Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην ΝΕΤ το Σάββατο (8/12/2012)


Μια πλήρη ανάλυση της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο τόπος μας έκανε σήμερα (Σάββατο 8/12/2012) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ προσκεκλημένος στην Εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Γίαννη Χριστάκο και Αντριάννα Παρασκευοπούλου ενώ καλεσμένος ήταν και ο Γιάννης Ντάσκας.

Η κουβέντα ξεκίνησε με το θέμα την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό για τις Επιχειρηματικές συμφωνίες με την COSCO και την HP  (http://goo.gl/vGqmn ) για το καλό των κατοίκων του Πειραιά και του λιμανιού του. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της αποβιομηχανοποίησης που αντιμετωπίζει το λιμάνι μας και την αύξηση των συσσιτίων και των μερίδων στην ενορίες του Πειραιά. Στην συνέχεια ρωτήθηκε για την πολιτική ανωμαλία που αντιμετωπίζει η χώρα μας ενώ για το Πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δήλωσε την απογοήτευση του γι’ αυτό.
Ερωτηθείς από τον κύριο Ντάσκα για το θέμα της περιουσίας και του πλουτισμού κάποιων Ιεραρχών  (http://goo.gl/G5L1B) απάντησε λέγοντας για τους τρεις μεγάλους πειρασμούς του ανθρώπου: για την φιλαργυρία, την φιλοπρωτία και την φιληδονία και το πώς ο άνθρωπος πολλές φορές υποκύπτει σε αυτούς κάνοντας χρήση της ελευθερίας του, ενώ ερωτηθείς επανήλθε λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοια φαινόμενα στους κόλπους της Εκκλησίας.
Στην συνέχεια για το πολιτικό σύστημα και την Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πολιτικολογεί και δεν λαμβάνει το μέρος ενός κόμματος, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω των κομμάτων. Τέλος για τις πρόσφατες δηλώσεις περί των ομοφυλοφίλων και του στοματικού έρωτος  (http://goo.gl/I7J0H) δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν είναι ένα κλαμπ καθαρών ή μια ελίτ κάποιων ανθρώπων πράγμα που σημαίνει ότι δέχεται τους πάντες, αρκεί αυτοί να θέλουν να μετανοήσουν και να γίνουν ένα με τον ίδιο τον Χριστό εντός της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε λέγοντας ότι κάποιοι κακεντρεχείς επιθυμούν και προσπαθούν συνεχώς να διαστρεβλώνουν τον λόγο του για να τον μειώσουν ή και για να τον απαξιώσουν στα μάτια του κόσμου.

Η κουβέντα έκλεισε με το Σεβασμιώτατο να παραθέτει το προσωπικό του παράδειγμα ότι δεν είναι ούτε ρατσιστής ούτε ξενόφοβος λέγοντας για μια εξαμελή Μουσουλμανική οικογένεια η οποία τον επισκέφθηκε προχθές από τα Καμίνια Πειραιώς, και τις είχε κοπεί το ρεύμα από την ΔΕΗ. Η Μητρόπολη μη σκεπτόμενη το ύψος του ποσού ή και την διαφορετικότητα έδωσε χρήματα για την επανασύνδεση του. Ο Σεβασμιώτατος όμως τόνισε ότι  άλλο είναι η βοήθεια και άλλο η λαθρομετανάστευση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί το βίντεο από την πρωινή συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου.



Ενημέρωση από  Ι. Μητρόπολη Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου