Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Αναχρονιστικές ελαφρότητες» οι ιεράρχες μας που έχουν άποψη, σύμφωνα με ανώνυμο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ!!

Χτες Τετάρτη 13/10 στα ΝΕΑ είχαμε δύο δημοσιεύματα που ασχολούνται με την Κάρτα του Πολίτη, τους «σκληροπυρινικούς» ιεράρχες, τον π.Σαράντη, τους Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης, και το αν έχει ή δεν έχει δικαίωμα η Εκκλησία της Ελλάδος να δημιουργήσει επιτροπές επιστημονικού χαρακτήρα για να εξετάσει τις ηλεκτρονικές κάρτες.
Για το πρώτο επώνυμο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ του Μάνου Χαραλαμπάκη έχει ασχοληθεί το ομολογιακό ιστολόγιο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο (διαβάστε το ΕΔΩ)

Εμείς θα ασχοληθούμε με το δεὐτερο ανώνυμο άρθρο το οποίο είναι ενδεικτικό του τρόπου πίεσης και σύνθλιψης που επιχειρούν τα Μέσα της Νέας Εποχής έτσι ώστε ο ορθόδοξος (και μη) λαός να σκύψει το κεφάλι σε οτιδήποτε και αν κάνουν στην ζωή του, στο σώμα του, στην ψυχή του, στην ψυχή των παιδιών του :
Γράφει το ανώνυμο λοιπόν άρθρο επί λέξη : «διαφαίνεται ο κίνδυνος η Εκκλησία να αρχίσει να ασχολείται πάλι µε υποθέσεις που δεν την αφορούν

Παρακάτω : « οι «σκληροί» της Ιεραρχίας µοιάζει να έχουν τη δυνατότητα, στα καλά καθούµενα, να ανακινήσουν ένα ακόµα ζήτηµα «ταυτοτήτων»
Αναφέρει ακόμη ψεύδη που δείχνουν ή ξερή σκοπιμότητα ή δείχνουν τον αλλήθωρο τρόπο ενός αρθρογράφου που του ζήτησαν να γράψει ένα πληρωμένο άρθρο κατά της ελεύθερης συνείδησης της Εκκλησίας.
Γράφει:



«Στη σύνοδο της Ιεραρχίας, την περασµένη εβδοµάδα, ανακοινώθηκε ότι οι αρχιερείς θεωρούν πως, αν εισαχθεί η κάρτα, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της πίστης, της γλώσσας, της εθνικής ταυτότητας.»
Και ο λιγότερο σχετικός αναγνώστης ξέρει ότι η ιεραρχία μίλησε για αλλοίωση πίστης, γλώσσας, εθνικής ταυτότητας, όχι για την κάρτα πολίτη, αλλά για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η αποδόμηση της ορθοδοξίας και του ελληνισμού, ο εξωβελισμός του μαθήματος των θρησκευτικών, η λαθρομετανάσταυση, η ατελείωτη κυβερνητική προσπάθεια να επιβάλλει αντιανθρώπινα μέτρα που αφορούν την ζωή και των επόμενων γεννεών χωρίς δημοψήφισμα, όπως θα όφειλε.

Στην συνέχεια τρομοκρατεί με το ότι θα αρχίσει νέα επανάσταση όπως με τις ταυτότητες επί Χριστοδούλου, και καταλήγει με το πλέον πομπώδες και γελοίον της υποθέσεως: «Στο όνοµα του έθνους, στο οποίο ορκίζονται, οι αρχιερείς αυτοί ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.»
Αντί αυτά ακριβώς να τα ζητήσει από τους πολιτικούς του εργοδότες, που διαλύουν συθέμελα την Ελλάδα!


Τελειώνοντας καθυβρίζει τους ιεράρχες που έχουν άποψη και την καταθέτουν και τους ονομάζει :
«αναχρονιστικές ελαφρότητες.»

Διαβάστε το ανώνυμο λιβελογράφημα των ΝΕΩΝ 13/10 με τίτλο: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

__________________________________________

«Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να µελετηθεί η κάρτα του πολίτη από επιστηµονικές επιτροπές της, δεν είναι µια συνηθισµένη, τα τελευταία χρόνια, απόφαση. Για πρώτη φορά µετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυµου διαφαίνεται ο κίνδυνος η Εκκλησία να αρχίσει να ασχολείται πάλι µε υποθέσεις που δεν την αφορούν.
Για πρώτη φορά, δηλαδή, µετά την εκδηµία Χριστόδουλου, οι «σκληροί» της Ιεραρχίας µοιάζει να έχουν τη δυνατότητα, στα καλά καθούµενα, να ανακινήσουν ένα ακόµα ζήτηµα «ταυτοτήτων».
Ωστόσο, η κάρτα του πολίτη, που από το πρώτο εξάµηνο του 2011 θα αντικαταστήσει τις παλιές αστυνοµικές ταυτότητες, κάνει µερικούς ιερωµένους να οραµατίζονται και πάλι πολιτικό ρόλο.

Στη σύνοδο της Ιεραρχίας, την περασµένη εβδοµάδα, ανακοινώθηκε ότι οι αρχιερείς θεωρούν πως, αν εισαχθεί η κάρτα, υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της πίστης, της γλώσσας, της εθνικής ταυτότητας. Ορισµένοι, µάλιστα, θεωρούν ότι το τσιπ στο οποίο θα περιέχονται ο αριθµός δηµοτολογίου, το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ ισοδυναµεί µε το 666 και ετοιµάζονται για νέους αφορισµούς. Οπως και τότε, µε τις ταυτότητες, οι «σκληροί» ιεράρχες προετοιµάζουν έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης µε την Πολιτεία.

Οπως απέδειξε και η περιπέτεια µε τις ταυτότητες, όµως, το µόνο που µπορούν να πετύχουν µε πρακτικές µαχών στα χαρακώµατα κάποιοι ακραίοι της Ιεραρχίας είναι ο διχασµός ανάµεσα στους πολίτες, η ένταση των φανατισµών και η αρνητική δηµοσιότητα της χώρας στο εξωτερικό. Με δεδοµένη δε την κατάσταση της οικονοµίας και τις προσπάθειες να αποφύγουµε τις πιο ολέθριες συνέπειες της κρίσης, η έξαρση ενός νέου κύµατος θρησκευτικού φανατισµού θα ήταν ό,τι χειρότερο µπορούσε να περιµένει η ελληνική κοινωνία από την Εκκλησία. Στο όνοµα του έθνους, στο οποίο ορκίζονται, οι αρχιερείς αυτοί ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Από τον Φεβρουάριο του 2008, οπότε και εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο κ. Ιερώνυµος ακολούθησε έναν δρόµο µετριοπάθειας και σωφροσύνης. Η Εκκλησία, υπό την ηγεσία του, ανακτά την εµπιστοσύνη των πιστών µε το φιλανθρωπικό έργο της αλλά και εµβαθύνοντας την πνευµατική σχέση της µαζί τους. Είναι ανάγκη να ενδυναµωθεί αυτός ο ρόλος της Εκκλησίας και οι απόπειρες µεµονωµένων ιερωµένων, που επιµένουν να πολιτικολογούν από άµβωνος, να αναδειχθούν ως αυτό που είναι: αναχρονιστικές ελαφρότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου