Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κατά της καύσης νεκρών και του συμφώνου συμβίωσης η Ιερά Σύνοδος Κύπρου


Η Ιερά Σύνοδος αντιτίθεται στην προώθηση των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών, για το σύμφωνο συμβίωσης και την προωθούμενη απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων και σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, είπε ότι οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου.
Περαιτέρω, ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με καταγγελίες πιστών, ως προς τις τοποθετήσεις του Ευρωβουλευτή Ανδρέα Πιτσιλλίδη στα ΜΜΕ και δηλώνει ότι οι θέσεις του κ. Πιτσιλλίδη δεν εκφράζουν το ήθος, το φρόνημα και τον τρόπο ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ως εκ τούτου, τον καλεί όταν παρουσιάζεται ως Θεολόγος να μεταφέρει, όχι τις προσωπικές του θέσεις, αλλά την παράδοση και ζωή της Εκκλησίας, όπως αυτά βιώνονται μέσω των αιώνων.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος είπε ότι η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου από τη θέση του, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, στο διάλογο με τους Αγγλικανούς, για λόγους τους οποίους ο ίδιος εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου