Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ὁ Mr. Ὀδύσσεια στό ALZEY τῆς Γερμανίας Ἀναστάσιος Κολιγκιώνης: «Μέ τήν ἐξομολόγηση καί τήν Θεία Κοινωνία πατούσα στά πόδια μου»


Ὁ Mr. Ὀδύσσεια (WABBA) στό ALZEY τῆς Γερμανίας Ἀναστάσιος Κολιγκιώνης:  «Μέ τήν ἐξομολόγηση καί τήν Θεία Κοινωνία πατούσα στά πόδια μου»

Πρεσβύτερος π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ἱερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου  (γιά τίς Ἀναβάσεις)
 
Αγία Θεοδώρα-Ναύπλιο. Κτήμα Ανασ. Κολιγκιώνη
1η θέση στο Κύπελο Mr. ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Παγκόσμια πρωτιὰ στους ἀγῶνες bodybulding πρὶν λίγες ἡμέρες  στην διωργάνωση  Mr. ΟΔΥΣΣΕΙΑ (WABBA) στο ALZEY τῆς Γερμανίας  εἶχε ὁ Ἀναστάσιος  Κολιγκιώνης κάνοντας περήφανη τὴν Ἑλλάδα μας, τὴν Ἐκκλησίας μας, τῆς ὁποίας εἶναι πιστὸ μέλος  καὶ τοὺς δικοὺς του ἀνθρώπους.

«Ὅλη μου ἡ πορεία, ἡ ζωὴ ἀλλὰ καὶ οἱ παγκόσμιες διακρίσεις ὀφείλονται οὐσιαστικὰ ὄχι τόσο στις δικὲς μας προσπάθειές που κάνουμε ὡς ἄνθρωποι, ἀλλὰ στην Χάρη Τοῦ Χριστοῦ μέσα ἀπὸ τὴν ἐξομολογήσῃ καὶ τὴν Θεία Κοινωνία. Εἴχα μεταλάβει Τὸν Χριστὸ λίγο πρὶν τοὺς ἀγῶνες καὶ ἐνοιωθα ἀνείπωτη βεβαιότητα  πιστὴ καὶ ἠρεμία, τὴν ἴδια στιγμή που γύρω μου πολλοὶ συναθλητὲς ,ἀπὸ ὅλο τὸν κόσμο, εἴχαν κυριευτεῖ ἀπὸ ἀγωνία καὶ ἄγχος . Ἀντιθέτως ἐγὼ ἐνοιωθα να μὲ σκεπάζει μαζὶ μὲ τὴν ἀγάπη τῶν δικῶν μου ἀνθρώπων ἡ Χάρη καὶ ἡ σκέπη τῆς Παναγίας μας.
Ὅμως τὸ μεγαλύτερο βραβεῖο στην ζωὴ δεν εἲναι αὐτὰ τὰ μετάλλια  ἀλλὰ ἡ γαλήνη καὶ ἡ εἰρηνικὴ  συνείδησή που δινεῖ  ὁ νόμος Τοῦ Θεοῦ μέσα μας.Μὲ αὐτὴ τὴν ἀπίστευτη ἠρεμία μπόρεσα καὶ στεκόμουνα  στα πόδιά μου σὲ αὐτοὺς τοὺς ἀγῶνες καὶ σὲ ὅλη μου τὴν ζωή.
Εὐχαρίστῳ θερμὰ τὴν σύζυγο καὶ συντροφο τῆς ζωῆς μου Ἀναστασία , τὴν κορούλα μας Μαρία -Σωτηρία που βαπτίστηκε στην Παναγία στην Τῆνο, τὸν ἄξιο προπονητή μου Βαγγέλη Φύτρο, ἐπίσης συνειδητὸ μέλος τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ βεβαίως τὴν Ὁσία Θεοδῶρα τῆς ὁποίας τὸ Ἐκκλησάκι ἔχουμε κτίσει στην αὐλὴ μας στό Ναύπλιο καὶ τὴν ὁποία τὴν νοιώθουμε καθημερινὰ ὡς φίλη καὶ Μητέρα μας.»

Συμμετοχές και Διακρίσεις του Τάσου Κολιγκιώνη:

2012: 1η θέση στο Κύπελο Mr. ΟΔΥΣΣΕΙΑ (WABBA)
2011: 1η θέση στο Κύπελλο Οδύσσεια
2011: 2η θέση στο WABBA UNIVERSE στην κατηγορία MASTER
2011: 1η θέση στο Κύπελλο Οδύσσεια
2010: 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μεσαία κατηγορία.
2000: 1η θέση στα -90kg στο Κύπελλο και 2η θέση στην Overall κατηγορία.
2000: 3η θέση στα +90kg στο Πρωτάθλημα
1998: 1η θέση στα -90kg
1997: 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
1997: 1η θέση στα -90kg στο Μr. Ελλάς, 1η θέση στο Mr. Αιγαίο, 1η θέση στο Mr. Β. Ελλάς
1996: 1η θέση στα -90kg
1995: 2η θέση στα -90kg
1994: 4η θέση στα -90kg
1993: 6η θέση στα -90kg


Διαβάστε σχετικά

Συγκλονιστικό(!) Ηλίας Ηλιάδης; «Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στο Θεό και μετά σε όλους τους Έλληνες». «Αυτό το μετάλλιο θα πάει στο Άγιο Όρος»

Οι αθλητές μας της κωπηλατικής: «Πιστεύουμε στο Θεό»

9 σχόλια:

  1. Δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη επειδή δεν μπορεί να το βάλει ο ίδιος.

    «Αγαπητοί φίλοι,
    Το body building είναι γνήσια αυτολατρεία, αυτοθαυμασμός, υπερηφάνεια και αυτοθέωση. Αντιθέτως κύρια χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας είναι η ταπείνωση, η αυτομεμψία και η αυτοκατάκριση. Κατά συνέπεια, το body building όπως για η γιόγκα βρίσκεται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη πνευματική ζωή. Έχω ασχοληθεί και ο ίδιος με το άθλημα αυτό και έζησα τις καταστρεπτικές πνευματικές συνέπειες αυτών των οποίων σας αναφέρω.

    Δυστυχώς, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς - κάνοντας μια αναζήτηση του τίτλου στο google, το αναδημοσίευσαν και άλλοι.

    Ὁ Mr. Ὀδύσσεια (WABBA) στό ALZEY τῆς Γερμανίας Ἀναστάσιος Κολιγκιώνης: «Μέ τήν ἐξομολόγηση καί τήν Θεία Κοινωνία πατούσα στά πόδια μου»

    Δείτε το στην πράξη
    http://www.youtube.com/watch?v=A-rmcKOfsos

    Με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση

    Ταγαράκης Χρήστος Δρ. Καρδιολογίας - Αθλητιατρικής »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταφέρουμε επίσης επώνυμο σχόλιο αναγνώστη λόγω αδυναμίας του να το δημοσιεύσει ο ίδιος.

    «Το Bodybuilding ειναι οπως και ολα τα αλλα αθληματα. Ιδιως τα δυναμικα αθληματα. Φαινεται πολλες φορες περιεργο στα ματια καποιου που δεν γνωριζει ή εχει ασχοληθει μεν με την προπονηση με βαρη, αλλα δεν εχει δει τα πραγματα απο μεσα σαν αθλητης.
    Ο εγωισμος και η υπερηφανεια, ειναι κατι που μπορει να συμβει και σε εναν αλλον αθλητη ενος αλλου αθληματος που στον κοσμο να ειναι πιο γνωστο. Ο λογος που κανει καποιος κατι παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Και βεβαια καμια σχεση δεν εχει με την γιογκα που ειναι ασκησεις με σκοπο την θεωση (και καλα) και μερος την ινδουιστικης θρησκειας- για οσους γνωριζουν.
    Ο Α.Κολιγκιωνης ηταν συναθλητης μου πριν απο 15 χρονια που ημουν κι εγω αθλητης του Bodybuilding. O χαρακτηρας του ηταν κατι που εβλεπες απο την αρχη οταν τον γνωριζες.Σεμνος αθλητης και καθολου ανταγωνιστικος. Εδω σε αυτο το αρθρο, κανει ομολογια της πιστης του και μαλιστα αυτο, οταν σε ηλικια 48 ετων κερδιζει οχι μονο το Μρ Ελλας οπου ειναι ο μεγαλυτερος Ελληνικος τιτλος, αλλα και την κατηγορια του στο Mr Universe (την μεσαια), αλλα και την ειδικη κατηγορια των Masters για ατομα πανω απο 40 ετων. Λιγο περιεργο για καποιον που ειναι εγωιστης, υπερηφανος κλπ. Ετσι δεν ειναι; Ειναι καλο οι νεοι να βλεπουν οτι τα προτυπα τους (για οσους κανουν βαρη μιλαω) ομολογουν την πιστη τους και ειναι λαθος οταν γινεται αυτο, να μιλαμε με ασχημα λογια και να μειωνουμε αυτη τη πραξη. Αν καποιοι που κανουν δυναμικα αθληματα και ιδιως Bodybuilding, το κανουν για λαθος λογο δεν πρεπει αυτο να αποτελει και λογο να τους βαλουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι. Ειναι σαν να κατηγορουμε το αθλημα της σκοποβολης, επειδη καποιοι σκοτωνουν και κλεβουν με την χρηση των οπλων. Εγω, σαν αθλητης του Bodybuilding, αρχισα να κανω πνευματικο αγωνα μετα απο μια τετοια ομολογια ενος συναθλητη μου. Το εχω δει αυτο να γινεται και αλλη φορα. Μην σταθουμε λοιπον στο αθλημα και στι αν ειναι σωστο ή οχι γιατι χανουμε την ουσια.
    Κυριε Ταγαρακη, εσεις σαν γιατρος, ποσες φορες εχετε ακουσει οτι ολοι οι γιατροι ειναι ιδιοι και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να εμπορευονται τον ανθρωπινο πονο και την υγεια; Οτι μονο με φακελακια κανουν την "δουλεια" τους; Μην αναφερω περιπτωσεις δωρεας οργανων κλπ.Εγω πιστευω οτι οι περισσοτεροι εχουν αυτοι τη γνωμη.Ομως εχω γνωρισει και γιατρους που εχουν δωσει τη ζωη τους για να βοηθουν τους αλλους. Ειναι αδικο να τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι και να μιλαμε σαν να γνωριζουμε τι κρυβει μεσα στη ψυχη του ο καθενας.
    Οταν ενας πρωταθλητης κοσμου, μιλαει και κανει ομολογια, οπως ο Α. Κολιγκιωνης, ο Ηλιας Ηλιαδης κλπ πρεπει να χαιρομαστε.
    Καταλαβαινω οτι υπαρχουν πολλοι μυθοι πανω σε αυτον το χωρο, με αναβολικα κλπ Ομως σας διαβεβαιωνω οτι οι αθλητες αυτοι δεν εχουν καμια διαφορα απο τους αλλους. Ειναι φυσικο να τρεχει ενας ανθρωπος γρηγοροτερα απο ενα αυτοκινητο, αλλα αφυσικο οταν εχει μεγαλυτερους μυες απο εμας. Εχω κανει προετοιμασια και εχω παρει 2η θεση στην Ελλαδα χωρις χρηση φαρμακων.Το λεω μονο για να επιβεβαιωσω οτι γινεται.Βεβαια οχι απο ολους. Πρεπει να γυμναστεις εξυπνα και σωστα και πανω απ'ολα να εισαι ταλεντο στο καθε αθλημα για να γινεις πρωταθλητης.
    Ας σταθουμε λοιπον στην ομολογια που κανει ο παγκοσμιος πρωταθλητης μας και μονο εκει σαν πραξη, αφου ολο αυτο το συζητουμε και σε ενα Blog που εχει να κανει με την πιστη μας και οχι με το αν ενα αθλημα ειναι καλο ή οχι και με βαση τα δικα μας πιστευω και εμπειριες.
    Ας αφησουμε αυτον το δρομο ανοιχτο - του να κανει ενας αθλητης ομολογια της πιστεως μας -και ας μην τον "μπαζωσουμε", γιατι δεν θα ωφελησει κανεναν!
    Με αγαπη Νικολαος Μαλιατσης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Δημοσιεύσαμε αυτό το άρθρο αφού ενημερωθήκαμε από τον πνευματικό του Κολιγκιώνη ο οποίος και μας διαβεβαίωσε για την εν Χριστώ ζωή ολόκληρης της οικογένειας του.
    2)Πήραμε και την ευλογία των δικών μας πνευματικών για το θέμα.

    Είδαμε ανθρώπους να χαίρονται ειλικρινά για την ομολογία, αλλά και ορισμένους, ελάχιστους, δυστυχώς γνωστούς είτε προσωπικώς είτε των Αναβάσεων, να μας γράφουν με τα χειρότερα λόγια, ή να μας ειρωνεύονται για την επιλογή μας.
    Επειδή είναι γνωστοί να ερωτήσω:
    Τρία και πλέον χρόνια που υπάρχουμε πόσο διάβασαν από τις Αναβάσεις;
    Αυτά που διάβασαν τους οδήγησαν στο σημείο να θεωρήσουν ότι οι Αναβάσεις υπάρχουν για να προωθούν το bobybuilding, ή όποιο άλλο επαγγελματικό "άθλημα", ομάδα, σύλλογο κ.λ.π;
    Μήπως η πραγματική σχέση με τις Αναβάσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι της μορφής;«βάλε εκείνο το θέμα, μετά το άλλο, μετά προώθησε αυτό...» κ.λ.π;
    Μήπως αυτά που γράφουν είναι μομφή προς το πρόσωπο μας, είτε θεωρώντας μας ηλιθίους, ή πλανεμένους;
    Επίτηδες έβαλα στο τέλος το θέμα με τον τζουντόκα Ηλία Ηλιάκη. Να ερωτἠσω με το ίδιο ύφος. «Ξέρεις το σημαίνει τζούντο; Ξέρεις την φιλοσοφία του τζούντο; την πνευματική επιρροή του; από που ξεκίνησε;τι πρεσβεύει; τι όραμα δίνει;» κ.λ.π.
    «η (τις ειρωνείες), αν δεν ξέρεις ....ρώτα μας να σου πούμε ...»
    «Γιατί δέχτηκε το Άγιο Όρος μετάλλιο τζουντόκα;»

    Αρκετά όμως. Όποιος τόσο χρόνια διαβάζει τις Αναβάσεις, βλέπει πάνω αριστερά να γράφει: «Ἐνημέρωση Τοποθετήσεις Ομολογία»
    Την Ομολογία λοιπόν όπου και να την συναντήσουμε και εφ΄όσον έχουμε και πνευματική ευλογία θα την δημοσιεύουμε όσο κόστος και να έχει.
    Αν θέλετε να σας παραδώσουμε για μια εβδομάδα τα "κλειδιά" των "Αναβάσεων" για να γνωρίσετε τι ηλεκτρική καρέκλα είναι, και τι κόστος έχει η Ομολογία.

    Σπύρος από την Διαχείριση των Αναβάσεων και υπεύθυνος για την δημοσίευση της συγκεκριμένης αναρτήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ.Ταγαράκης είναι γνωστός σε όλους μας για το απολογητικό του έργο και νομίζω δεν τον αντιμετωπίσατε σωστά και χριστιανικά. Η κριτική που κάνουμε ο ένας στον άλλο σκοπό έχει να μας βελτιώσει και όχι να μας εξαγριώσει. Εύχομαι να αποκατασταθεί η σχέση μεταξύ σας. Θεωρώ απαραίτητη αυτή την παρέμβαση διότι γνωρίζω τον κ.Ταγαράκη αρκετά χρόνια και μπορώ να πω ότι είναι υπόδειγμα έντιμου και ανιδιοτελους αγωνιστού. Ευλογείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που θελετε να υπερασπιστειτε το σωστο και το δικαιο. Να γινει ομως σωστα και απο τις δυο πλευρες.
      Εδω ο κ.Ταγαρακης εκανε λαθος.(κατα τη γνωμη μου)
      Δεν μιλαει καθολου για την πραξη της ομολογιας, αλλα για το αθλημα μονο και κανοντας συστασεις ως "ειδικος". Και οχι μονο αυτο, μιλαει αρνητικα και για τον αθλητη που κανει την ομολογια, βαζοντας και βιντεο απο περσινο αγωνα του.
      -Πραγματικα δεν περιμενα τοσο αρνητικα σχολια και τοσο "κακη" σταση μεσα απο ενα τετοιο μπλογκ.Και μιλαω και για ολα αυτα που δεν γραφτηκαν εδω. Μονο και μονο οταν λεει ο Σπυρος οτι: "έχουμε και πνευματική ευλογία", δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πουμε κατι αλλο; Εκτος κι αν ειστε πιο "ειδικοι" απο εμενα πανω στο αθλημα ή απο τον πνευματικο μας πανω στο τι πρεπει να μπει εδω;
      Θα πω και εδω ενα παραδειγμα... Οταν ειχαν παει στον γεροντα Παϊσιο καποιοι νεοι με μηχανες, ολοι ειπαν οτι αυτοι ηταν αναρχικοι. Ο γεροντας ομως που ειδε μεσα στις καρδιες τους, τους ειπε αλλα.Μιλησε με αυτα τα παιδια και μαλιστα ενας απο αυτους εγινε και μοναχος.Αν κρατησουμε την "σωστη σταση" που πηραν καποιοι εδω, τοτε δεν ομοιαζουμε με την σταση του γεροντα Παϊσιου,αλλα με των αλλων που κρινουν βιαστικα και μονο με αυτο που βλεπουν.Δεν εχω σκοπο να κανω επιθεση σε οσους μιλουν αρνητικα... αλλα γιατι μιλουν βιαστικα και χωρις λογο.Εδω γινεται μια ομολογια.Ειναι υπεροχο να υπαρχουν ανθρωποι που κανουν κατι τετοιο και μαλιστα την στιγμη που θα επιρεασουν και αλλους θετικα.Αν δεν μπορειτε να το δειτε αυτο και ολοι πρεπει να σταθουμε στο αν δεν μας αρεσει κατι εμας, τοτε πως βοηθαμε.Ακομα και αν εχει κανει ενα λαθος ο κ.Ταγαρακης, πρεπει να το πουμε-οταν αυτο κανει κακο σε καποιους-και οχι να κρατησουμε αυτη τη κοσμικη σταση "καθωσπρεπισμου" μην προσβαλουμε τον εναν γνωστο μας και οχι τον αγνωστο που κανει ομολογια. Πως βαζουμε βιντεο απο την ζωη καποιου, με βαση την δικη μας επιλογη και μιλαμε με αρνητικα λογια γι'αυτον;Που ειναι η αγαπη; οταν αυτος ομολογει Χριστο;
      Συγνωμη αν φαινομαι σκληρος με τα λογια μου.

      Διαγραφή
  5. Η ομολογία της πίστης μας στον Χριστό είναι αναμφίβολα μια πράξη αξιέπαινη και όπως μας διαβεβαιώνει το Άγιο Ευαγγέλιο Θεάρεστη.Βέβαια έχουμε δεί και πολλούς που μπροστά στις κάμερες "ομολογούν" την πίστη τους προκειμένου να έχουν πολιτικά ή άλλα οφέλη ενώ ταυτοχρόνως πίσω απο αυτές προωθούν καθαρά αντίχριστες μεθόδους και διδασκαλίες (βλ. Χρυσή Αυγή κ.α).
    Εξ όσων διάβασα ο κύριος που στα "καλλιστεία" του bodybuilding (διότι περί καλλιστείων πρόκειται και όχι περί αθλητικών διαγωνισμών, αφού επιβραβεύεται εκείνος που συσφιγγόμενος θα παρουσιάσει καλύτερο όγκο γράμμωση κλπ μυών) ανήκει σε εκείνους που κατά τα φαινόμενα ομολογούν ειλικρινώς την πίστη τους και για αυτό του αξίζει κάθε έπαινος.
    Δυστυχώς όμως το θέμα ξέφυγε απο την ουσία που είναι η ομολογία της πίστεως.
    Ειλικρινά φίλε και αδελφέ Σπύρο , και το λέω εκ καρδίας και με αγάπη, δεν είδα σε ποιό σημείο αναφέρθηκε ο σχολιαστής με τα "χειρότερα λόγια" ή ειρωνικά για το αξιέπαινο ιστολόγιο στο οποίο είσαι διαχειριστής.
    Για το Bodybuilding έχω και εγώ τις απόψεις μου που θα τις διατυπώσω όπως είπα εν ευθέτω χρόνω , όπως και για τον αθλητισμό γενικώτερα ή τέλος πάντων αυτό που λένε αθλητισμό σήμερα.Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το μόνο "bodybuilding" που πρέπει να ενδιαφέρει τους ταλαίπωρους Έλληνες πιστούς, αυτήν ειδικά την εποχή , είναι εκείνο που μας διδάσκει η Ορθόδοξη ασκητική παράδοση και που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια και απαθώς στο κατ΄εικόνα και στο καθ΄ομοίωσιν του Θεού, ώστε ως εν μετανοία να ομολογούμε ειλικρινώς και να δοξάζουμε τον Σωτήρα μας Χριστό.
    Επαναλαμβάνω όλα αυτά τα λέω όχι με επικριτική διάθεση , αλλά ως ένας που όπως γνωρίζεις θεωρεί τόσο εσένα όσο και τον κ. Χρήστο Ταγαράκη ωε πολύτιμους εν Χριστώ αδελφούς.
    Με τιμή
    ο Διαχειριστής της "Κλασσικοπερίπτωσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο το σχολιο το δικο μου αναφερεται στον κ.Ταγαρακη και μονο για καποιες στιγμες που μιλαει για το αθλημα. (Πραγμα που θεωρω ασχετο με την πραξη της ομολογιας). Το ιδιο θα ελεγα και σε σας.Ειναι ασχημο να μιλατε για κατι που δεν γνωριζεται απο μεσα.Ισως νομιζεται οτι γνωριζεται απο την εικονα που εχετε ή που προβαλουν τα ΜΜΕ. Αν θελετε να μιλησετε για τα αθληματα και τον πρωταθλητισμο γενικα ειναι αλλο θεμα,αλλα το να κεχωριζεται ενα αθλημα και να μιλατε αρνητικα για αυτο ειναι πολυ ασχημο. Οσο μειωνεται το αθλημα (σε αυτη τη περιπτωση)μειωνεται και την αξια του αθλητη και της πραξεως του.Δεν νομιζω οτι κρυβεται αγαπη πισω απο την πραξη σας αυτη και προσεξτετο λιγο. Εγω υπερασπιζομαι καποιον που γνωριζω προσωπικα και ενα αθλημα του οποιου υπηρξα πρωταθλητης.Δεν ειναι το ιδιο. Και μαλιστα δεν ειναι το ιδιο με την Χρυση Αυγη που ειναι ενας πολιτικος και ιδεολογικος χωρος ή την γιογκα που ειναι θρησκευτικο κομματι.Δεν καταλαβαινετε καποιοι οτι υπαρχουν και ατομα που ασχολουνται με τα βαρη και διαβαζοντας τα σχολια σας αντι να χαρουν με την ομολογια του πρωταθλητη τους, βλεπουν καποιους να τους κατατασουν σε χωρους αντιθετουε με την εκκλησια μονο και μονο γιατι δεν γνωριζουν τι ειναι αυτο που κανουν; Δεν υπηρξα μονο πρωταθλητης του Μποντιμπιλντινκ, αλλα και δυμβουλος σε πολλους αθλητες αλλα και ομοσπονδιες αλλων αθληματων.Γνωριζω πραγματα που αν ελεγα θα τρομαζατε απο αθληματα που θεωρειτε καλα. Σας λεω παλι κανετε διπλο λαθος και διπλο κακο.Πρωτον γιατι μιλατε για ενα αθλημα (και οχι καλλιστεια) που δεν γνωριζετε και δευτερον, γιατι το κανετε σε λαθος στιγμη.
      -Τελειωνοντας θα πω οτι το 1997 οπου ημουν αθλητης,πηγα μαζι με εναν αλλων πρωταθλητη στην εκκλησια που ηταν ο πνευματικος μας.Καποιοι ετρεξαν και ειπαν στον επιτροπο της εκκλησιας οτι ηρθαν δυο μπραβοι και οτι μαλλον θελουν να κανουν κακο στον ναο. Το τι ακουσαν μετα απο τον επιτροπο και τον πνευματικο μας δεν θα το αναφερω,αλλα προσεξτε οτι και αυτοι μας εκριναν απο το "περιβλημα" και απο αυτο που νομιζαν για εμας και νομιζοντας οτι κανουν... καλο.
      Νικολαος Μαλιατσης

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ. Μαλιάτση
      1)Το σχόλιό μου όπως έπρεπε να ειχατε προσέξει δεν απευθυνόταν σε σας αλλά στον φίλο και εν Χριστώ αδελφό μου Σπύρο
      2)Εκτός του Θεού ουδείς άλλος είναι καρδιογνώστης ώστε να μπορεί να κρίνει αν "πίσω απο τις πράξεις μου κρύβεται αγάπη" ή κάτι άλλο και πάντως εκείνος ο οποίος εξ αυτής της "διαγνώσεως" μπορεί να μου συστήσει "προσοχή" είναι ο πνευματικός μου και κανένας άλλος.
      3)Με το σχόλιό σας αποδεικνύετε ότι δεν αντληφθήκατε το περιεχόμενο του δικού μου σχολίου, ούτε κατ΄ελάχιστον.

      Δεν ταύτισα την Χ.Α με το bodybuliding (δοθείσης της ευκαιρίας που μου δώσατε σας υπενθυμίζω ότι είναι κοινό μυστικό πως σε αυτόν τον χώρο αγαπούν τέτοιου είδους "δυναμικά" χόμπυ χωρίς αυτό - για να προλάβω σχόλιό σας- να σημαίνει κάτι ) ούτε είπα ότι είμαι ειδικός σε αυτό που εσείς ονομάζετε "άθλημα" και εγώ "καλλιστεία".

      Δεν έθιξα ούτε αμφισβήτησα την ειλκρινή διάθεση ομολογίας του κυρίου στον οποίον αναφέρεστε και εν πάσει περιπτώσει δεν θεωρώ ότι μειώνω την αξία την ομολογίας του με το να έχω άλλη άποψη για το bodybuliding.

      Και κάτι ακόμα

      Που είδατε στο σχόλιό μου να μιλώ για "καλά αθληματα" συγκρίνοντάς τα όπως υπαινίσεστε με το bodybulding;

      Λυπάμαι αλλά η υπερβολική ευθιξία και μάλιστα όταν αυτή λειτουργεί με βάση την φαντασία και όχι όσα έχουν γραφτεί ή ειπωθεί ,είναι κακός σύμβουλος τόσο για τους αθλουμένους όσο και για τους μη έχοντες σχέση με αθλήματα ή επιδείξεις μυών.
      Με τιμη
      Κλασσικοπερίπτωση

      Διαγραφή
  6. Επιτρέψτε μου να σας παρακαλέσω να μην συνεχιστεί ο αντίλογος.
    Η ευλογία μας ήταν για την συγκεκριμένη ομολογία, και όχι για το συγκεκριμένο άθλημα-αγώνισμα.

    Ας προσευχηθούμε στον Θεό από την συγκεκριμένη δημοσίευση να βοηθήθηκαν κάποιοι νέοι, καθώς επίσης να μην δημιουργήσει η συγκεκριμένη ομολογία μια εκκοσμικευμένη στάση σύμφωνα με την οποία ευλογούνται τα πάντα στην Εκκλησία, όπως καταγράφεται σε ενστάσεις.

    Αγαπητέ αδελφέ της Κλασσικοπερίπτωσης σε ενημέρωσα στις ερωτήσεις σου, (δεν είναι του παρόντος), και όφειλα να το κάνω γιατί και η Κλασσικοπερίπτωση και το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο μας εμπιστεύτηκαν, μας βοήθησαν και μας αγκάλιασαν από την αρχή της υπάρξεως των Αναβάσεων, πόνεσαν με τους πόνους μας, συν-ταλαιπωρήθηκαν με τις ταλαιπωρίες μας, υπέμειναν τις αδυναμίες μας, τις διαφωνίες μας.
    Το ίδιο συνέβη και με τον π. Σάββα Αγιορείτη, ο οποίος με αγάπη και διάκριση μας εξήγησε ότι θεωρεί «.. τέχνη τοῦ πονηροῦ νά προβάλλουν τά «χριστιανικά» μπλογκς, βιβλία κ.λ.π. λόγια ἐκκοσμικευμένων χριστιανῶν πού δέν συμβαδίζουν μέ τήν ὅλη τους ζωή. Περνάει ἔτσι τό μήνυμα τῆς ἐκκοσμίκευσης: Ὅτι εἶναι δυνατόν νά εἶσαι καί χριστιανός καί λίγο «κοσμικός». Οἱ ἅγιοι μας πρῶτα ἐποίησαν καί μετά δίδαξαν.»
    Θα επιμείνουμε λοιπόν στην προσευχή προς τον Θεό, ακόμη και το ενδεχόμενο "κακό" να το μεταστρέψει σε ψυχωφέλιμη τροφή για νεανικές ανθρώπινες ψυχές.

    Καλό υπόλοιπο Αγίας Σαρακοστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου