτό ευθύνονται εκείνοι τους οποίους ψηφίσαμε και ψηφίζουμε για να διαφεντεύουν τον λαό και όμως δεν πρόσεξαν και έφθασαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.»
Ενώ κλείνοντας σημείωσε: «Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που χρειάζεται σήμερα είναι η ψυχραιμία, η νηφαλιότητα και να δούμε πώς θα βρούμε τα ψυχικά αποθέματα τα οποία έχουμε (από) την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας για να αντιμετωπίσουμε κάθε καλβινισμό που μας έρχεται από την Ευρώπη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου