Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος: «Μήπως, τελικά, στόχος είναι να δημιουργήσουν μια Ελλάδα, χωρίς Έλληνες;»


Στην Ιερά Παράκληση που τελέστηκε στον Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Ροτόντα Επισκοπής Κισάμου, τον αρχαιότερο Ναό της Κρήτης (6ος αιώνας), το εσπέρας της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.
Άμα το πέρας της Ι. Παρακλήσεως ακολούθησε η ευλογία των καρπών της γης. Ενορίες της ευρύτερης περιοχής, Σύλλογοι Γυναικών, Φορείς και Ιδιώτες προσέφεραν τους καρπούς των κόπων και των μόχθων τους (Φρούτα, λαχανιά κ.α.) προς ευλογία.
Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον τόπο όπου έγινε η Ι. Παράκλησης τον χαρακτήρισε «τόπο μαρτυρίου και μαρτυρίας», καθώς όπως είπε υπήρξε η έδρα του Εθνομάρτυρος Μελχισεδέκ, Επισκόπου Κισάμου, ο οποίος μαρτύρησε επί Τουρκοκρατίας.

Μίλησε για την ευθύνη διαφύλαξης της παρακαταθήκης της ιστορίας και του πολιτισμού μας, παρακαταθήκη που, όπως είπε, είναι μπολιασμένη μέσα στο πνεύμα, το ήθος και το αίμα των Αγίων και Μαρτύρων της πίστεως μας.

Αναφερόμενος στις εισηγήσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που θέλουν την κατάργηση του Εκκλησιασμού των Ελληνοπαίδων, σημείωσε τα εξής: «Με λύπη και αγωνία παρακολουθούμε τα όσα λέγονται και ακούγονται από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας περί της κατάργησης του Εκκλησιασμού των παιδιών μας.
Λυπούμεθα που από χείλη υπεύθυνα εξαγγέλλεται ο σχεδιασμός αποχριστιανοποίησης και αποϊεροποίησης αυτού το λαού και αυτού του Γένους.
Λυπούμεθα και διαμαρτυρόμεθα διότι στο όνομα της δήθεν πολυπολιτισμικότητας κάποιοι αδίστακτοι έχουν βάλει στόχο, προφανώς λειτουργώντας ως εκτελεστικά όργανα και εκτελώντας εντολές… «άνωθεν», να ξεθεμελιώσουν και ξεριζώσουν την ψυχή των Ελλήνων, λησμονώντας ότι το DNA των Ελλήνων, η ψυχή και το αίμα τους, είναι ποτισμένα με το Αίμα του Χριστού.
Όλοι σεβόμεθα, τιμούμε και αναγνωρίζομε τις μειονότητες και τα δικαιώματα τους και η Εκκλησία αποδεικνύει έμπρακτα στην καθημερινότητα του βίου Της τον σεβασμό στο πρόσωπο, στο κάθε πρόσωπο.
Κανείς όμως δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις όποιες μειονότητες θέλοντας να πετύχει τα ανίερα σχέδια του. Διερωτώμαι αλήθεια, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, στο όνομα ποιάς δημοκρατίας, ποιάς ηθικής και τίνος Νόμου μπορεί τόσο βάρβαρα και βάναυσα να αγνοηθούν ο πολιτισμός, τα πιστεύω και τα ιδανικά του 95% ενός λαού, υπέρ του 5%; Μήπως, τελικά, στόχος είναι να δημιουργήσουν μια Ελλάδα, χωρίς Έλληνες;».
Στο τέλος της Ακολουθίας όλα τα προσφερόμενα διανεμήθηκαν στους μετέχοντες.



Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου