Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Λίβανος: Οι Ελληνορθόδοξοι ματαίωσαν την προβολή της προκλητικής ταινίας

Διαβάστε τι προηγήθηκε: Οι Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου διαμαρτύρονται εντόνως στο κέντρο της Βηρυτού για την τουρκική ταινία «ΑΛΩΣΗ 1453»

Οι Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου ματαίωσαν την προβολή τουρκικής ταινίας για την Άλωση της Πόλης. 
Με ανακοίνωση της η τουρκική εταιρεία παραγωγής της προκλητικής ταινίας «ΑΛΩΣΗ 1453» ανακοίνωσε πως η προβολή της στη Βηρυτό του Λιβάνου, αναβλήθηκε μετά τις έντονες  αντιδράσεις μελών του Ελληνορθόδοξου κόμματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στην αραβική γλώσσα. 

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Dimitri Rodrigue Khoury, σύμφωνα με τον οποίον η προβολή της ταινίας είναι  «είναι ανιστόρητη και προσβάλλει τον Ορθόδοξο πληθυσμό του Λιβάνου και όχι μόνο».

Το υπουργείο Πολιτισμού του Λιβάνου, ανακοίνωσε πως αναβάλλεται η προβολή της επίμαχης ταινίας στους κινηματογράφους της χώρας, έως ότου εξεταστεί το αίτημα που κατέθεσε το «Κόμμα της Ανατολής», όπως είναι ο επίσημος τίτλος του ελληνορθόδοξου κόμματος.

Το «Κόμμα της Ανατολής»,  του Λιβάνου, ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να οργανώσει και να συσπειρώσει του Ορθόδοξους Χριστιανούς, που αγγίζουν το 7% του συνολικού πληθυσμού «Στον Λίβανο λένε πως "είμαι Ελληνορθόδοξος" ή "είμαι Ρωμιός", χωρίς να ξέρουν την πραγματική σημασία των λέξεων. Βλέπετε, η αραβική προπαγάνδα λέει πως "είστε άραβες" και ότι "οι Έλληνες ήταν κατακτητές", κάτι που δεν είναι αλήθεια. Είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών, που ζούσαν εδώ πολύ πριν έρθουν οι Άραβες το 634 μ. Χ!
Παρότι λοιπόν με τον καιρό ξεχάσαμε την ελληνική μας γλώσσα - που τώρα ξανα μαθαίνουμε - διατηρήσαμε την Ορθόδοξη πίστη μας και το όνομά μας, που δεν είναι Άραβας, αλλά Ρωμιός – Έλληνας» δηλώνει ο κ.Khoyry.
Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου