Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΘ: Επίθεση κατά καθηγητών και φοιτητών της Θεολογικής που μάζευαν σκουπίδια


Την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ ζητεί ο πρόεδρός του, Χρυσόστομος Σταμούλης, με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στη Θεολογική Σχολή, όταν καθηγητές και φοιτητές επιχείρησαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τον γύρω χώρο και δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους, που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους ως απεργοσπαστική.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, δύο καθηγήτριες των Τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής, αλλά και μία φοιτήτρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φοιτητών και εργολαβικών υπαλλήλων, που έσπευσαν να τις εμποδίσουν να καθαρίσουν τη σωρό σκουπιδιών που είχε κατακλύσει τους χώρους της σχολής.
Ακολούθησε λογομαχία και κυνηγητό εντός της σχολής, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της φοιτήτριας, η οποία οδηγήθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μάλιστα, όταν έσπευσε στο σημείο καθηγητής, προκειμένου να προστατεύσει τις καθηγήτριες και τη φοιτήτρια, δέχθηκε ξυλοδαρμό από τους εναντιωμένους φοιτητές.
Αμέσως μετά, περίπου δέκα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο πέταξαν στους διαδρόμους και στα γραφεία της σχολής σακούλες με σκουπίδια, ενώ γέμισαν με συνθήματα και μπογιές το σημείο φύλαξης.
Ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, ωστόσο υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της καθαριότητας και τίθεται πλέον ζήτημα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων και φοιτητών της σχολής.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/greece/article/epite8ikan-se-ka8igites-ke-fitites-tis-8eologikis-tou-ap8-gia-ta-skoupidia

1 σχόλιο:

  1. Παραθέτουμε σχόλιο αναγνώστριας επειδή στερείται λογαριασμού gmail

    «ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΠΥΡΟ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.
    ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ), ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(ΜΙΖΕΣ Κ.Λ.Π).
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ 300 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΥΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΣΗ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ 2 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ.ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ.
    Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ.
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Π.Χ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΕΤΡΑΩΡΟ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 200 ΕΥΡΩ - 150 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ = 50 ΕΥΡΩ.ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ,ΜΑ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου