Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία WS Journal εναντίον Google για κατασκοπεία χρηστών!


Ο ιντερνετικός όμιλος Google κατασκόπευε εντελώς παράνομα τους χρήστες που χρησιμοποιούσαν το Safari, το εργαλείο πλοήγησης της Apple, για να εξερευνήσουν το διαδίκτυο, έκανε χθες γνωστό η εφημερίδα Wall Street Journal, διευκρινίζοντας ότι αυτή η πρακτική τώρα σταματάει.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αμερικανική Google και άλλες διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν ειδικούς κώδικες προγραμματισμού, κρυμμένους στις εντολές του Safari, για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις συνήθειες πλοήγησης εκατομμυρίων χρηστών αυτής της εφαρμογής της Apple.

Το πρόγραμμα της Apple είναι ωστόσο κατασκευασμένο έτσι ώστε να εμποδίζει τέτοιες εισβολές, υπογραμμίζει η οικονομική εφημερίδα.
Μόλις η Wall Street Journal επικοινώνησε μαζί της, η Google απενεργοποίησε αυτή τη λειτουργία, αναφέρει η εφημερίδα.
Σε ανακοίνωσή της που απευθύνει στην εφημερίδα, η Google αρνείται ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή των χρηστών: «αυτά τα 'cookies' (φάκελοι που δείχνουν τις 'επισκέψεις' ενός χρήστη στο διαδίκτυο) δεν συγκεντρώνουν προσωπικές πληροφορίες», υποστηρίζει η εταιρεία.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε να σταματήσει» αυτή η πρακτική, δήλωσε προς την εφημερίδα ένας υπεύθυνος της Apple.

Αυτή η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, τον Τζόναθαν Μάγερ, και επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από έναν μηχανικό τον οποίο συμβουλεύθηκε η WS Journal, τον Ασκάν Σολτάνι.

Εκτός από την Google, τρεις online διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο: οι Vibrant Media Inc., WPP PLC'.s Media Innovation Group και Gannett Co.'s PointRoll, υποστηρίζει ακόμη η εφημερίδα.

defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου