Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μόδεστου στα Λευκά Όρη της Κρήτης


Επιμέλεια Κωνσταντίνος Μ. 
Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μόδεστου στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο ψυχρό πηγάδι στο δήμο Κεραμειών στα Λευκά Όρη. 
Ανάμεσα στους πιστούς που παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Γεωργίου Λυδιάκη. Γεννημένος το 1915, έλαβε μέρος στον Ελληνοαλβανικό πόλεμο και σε πολλές μάχες κατά των Γερμανών στον νομό Χανίων, σε μια εκ των οποίων αιχμαλωτίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα. 
Πολύτεκνος πατέρας 18 παιδιών (!!) και με βαθειά πίστη και αγάπη στον Χριστό, παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην μακρόχρονη ζωή του, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον πνευματικό του αγώνα. 
Ένας από τους γιούς του ο Στυλιανός μας εξομολογήθηκε κάτι που έχει χαραχτεί βαθειά στην μνήμη του.
Ο παππούς στην διάρκεια του πολέμου και όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να μεταφέρει με μουλάρι τρόφιμα για τον στρατό, βλέποντας το ζώο να κουτσαίνει από το βάρος, φορτώθηκε ο ίδιος τα τρόφιμα στην πλάτη του και έδωσε το σάκο του σε ένα συμπολεμιστή του ώστε να μπορέσει να ξεκουράσει το μουλάρι (!!)  Ζωντανό παράδειγμα αγάπης, ελπίδας και πίστης, υπόδειγμα για όλους μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου