Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

῾Η φιλική καί εὐγενική ἐπιστολή τοῦ Παροναξίας Καλλινίκου προς τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε την χλευαστική και επιθετική απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως προς τον Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο.

Αξίζει να δούμε την επιστολή του Μητροπολίτη Παροναξίας για να συγκρίνουμε και να διακρίνουμε τον τρόπο που ο καθένας επικοινωνεί. Πόσο μάλλον όταν έχει συμβεί σκανδαλώδης πρόκληση στην Εκκλησία, και υπάρχει η δεδηλωμένη απειλή ότι αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!!


Η επιστολή του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου:

Εν Νάξω  τη 9η Σεπτεμβρίου  2010

Προς
Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμον
Ανθίμειον Πολιτιστικόν Κέντρον,
Πλαταιών και Αμφιπόλεως,
681 00 Εις Αλεξανδρούπολιν
Εύχομαι ολόψυχα για την κατ  άμφω υγεία σου έτσι ώστε απρόσκοπτα να ασκείς τα πολυεύθυνα καθήκοντα σου στην όμορφη Θράκη μας και μάλιστα στον ακριτικό Έβρο όπου γεννήθηκες, έζησες και διακονείς με αυταπάρνηση το ευσεβή λαό του Θεού.

Με μεγάλη απορία και πολλή έκπληξη πληροφορήθηκα χθες, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, την ενεργό συμμετοχή σου στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας στις Φέρες, για τους Special Olympics 2010 και δυσκολεύομαι να εξηγήσω τους λόγους της ενεργείας σου αυτής.

Δεν είναι του χαρακτήρος μου και των αρχών μου να προβαίνω εύκολα σε δημόσιες δηλώσεις και
καταγγελίες, τουλάχιστον πριν λάβω υπεύθυνες εξηγήσεις για οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ιδιαίτερα αγαπητό αδελφό και Επίσκοπο, (νεώτερο μεν κατά την ηλικία, πρεσβύτερο δε κατά την χειροτονία), προς τον οποίο τρέφω μεγάλη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη.

Θα ήθελα λοιπόν ταπεινά και αδελφικά να σε ρωτήσω για τους λόγους που προέβης σ  αυτή την «συγκρητιστική» (τουλάχιστον σύμφωνα με την εικόνα: αφή φλόγας από τον Ιερό Ναό, ένδυση Μανδύου, παράδοση της φλόγας εντός του Ιερού Βήματος του Ναού σε μικρή «Ιέρεια» κ.λ.π.) εκδήλωση που όλους μας προβλημάτισε και πολλούς Ορθόδοξους πιστούς σκανδάλισε, σε μια εποχή μάλιστα που όπως γνωρίζεις καλύτερα οι διάφοροι «ζηλωτές», παλαιοημερολογίτες και μη, ζητούν ευκαιρία…

Αναμένοντας την απάντηση σου η κάποιο τηλεφώνημά σου, διατελώ με πολλή αγάπη εν Κυρίω και βαθύτατη εκτίμηση.

klision.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου