Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Εορτασμός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Λατίνων. (Βίντεο-Φωτογραφίες)


Εορτασμός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Λατίνων

Με λαμπρότητα και περισσή τιμή εορτάστηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ, η ανάμνηση του υπερφυούς και φρικώδους θαύματος της κατακρημνίσεως του Αλταρίου, του υπό Ανδρέα Πιζάνη ηγεμόνος Κερκύρας συσταθέντος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Σπυρίδωνος εν έτη 1716 μ.Χ.

Ο Σεβασμιώτατος στα κηρύγματά του έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό του θαύματος,  στην πλάνη που ακόμα και σήμερα ευρίσκονται οι Λατίνοι, καθώς και στην πρωτοβουλία που πήρε, από τούδε και στο εξής όλες οι Εκκλησίες του Πειραιώς να εορτάζουν κάθε Δευτέρα Κυριακή του Νοεμβρίου την ανάμνηση του θαύματος αυτού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον εορτασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς επίσης και βιντεοσκοπημένος ο Εσπερινός  και τα κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία.
Πηγή  imp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου