Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Corpus Christi: Σκληρόν σοί πρός κέντρα λακτίζειν…


Corpus Christi: Σκληρόν σοί πρός κέντρα λακτίζειν…

Χαράλαμπος Άνδραλης

« Όσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σε αυτούς που θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρίς ψυχή, ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά.»   
Φ. Κόντογλου

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η βλάσφημη θεατρική παράσταση Corpus Christi, δεν θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στην Αθήνα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, την Αυστραλία κ.λπ.

Αυτό οφείλεται κατά πρώτον στον Παντοδύναμο Θεό, ο Οποίος εισάκουσε τις προσευχές μας και μας λυπήθηκε, μη επιτρέποντας να συμβαίνει προγραμματισμένα τέτοιο κακό στην πόλη μας.
Αξίζει βέβαια να σταθούμε και στον «ιλιγγιώδη» αριθμό των 45 ατόμων (!) που παρακολούθησαν την παράσταση την τελευταία φορά, κάτι που καταδεικνύει την προφανή εμπορική αποτυχία του έργου, παρά το ότι οι συντελεστές πράγματι πόνταραν στη διαφήμιση από τις αντιδράσεις του χριστιανικού λαού. Οι δε κριτικές των κοσμικών ανθρώπων που είδαν την παράσταση ήταν απογοητευτικές για τους καλλιτέχνες. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους παρευρέθηκαν εκεί δίνοντας μαρτυρία Χριστού σε τόπο και χρόνο αντιχριστιανικό. Ακόμα μεγαλύτερες ευχαριστίες οφείλονται σε όσους μας βοήθησαν δια της προσευχής προσελκύοντας το έλεος του Θεού σε εμάς αλλά και στους ηθοποιούς. Φιλάμε ευλαβώς τα άγια χέρια των αρχιερέων, των ιερέων και των λαϊκών που μας συμπαραστάθηκαν και με τα θεολογικά τους επιχειρήματα γκρέμισαν συθέμελα τις όποιες αμφιβολίες μας γεννήθηκαν από τα «πλαδαρά» κηρύγματα της «νεοπατερικής» ελίτ.

Ευχαριστούμε τέλος, τους δημοσιογράφους της νεοταξικής εργολαβίας που μας συκοφάντησαν, μας κακοχαρακτήρισαν και μας ταύτισαν με ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς. Αν ανοίξουν το Ιερό Βιβλίο της Καινή Διαθήκης θα καταλάβουν πόσο καλό μας έκαναν και ότι πράγματι εννοούμε με όλη μας την καρδιά τις ευχαριστίες προς τα πρόσωπά τους.

Απευθυνόμενοι προς τους συντελεστές της παράστασης, για τους οποίους δεν νοιώσαμε ποτέ μίσος όπως υποστήριξαν, αλλά σεβαστήκαμε τα πρόσωπά τους και καταφερθήκαμε ΜΟΝΟ ενάντια στο αισχρό έργο που ανέβασαν, τους δίνουμε την φιλική συμβουλή, αν πράγματι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως μας λένε, να διαβάσουν με ενδιαφέρον την Καινή Διαθήκη και να καταλάβουν πόσο λάθος έκαναν που προχώρησαν σε αυτή την «καλλιτεχνική» πρόκληση. 

Ταυτόχρονα θα διαπιστώσουν πόσο καλό τους έκαναν οι «τραμπούκοι, σκοταδιστές, μεσσαιωνικοί» που απλά άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά μιας χυδαίας προσβολής προς το Ιερότερο για αυτούς Πρόσωπο. Με τη χάρη του Θεού που διατείνονται ότι πιστεύουν, ευχόμαστε να καταλάβουν πόσο μάταιο είναι να κλωτσούν τα καρφιά (σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν)….Όσο για τον πραγματικό σκοταδισμό, καλό θα είναι να τον ψάξουν στις σκοτεινές στοές, στις οποίες δυστυχώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις τύχες του κόσμου.

 Χαιρόμαστε για αυτή τη νίκη. Ας μην επαναπαυόμαστε όμως. Η Νέα Εποχή κλιμακώνει την επίθεση κατά της Ορθοδοξίας μας και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ίσως χρειασθεί να χύσουμε και το αίμα μας σε αυτή την ονομαζόμενη «εποχή του Υδροχόου». Γρηγορείτε και προσεύχεσθε…

2 σχόλια:

 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΥΤΕΧΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ
  ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ
  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ
  ΝΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ
  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ κ.λ.π.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ
  ΡΟΛΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ
  ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΟΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ
  ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΣ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩ-
  ΡΙΖΩ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ
  ΟΙ ΚΥΒΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ
  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΠΟ-
  ΛΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤ-
  ΡΕΨΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
  ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟ ΜΑΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑ-
  ΛΑΒΑΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ
  ΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ
  ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ
  ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ
  ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ''ΙΕΧΩΒΑ'' ΕΒΡΑΙΣΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ '' ΑΛΛΑΧ'' ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο
  ΙΕΧΩΒΑ ή Ο ΑΛΛΑΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟΣ (ΘΕΟΣ). ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΟΣ=ΔΙΑΒΟΛΟΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΟΝ ΥΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου