Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος και το μάθημα των θρησκευτικών


Όπως ανακοινώθηκε χτες, «Καθημερινή» (2/10/2010) , το «νέο» Λύκειο προβλέπει 3 μόνο βασικά μαθήματα  ανάμεσα στα οποία  είναι  τα αγγλικά και η φυσική αγωγή!!

Η εξέλιξη αυτή δίνει ένα πρώτο στίγμα της φιλοσοφίας του νέου σχολείου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Με απλά λόγια στο δήθεν «νέο Λύκειο» που σχεδιάζουν οι κυβερνώντες εξοβελίζεται σχεδόν το μάθημα των θρησκευτικών με αριστοτεχνικό πράγματι τρόπο.

Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να αποχρωματίσει τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών από μια Παιδεία προσανατολισμένη στην παράδοσή μας .
Ο Αρχιεπίσκοπος που φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με αυτή την Κυβέρνηση (παραβρέθηκε ακόμα και σε Υπουργικό Συμβούλιο) πρέπει να πάρει επίσημα θέση.

Τι απέγιναν άραγε οι απόψεις που εξέφρασε το 2009, («Ελεύθερος Τύπος»24.04.09) όταν μιλώντας στο Αίγιο και στην εορτή του προσκυνήματος της Παναγίας της Τρυπητής, δήλωσε ότι : «τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο γιατί συμβάλλουν στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών, και ως προς την αποδοτικότερη μετάδοσή του σ’ αυτά «η Πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο».

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, διαπίστωσε ότι «Η κοινωνία μας αποχριστιανίζεται σιγά σιγά, είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα είτε είναι μερικοί που μεθοδικά δουλεύουν προς αυτό το σκοπό. Μην είμαστε αφελείς. Η κοινωνία μας και αποχριστιανίζεται και αφελληνίζεται».

Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου