Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Μόσχας


Το Πατριαρχείο Μόσχας επισκέφθηκε μεταξύ 19 και 24 Νοεμβρίου 2012 κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Μινσκ και Σλουτσκ Φιλαρέτου η επίσημη αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Μάρκοβιτς.
Στις 19 Νοεμβρίου τα μέλη της αντιπροσωπείας αφίχθησαν στο Μινσκ, όπου είχαν συνάντηση με τον οικείο ποιμενάρχη Μητροπολίτη Μινσκ και Σλουτσκ Φιλάρετο. Επίσης παρέστη ο βοηθός της επαρχίας Μινσκ Επίσκοπος Μπορίσωβ Βενιαμίν.
Το διάστημα από 19 έως 23 Νοεμβρίου οι Αγιορείτες πραγματοποίησαν προσκύνημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μινσκ, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Λγιάντεν, την Ιερά Μονή Αγίας Ευφροσύνης Πόλοτσκ καθώς και το εθνικό φυλασσόμενο πάρκο Μπερέζιν και το μνημονιακό συγκρότημα «Χατύν».
Στις ενορίες, τις οποίες επισκέφθηκαν, ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος προσέφερε πιστά αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων της Παναγίας Τριχερούσας και της Γαλακτοτροφούσας.
Στις 23–24 Νοεμβρίου τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, συνοδείᾳ του Επισκόπου Μπορίσωφ Βενιαμίν, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Αικατερινμπούργκ, όπου πραγματοποίησαν προσκυνηματική περιήγηση σε ιερά προσκυνήματα, ανάμεσα στα άλλα και το σημείο εκτέλεσης της οικογένειας του τελευταίου Ρώσου τσάρου.
Στις 24 Νοεμβρίου ο Επίσκοπος Μπορίσωφ Βενιαμίν με τη συνοδεία του συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Αικατερινμπούργκ και Βερχοτούργιε Κύριλλο στον Ιερό Ναό του Σωτήρος «επί του αίματος» Αικατερινμπούργκ. Αυθημερόν η αντιπροσωπεία αναχώρησε για την Ελλάδα.
Σημειωτέον, οτι το 2011 ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Νέα Ιερουσαλήμ, στην οποία δώρισε ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας, η οποία φυλάσσεται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.
Πατριαρχείο Μόσχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου