Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η αποδόμηση του ελληνισμού συνεχίζεται αμείωτη :Τα βιβλία των μουσουλμάνων …στους Χριστιανούς Βορειοηπειρώτες!

Τους στέλνει αυτά που γράφτηκαν για τους μουσουλμάνους της Θράκης!

Θα αντικατασταθούν τα βιβλία που στέλνονται από την Ελλάδα στα μειονοτικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου ως «εθνικιστικά», με αυτά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία της Θράκης, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «διαπολιτισμικά»!

Αυτό αποφάσισε η κ. Θάλεια Δραγώνα, ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής» του Μάκη Κουρή, προκαλώντας την άμεση αντίδραση Βορειοηπειρωτικών κύκλων.
Μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού διαφορετικά είναι τα δεδομένα στη Θράκη και διαφορετικά στη Βόρειο Ήπειρο. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, της οποίας γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα. Στη Βόρειο Ήπειρο ζει και δραστηριοποιείται ένα κομμάτι του Ελληνισμού, που θέλει να κρατήσει ζωντανή την γλωσσική του ταυτότητα……

Σχολιάζοντας το θέμα το «ΠΑΡΟΝ», παρατηρεί: «Και επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το
υπουργείο Παιδείας τρελάθηκε, θέλουμε να μάθουμε αν οι φήμες για αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων που έχουν σήμερα οι Βορειοηπειρώτες μαθητές με τα βιβλία που γράφτηκαν για τους μουσουλμανόπαιδες, ευσταθούν ή όχι.
Αναρωτιόμαστε αν, έπειτα από όλα αυτά, στα σχέδια της κ. Δραγώνα είναι και η αντικατάσταση της… θρησκείας των Βορειοηπειρωτών με κάποια άλλη, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα τα βιβλία που έφτιαξαν μαζί με την κ. Φραγκουδάκη για τους μουσουλμάνους μαθητές»
Και καταλήγει το σχόλιο με ένα ερώτημα: «Τι λένε για όλα αυτά οι φυσικοί προϊστάμενοι της κ. Δραγώνα; Ή μήπως οι πραγματικοί προϊστάμενοι κατοικούν σε άλλο… γεωγραφικό πλάτος;».

Πηγή: thriskeftika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου