Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εκστρατεία αγάπης σε όλη την Κύπρο για τους Ελλαδίτες αδελφούς μας και την Ελλάδα μας


Παναγία της Αγάπης (16ου αι.) Βάβλα, Λάρνακα
Μια μεγάλη εκστρατεία αγάπης και φιλανθρωπίας με πρωταγωνιστές Κύπριους πολίτες έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες σε πλατείες και προαύλια εκκλησιών, μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη φτώχια στην οποία έχει περιέλθει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.
Στόχος της εκστρατείας η συλλογή κυρίως τροφίμων και ρουχισμού για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Μέρες του '40 θύμισε η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο προχθεσινό κάλεσμα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για τη συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού για φτωχές οικογένειες στην Ελλάδα.

Με τσάντες γεμάτες συσκευασμένα τρόφιμα αλλά και με είδη ένδυσης - υπόδησης, ακόμα και παιχνίδια, χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα και από νωρίς το πρωί, έσπευσαν να προσφέρουν από το υστέρημα ή το περίσσευμά τους.

Γέροι, νέοι, παιδιά, όλοι τους ήταν εκεί, στα σημεία παραλαβής των προσφορών. Μια ηλικιωμένη γυναίκα πλησίασε τον πάγκο που είχε στήσει το ΡΙΚ και απόθεσε εκεί ένα μάτσο ασημένια πιρούνια.
«Η μάνα μου», είπε, «το '41, που ήταν ο πόλεμος, είχε δώσει τη βέρα της για την Ελλάδα. Εγώ δεν έχω βέρα, έχω μόνο αυτά». Αυτό ήταν ένα μόνο από τα περιστατικά που ξεχώρισαν στην προχθεσινή εκστρατεία του ΡΙΚ και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η ανταπόκριση σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ήταν πολύ μεγαλήτερη από την αναμενόμενη, και μέσα σε οκτώ ώρες γέμισαν οκτώ εμπορευματοκιβώτια με είδη ένδυσης και τρόφιμα. Γι' αυτό χρειάστηκε να επιστρατεύσουν και άλλα εμπορευματοκιβώτια, πέραν των όσων είχαν προβλεφθεί, ενώ η συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσφέρουν είδη ρουχισμού, καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, καθώς και ζυμαρικά, αλεύρι, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες κάθε είδους, μπισκότα και σοκολατοειδή.

Τα γεμάτα εμπορευματοκιβώτια στέλνονται στο λιμάνι Λεμεσού για να μεταφερθούν από εκεί δωρεάν στην Ελλάδα με πλοία της Salamis. Στην Ελλάδα θα μοιραστούν σε οικογένειες που βιώνουν δύσκολες μέρες λόγω της οικονομικής κρίσης, μέσω της φιλανθρωπικής εταιρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Επιπλέον, η Εκκλησία της Κύπρου έχει αναλάβει να αγοράζει το κρέας που χρειάζονται τα διάφορα συσσίτια που λειτουργούν στην Αθήνα για τους πεινασμένους. Κάθε μήνα στέλνονται 1.000 κιλά κοτόπουλο, 1.000 κιλά βοδινό και 1.000 κιλά κιμά. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, ταΐζει καθημερινά δωρεάν 4.000 περίπου άτομα όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι γέροντες.

Η Κύπρος δεν ξεχνά την αντίστοιχη βοήθεια που μας είχαν στείλει οι Ελλαδίτες αδελφοί μας, μετά την εισβολή το 1974. Ήρθε τώρα η σειρά μας για να τους συμπαρασταθούμε και αυτό θα κάνουμε.

noctoc-noctoc.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου