Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Οι θέσεις του π.Γεωργίου Μεταλληνού και π.Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου για το βιβλίο «Ασκητική της αγάπης»


Ο π.Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος
για την «Ασκητική της Αγάπης»

«Το βιβλίο η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι βαθειά προβληματικό…»

Αυτή ακριβώς είναι η καταλυτική δήλωση του π.Κωνσταντίνου στην ιστοσελίδα μας, (egolpion.com) για το εν λόγω βιβλίο. Ελπίζουμε όσοι αδελφοί συνεχίζουν, να προβάλλουν το βιβλίο σαν ορθόδοξο, να το ξανασκεφτούν σοβαρά.
Ο π.Κωνσταντίνος μας δήλωσε πως όποιος θέλει μπορεί να απευθυνθεί στον ίδιο για περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.



 π. Γεώργιος Μεταλληνός
για το βιβλίο «Η Ασκητική της Αγάπης»

«Ευχαριστώ για το βιβλίο που στείλατε με τη μακαρίτισσα αδελφή Γαβριηλία. Απαντώντας στο ερώτημά σας έχω να δηλώσω τα εξής:

Η χρησιμοποιούμενη φρασεολογία από τους εγκωμιαστές της έχει Ινδουιστικό χαρακτήρα και προσεγγίζουν τη γλώσσα ακραίων προτεσταντών όπως οι πεντηκοστιανοί. Κακό μάλλον γίνεται παρά καλό διότι λείπει η πατερική γλώσσα που εκφράζει την ορθόδοξη εμπειρία.

π.Γεώργιος Μεταλληνός
egolpion.com

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους πατέρες Στρατηγόπουλο και Μεταλληνό γιατί απάντησαν σε ένα ερώτημα που ταλανίζει και διχάζει τον ορθόδοξο κόσμο καθώς επίσης και το Εγκόλπιο το οποίο συνετέλεσε στην κατάθεση της άποψης των πατέρων.

2 σχόλια:

  1. Συνχωρέστε με, εχω μια απορία.

    Ο π. Κωνσταντίνος μηπως είναι ο ίδιος που θεωρεί "ελλειματικού ήθους" την ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού; ,

    http://floga.gr/10/2009-0/2009101910.zip


    Τα δικά του λόγια (στο τέλος της ομιλίας περίπου) είναι: "προσφατα κυκλοφόρησε ένα κείμενο το οποίο μιλούσε για ομολογία πίστεως. Δεν κρίνω το κείμενο, κρίνω το ήθος του. Πως αυτή η ομάδα συνετάγη; Πως δεν έλαβε γνώση η εμπειρία της Ι. Συνόδου; Των Οικείων Επισκόπων; Υπάρχουν ομάδες που έτσι, επαναστατούν και ξεσηκώνονται; Τότε υπάρχει σύγχυση στην Εκκλησία. Και αυτο διαταράσσει το δόγμα της τετάρτης Οικουμενικής Συνόδου".

    Αν είναι ο ίδιος (και μάλλον είναι) γιατί τότε το "Εγκόλπιο" απο την μία υποστηρίζει κάτι που "διαταράσσει το δόγμα της τετάρτης Οικυομενικής συνόδου" (!) αντίθετα απο την γνώμη του π. Κωνσταντίνου;

    Επίσης άλλη μία ερώτηση. Αληθεύει σχετικό σχολιο σε ιστολόγιο πως ο π. Γεώργιος Μεταλληνός δεν έχει διαβάσει καν το βιβλίο "Ασκητική της Αγάπης" και απλά σχολίαζε τα όσα του μετέφεραν άλλοι; (επιλεγμένα αποσπάσματα κτλ);

    Καλό είναι να απαντηθούν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορούσαμε πως τόσο καιρό δεν εμφανίστηκε ή επίθεση σπίλωσης των π.Στρατηγόπουλου, και π.Μεταλληνού.
    Σήμερα το βλέπουμε και εδώ στις Αναβάσεις.

    Πριν καιρό δέχτηκε τις άνανδρες και ανώνυμες επιθέσεις ο π.Σαράντος επειδή «τόλμησε», να κρίνει το βιβλίο της Ασκητικής. Κατηγορήθηκε ότι απέκτησε πολλά λεφτά και δόξα και σωφέρ κ.λ.π πράγματα που όσοι τον γνωρίζουν καταλαβαίνουν αμέσως το μέγεθος των υποβολιμαίων και ανώνυμων επιθέσεων.

    Σήμερα σειρά έχουν οι επόμενοι πατέρες που τόλμησαν να κρίνουν το συγκεκριμένο προβληματικό βιβλίο.
    ________
    α)Ερωτά ο ανώνυμος σχολιαστής γιατί έχει την τάδε θέση ο π.Στρατηγόπουλος.
    Απάντηση:Δήλωσε ρητά ο ίδιος ο π.Στρατηγόπουλος ότι όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας ρωτήσει τον ίδιο.

    β)Μας ζητά να απαντήσουμε αν αληθεύουν αόριστα και ανώνυμα σχόλια που πλανώνται σαν φαντάσματα, με βάση τα οποία προφανώς ο π. Μεταλληνός είναι εντελώς ηλίθιος, αθεολόγητος, στερείται δικής του απόψεως , αφού κάποιος του είπε απλώς για το βιβλίο και εκείνος έκφρασε άποψη χωρίς να έχει γνώση ή να έχει διαβάσει το βιβλίο! Αν λειτουργούσε έτσι δεν θα ήταν ο παπά Γιώργης που όλοι ξέρουμε.
    Η κατασπίλωση πατέρων στο μεγαλείο της!

    Όσον αφορά το τι δέχτηκαν οι υπόλοιποι που τόλμησαν να ασχοληθούν έχουμε προσωπική πείρα.
    Δείτε:
    «Είσαι λίγο μ@λ@κας η κάνω λάθος;»
    http://egolpio.wordpress.com/2010/06/16/askhtikh_agaphs/#comments

    Εκεί καταλήγει ο «θεολογικός» τρόπος συζητήσεως των νεοεποχιτών.

    Δεν θα δώσουμε άλλη συνέχεια στο θέμα, αρκετά σπιλώθηκαν οι πατέρες, και όποιος έκφρασε την άποψή του. Όποιος θέλει να καταθέσει κάτι με e-mail επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου