Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

"Μπάτε σκύλοι αλέστε" το Τaxis.Έκλεψαν τα e-mails 2.000.000 ανυποψίαστων πολιτών και τα πουλούσαν σε εταιρίες. Και μετά μας λένε για ασφάλεια και Ηλεκτρονικές ταυτότητες!


Έκλεψαν από το Τaxis τα e-mails 2.000.000 ανυποψίαστων πολιτών και τα πουλούσαν σε εταιρίες

 47χρονος Ουκρανός είχε παράνομα στην κατοχή του τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να τον βοήθησε υπάλληλος εφορίας
- Τα ψηφιακά αρχεία κατασχέθηκαν απο την αστυνομία
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 47χρονος Ουκρανός, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, απο την πρώτη έρευνα προκύπτει πως ο 47χρονος είχε κλέψει απο το σύστημα Taxis τα e-mails 2.000.000 πολιτών τα οποία μάλιστα είχε ομαδοποιήσει και ταξινομήσει ανάλογα με το εμπορικό ενδιαφέρον και τα πουλούσε τμηματικά ή όλα μαζί σε εταιρίες. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον βοήθησε υπάλληλος κάποιας εφορίας.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη ο οποίος δέχθηκε μηνύματα που τον καλούσαν να αγοράσει υπηρεσία μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο κατάστημα του δράστη στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, και 1500 GB αντίστοιχα. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των 9 εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Πηγή  newsit.gr  Ενημέρωση από  greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου