Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας προς τον Μητροπολίτη Ισπανίας-Πορτογαλίας περί κακοδοξιών της ευχής "Ιούδα του Θαδδαίου"


Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 δημοσιεύσαμε (εδώ) την επιστολή του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, προς τον Μητροπολίτη Ισπανίας -Πορτογαλίας Πολύκαρπο, σχετικά με την προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο.
Βλέπουμε την αποδοχή των παρατηρήσεων από τον Μητροπολίτη  Ισπανίας Πολύκαρπο, και την αντίστοιχη ευχαριστιακή πλέον επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας προς αυτόν.
Μακάρι αντιστοίχως να αποδέχονταν και οι οικουμενιστικών κύκλων Μητροπολίτες την απόρριψη των κακοδοξιών που τόσο αναλυτικά και θεολογικά και σωτηριολογικά έχουν αποδείξει πλήθος αρχιερέων, θεολόγων, λαϊκών, με βάση τους Άγιους Πατέρες, την Αγία Γραφή, τις Οικουμενικές Συνόδους, τους Ιερούς Κανόνες.

Η ευχαριστήριος επιστολή προς τον Μητροπολίτην Ισπανίας δια την άμεσον ανταπόκρισίν του στο θέμα της λεγομένης "ευχής" του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου.

Σεβασμιώτατε άγιε Ισπανίας,
Αγαπητέ εν Χριστώ Αδελφέ,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
Η δε δύναμις, το φως και η χαρά της Αναστάσεως να σε πλημμυρίζουν πάντοτε.
Σεβασμιώτατε
Πλήρης πνευματικής χαράς έλαβα την πολυπόθητον υπ’ αριθμ.Πρωτ. 47/25-4-2012 επιστολή σου, με την οποίαν μου γνωρίζεις ότι αποδέχεσαι τας ορθάς απόψεις δια το θέμα της λεγομένης «ευχής» του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου και ότι έδωκες εντολήν στον π.Βαρθολομαίον να μη την διαδίδη πλέον. Δια τούτο δια της παρούσης μου σου εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου, αλλά και τα θερμά συγχαρητήριά μου. Συνημμένως σου αποστέλλω και αντίγραφα αφ’ ενός μεν της σχετικής απαντητικής επιστολής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας, αφ' ἑτέρου δε ομοίας του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αστερίου Χατζηνικολάου, Προϊσταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ, δια να λάβης γνώσιν.
Επί τούτοις διατελώ,
+ Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ι. Μητρόπολη Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου