Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Είμαστε απροστάτευτοι. Ένας απλός πολίτης κατείχε τα προσωπικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων πολιτών


Μια χαρακτηριστική είδηση που δείχνει την ευκολία με την οποία ένας απλός πολίτης αποκτά στην κατοχή του τα κυριότερα προσωπικά στοιχεία 9.000.000 πολιτών, τα οποία εκμεταλλεύεται έναντι αμοιβής. 
Αν συμβαίνει αυτό τώρα που τα στοιχεία μας είναι διάσπαρτα ας σκεφτούμε τι θα συμβεί όταν θα είναι όλα συγκεντρωμένα μέσα σε ένα rfid τσιπ, που θα βρίσκεται είτε σε μία ηλεκτρονική κάρτα, ή σε υποδόρια μορφή πάνω στο σώμα μας.

Σύμφωνα με το Athens Macedonian News Agency εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών.
Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου