Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. «Σκοτώστε όσους πλήττουν το Ισλάμ»


«Σκοτώστε όσους πλήττουν το Ισλάμ»

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους μουσουλμάνους να εκδικηθούν για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν νωρίτερα φέτος.
Ο Ζαουάχρι, που ανέλαβε την ηγεσία του τρομοκρατικού δικτύου μετά τον θάνατο πέρυσι του Οσάμα μπιν Λάντεν, είπε ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να σκοτώσουν τους υπεύθυνους για τη βεβήλωση του ιερού βιβλίου του Ισλάμ.
«Για μια ακόμη φορά οι σταυροφόροι έκαψαν το ιερό Κοράνι στην Καμπούλ», λέει ο Ζαουάχρι σε ένα σύντομο ηχογραφημένο μήνυμά του που ανέβηκε σε ισλαμιστικά φόρουμ στο διαδίκτυο.

«Έπειτα από κάθε ένα από τα αμέτρητα εγκλήματά τους υποκρίνονται ότι λυπούνται και ισχυρίζονται ότι θα ερευνήσουν τι συνέβη. Αυτή η γελοία φάρσα του (αμερικανού προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα και του υπουργού Άμυνας του επαναλήφθηκε και τώρα», προσθέτει ο ηγέτης της αλ Κάιντα στο μήνυμά του.
Η αυθεντικότητα του μηνύματος, που δεν αναφέρει ακριβή ημερομηνία, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά η φωνή του ομιλητή έμοιαζε με αυτή του Ζαουάχρι.
«Σκοτώστε όσους έχουν καταλάβει τη χώρα σας, έχουν κλέψει τον πλούτο σας, έχουν προσβάλει την τιμή σας και έχουν επιτεθεί στο Κοράνι και τον προφήτη σας», συνέχισε ο Ζαουάχρι.
Ο Ομπάμα, όπως και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα ζήτησαν συγγνώμη το Φεβρουάριο για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν.

2 σχόλια:

  1. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και ορισμένα σχετικά με την τρομοκρατία και την κατηγορία που υπάρχει εναντίον των μουσουλμάνων ότι όλοι είναι συλλήβδην τρομοκράτες. Αυτό βεβαίως είναι μεγάλο ψέμα. Αυτοί οι διάφοροι που σκοτώνουν και δολοφονούν αθώους ανθρώπους στο όνομα του Ισλάμ βάζοντας βόμβες και οργανώνοντας επιθέσεις και δολοφονίες, αποκαλούνται ‘Χαριζίτες’ (στα αραβικά ‘Χαουάριτζ’) και είναι αιρετικές παραφυάδες του Ισλάμ.

    Οι Χαριζίτες παρουσιάστηκαν από τα πρώτα χρόνια του Ισλάμ. Οι λόγοι διαφοροποίησης τους ήταν κυρίως πολιτικοί (και όχι μόνο). Διαφοροποιήθηκαν ύστερα από τη μάχη του Σιφφίν το 657 μ.Χ. Αρχικά υποστηρικτές του Αλή (ραντιγιαλλάχου άνχου) για τη θέση του Χαλίφη, στη συνέχεια όμως έπαψαν την υποστήριξη τους στον Αλή, όταν αυτός συμβιβάστηκε με τον Μουαβίγια.

    Ήταν ακραία σέκτα και αίρεση του Ισλάμ, οι οποίοι αν και φαινομενικά είχαν κάποια δίκαια αιτήματα (π.χ. έλεγαν ότι στη θέση του Χαλίφη θα έπρεπε να επιλεγεί κάποιος που να έχει Πίστη και ήθος, ανεξαρτήτως του αν ανήκε στη φυλή των Κουράις ή όχι κ.α.), εντούτις οι απόψεις τους ήταν ακραίες. Έλεγαν για παράδειγμα ότι με την παραμικρή αμαρτία ένας μουσουλμάνος βγαίνει από το Ισλάμ και γίνεται άπιστος και έτσι επιτρέπεται η δολοφονία του. Θεωρούσαν ότι όποιος ήταν λίγο αδιάφορος ως προς τα θρησκευτικά του καθήκοντα, θα έπρεπε ή να εξοριστεί ή να σκοτωθεί. Ένας φανατικός Χαριτζίτης σκότωσε τελικά τον Χαλίφη Αλή ιμπν Άμπου Τάλιμπ (ραντιγιαλλάχου άνχου) το 661 μ.Χ.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρώτησαν τον σέιχ Αμπντουλ-Μούχσιν αλ-Αμπάντ: “Μερικοί λένε ότι η αλ-Κάιντα είναι οι Χαριτζίτες των ημερών μας, άλλοι λένε ότι είναι πολεμιστές στον δρόμο του ΑΛΛΑΧ. Εσείς τί λέτε;” και ο σέιχ απάντησε: “Ναι, είναι πολεμιστές αλλά στον δρόμο του σατανά”.

    Ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας ο σέιχ Αμπντουλ-Αζίζ ιμπν Αμπντουλλάχ ιμπν Μπαζ (ραχίμαχουλλάχ) είχε πει:

    “Η συμβουλή μου στον αλ-Μασαρί, στον Σαντ αλ-Φακίχ και στον Οσάμα μπιν Λάντεν και οποιονδήποτε ακολουθεί τον δρόμο τους, είναι να αφήσουν αυτόν τον καταστρεπτικό δρόμο που έχουν πάρει, να φοβηθούν τον ΑΛΛΑΧ και να προσέξουν την τιμωρία Του και την οργή Του. Πρέπει να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο και να μετανοήσουν στον ΑΛΛΑΧ για τις πράξεις τους”.

    Λέει το Άγιο Κοράνι:

    “Και πολεμάτε για χάρη του ΑΛΛΑΧ όσους σας πολεμούν αλλά μη ξεπερνάτε τα όρια επειδή ο ΑΛΛΑΧ δεν αγαπά τους παραβάτες” (Κοράνι, 2:190).

    Ο Ιμπν Αμπμπάς (ραντιγιαλλάχου άνχου) εξήγησε ότι το παραπάνω εδάφιο εννοεί ότι δεν πρέπει να σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι ή όποιος από την πλευρά του εχθρού σταματάει τον πόλεμο και έρχεται με ειρήνη και ζητάει άσυλο και προστασία… (Tafsir At-Tabari).

    Ο Αμπντουλλάχ ιμπν Μασούντ (ραντιγιαλλάχου άνχου) είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας μάχης, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή. Τότε ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέίχι ουά σαλάμ) απαγόρεψε τον σκοτωμό γυναικών και παιδιών (Sahιh Bukhari, Volume 004, Book 052, Hadith Number 257; & Sahih Muslim, Book 019, Hadith Number 4319;).

    Το ίδιο είπε και ο Αμπντουλλάχ ιμπν Όμαρ (ραντιγιαλλάχου άνχου) ότι είπε ο προφήτης (Sahih Bukhari, Volume 004, Book 052, Hadith Number 258; & Sahih Muslim, Book 019, Hadith Number 4320;).

    Ο Ράμπαχ ιμπν Ράμπι είπε ότι κατά τη διάρκεια μίας μάχης είδε ο προφήτης ανθρώπους να συγκεντώνονται σε ένα σημείο και να κοιτάνε κάτι και τότε έστειλε κάποιον για να κοιτάξει τι συμβαίνει. Τότε ο άντρας αυτός επέστρεψε και είπε στον προφήτη ότι είχε σκοτωθεί μία γυναίκα και ο προφήτης είπε ότι η γυναίκα αυτή δεν θα έπρεπε να είχε χτυπηθεί ενώ μετά είπε στον στρατηγό του Χάλιντ ιμπν αλ-Ουαλίντ (ραντιγιαλλάχου άνχου) να μη σκοτώνονται οι γυναίκες και τα παιδιά (και οι δούλοι, οι υπηρέτες, οι ηλικιωμένοι κ.τ.λ) και άλλοι (Sunan Abu Dawood, Book 008, Hadith Number 2663;).

    Ο σέϊχ Μουχάμμεντ Σάϊντ Ταντάουι είπε: “Οι βομβιστές που ανατινάζονται ανάμεσα σε αθώους ανθρώπους, δεν πολεμάνε σωστά και δεν μπορούν να θεωρηθούν μάρτυρες”.

    Η μόνη στιγμή που επιτρέπεται να σκοτώνονται άμαχοι, είναι αν κατοικούν σε ένα κατεχόμενο ισλαμικό έδαφος ή αν οι άπιστοι τους χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τους ως ασπίδα στο πεδίο της μάχης.

    Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2001 μ.Χ. ο πρώην αρχιμουφτής της Σαουδικής Αραβίας ο Αμπντουλ-Αζίζ ιμπν Αμπντουλλάχ ιμπν Μπαζ είπε:

    “Σύμφωνα με τη Σαρία, οι τρομοκράτες διαπράττουν το έγκλημα της χιράμπα (κακία και χτύπημα προς την κοινωνία)”.

    Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2001 μ.Χ. ορισμένοι μουσουλμάνοι ουλεμά (λόγιοι) και ιμάμηδες όπως ο Γιούσουφ αλ-Καραντάουι (επικεφαλής του συμβουλίου “Σούννα και Σίρα” στο Κατάρ), ο δικαστής Τάρικ αλ Μπίσρι απ’ την Αίγυπτο, ο καθηγητής Μουχάμμεντ αλ-Άουα (καθηγητής της Σαρία και νομικού δικαίου) απ’ την Αίγυπτο, ο καθηγητής Χάϊθαμ αλ-Χάϊγιατ απ’ τη Συρία και άλλοι, στήριξαν την παραπάνω δήλωση του αρχιμουφτή.

    Ο επικεφαλής του ισλαμικού κολλέγιου στο Λονδίνο Ζάκι Μπαντάουι δήλωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2001 μ.Χ. Στην εφημερίδα Arab News:

    “Ούτε ο Ισλαμικός Νόμος ούτε το ηθικό σύστημα του Ισλάμ δικαιολογούν ένα τέτοιο έγκλημα (τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων)”.

    Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2001 ο μουφτής Νιζαμ-ουντ-ντιν Σαμζάϊ απ’ το Πακιστάν δήλωσε στην εφημερίδα New York Times: “Είναι λάθος να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και είναι λάθος να θαυμάζονται αυτοί που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους”.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου