Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία π. Αρσένιου Βλιαγκόφτη στο ιερό προσκύνημα του Αγ. Ιγνάτιου του Θεοφόρου Αργολίδας.


Ομιλία έγινε χτές Δευτέρα 10 Οκτωβρίου  στο πανέμορφο ιερό προσκύνημα του Αγ. Ιγνάτιου του Θεοφόρου στην ορεινή περιοχή Ζόγκα Αργολίδας , από τον οσιολγιώτατο μοναχό πατέρα Αρσένιο Βλιαγκόφτη,  διδάκτωρ θεολογίας και πτυχιούχο φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα ''Η Νέα Εποχή του Υδροχόου, το αρχαίο ψέμα με νέα μορφή''
 
Ένα θέμα αρκετά επίκαιρο και πολύ ενδιαφέρον μιας και όλα αυτά που γίνονται σήμερα στις ημέρες μας, αποδόθηκαν με κάθε λεπτομέρεια και με τρόπο απλό και κατανοητό από τον μοναχό Αρσένιο. 
Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του ιερού προσκυνήματος για να παρακολουθήσει τον εξαίρετο επιστήμονα και έγκριτο θεολόγο, ειδικό σε θέματα σύγχρονων  αιρέσεων, πατέρα Αρσένιο, οποίος είναι μοναχός της ιερής μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην Σιθωνία Χαλκιδικής.
Πριν την ομιλία τελέσθηκε εσπερινός κατά τον οποίο είχαν τεθεί προς προσκύνηση  τεμάχια ιερών λειψάνων διάφορων Αγίων προς προσκύνηση από τους πιστούς που παραβρέθηκαν στην ομιλία.
Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και  αρκετοί  ιερείς  από την Αργολίδα.
Στο τέλος της ομιλίας ο πατέρας Αρσένιος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από το κοινό, που φανερά προβληματισμένοι ρωτούσαν τι θα γίνει με την "Κάρτα του Πολίτη" καθώς και διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν το τελευταίο καιρό τον κόσμο.
Μετά το πέρας τις όλης εκδήλωσης ο ιερομόναχος πατέρας Ιγνάτιος , υπεύθυνος για το προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου, πρόσφερε  κέρασμα στον κόσμο.
Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδενδρα. Απέχει από την πόλη του Άργους 13 χιλ. και από το Κεφαλάρι του Άργους 7 χιλ.. Η πρόσβασή του είναι άνετη. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.
Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγἰου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία. Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.
Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά του ετέλεσε κατά το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Ιάκωβο (Παχής). Μετά την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου, ανηγέρθη ξενώνας για την εξυπηρέτηση των ευλαβών προσκυνητών του Ιερού Προσκυνήματος.

Περισσότερες φωτογραφίες 


Πηγή ενημέρωσης και φωτογραφιών  Ευάγγελος Μπουγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου