Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Θαύμα του γέροντος Παϊσίου σε νεφροπαθή στην Αργολίδα.


Θαύμα του γέροντος Παϊσίου σε νεφροπαθή στην Αργολίδα
π. Διονύσιος Ταμπάκης

 Όπως μας ανέφερε ο κ.Α.Γ., νέος δάσκαλος σε χωριό της Αργολίδος.  Στο χωριό όπου διδάσκει, γνώρισε έναν φιλότιμο άνθρωπο, γύρω στα 40, που όπως του ανέφερε, του παρουσιάστηκε ξαφνικά σημαντικότατο πρόβλημα υγείας στα νεφρά του.
Όπως του εξήγησαν και οι γιατροί είχαν καταστραφεί και τα δύο του νεφρά και η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και επικίνδυνη κ.λ.π.
Βλέποντάς τον έτσι καταστεναχωρημένο αμέσως ο δάσκαλος του μίλησε για τον γέροντα Παίσιο και του πρότεινε να πάει να επισκεφθεί το Μοναστήρι της Σουρωτής όπου βρίσκεται και ο τάφος του γέροντος καθώς και τα άγια λείψανα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Παράλληλα του χάρισε μία αγαπημένη του εικόνα (σε χαρτόνι) με τον π.Παϊσιο να στέκεται με τις παλάμες ευλαβικά σταυρωμένες κάτω από ένα κυπαρίσσι.
Το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθεί, απογοητευμένος για το μέλλον το δικό του και της οικογένιάς του, έθεσε την εικονίτσα κάτω από το μαξιλάρι του και πολύ δύσκολα κοιμήθηκε, ενώ όλο τα βράδυ ίδρωνε από το άγχος του και την απελπισία του.
 Μέσα στην νύκτα ξυπνάει ξαφνικά, βεβαιώνεται από το ρολόϊ του που είχε στο κομοδίνο ότι είναι 3 η ώρα και μαζί αισθάνεται την εικόνα κολλημένη πίσω στην πλάτη του, στο μέρος του δεξιού νεφρού. Απόρησε, διότι γενικά κοιμάται ήσυχα, την πήρε την φίλησε και την έβαλε πάλι στο μαξιλάρι.

Το πρωϊ, αφού σηκώθηκε κοίταξε και πάλι να δει την ώρα και βλέπει απορημένος ότι οι δείκτες είχαν σταματήσει στις 3 το βράδυ.
Συνέχισε κατόπιν τις εξετάσεις και διαπιστώσανε οι γιατροί πως το δεξί νεφρό άρχισε και πάλι να λειτουργεί φυσιολογικά.
Δεν έχασε καιρό και γρήγορα έτρεξε στον ιερό τάφο του Γέροντος όπου κατέθεσε τις θερμές ευχαριστίες και το ευλαβικό δάκρυ της ψυχής του.

 Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης
Ι.Ναός Παναγίας Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου