Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Νιγηρία: Δεκαπέντε χριστιανοί σφαγιάστηκαν από ισλαμιστές σε χωριό


Νιγηρία: Δεκαπέντε χριστιανοί σφαγιάστηκαν από ισλαμιστές σε χωριό 

 Δεκαπέντε χριστιανοί σφαγιάστηκαν από φερόμενους ως ισλαμιστές στη διάρκεια μιας επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μουσάρι, ένα χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία, κοντά στη βάση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ,
σύμφωνα με μια ανθρωπιστική πηγή και κατοίκους της περιοχής.


«Έπειτα από πληροφορίες που συλλέξαμε, οι επιτιθέμενοι μπήκαν σε σπίτια και σκότωσαν δεκαπέντε ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν», δήλωσε μια ανθρωπιστική πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο εκπρόσωπος του στρατού είχε επιβεβαιώσει το Σάββατο την επίθεση στο Μουσάρι κάνοντας λόγο μόνο για πέντε θανάτους, εκ των οποίων ένας νιγηριανός αστυνομικός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το χωριό Μουσάρι βρίσκεται στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος διατήρησε τον απολογισμό των πέντε θανάτων διευκρινίζοντας πως ορισμένα θύματα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια.
Οι νιγηριανές αρχές έχουν ωστόσο την τάση να υποεκτιμούν τον αριθμό των θανάτων σε επιθέσεις, και η ανθρωπιστική πηγή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες κατοίκων που μίλησαν για 15 ανθρώπους οι οποίοι σφαγιάστηκαν.
Ανάμεσα στα θύματα «ήταν ένας αστυνομικός της τροχαίας και 14 πολίτες. Τα θύματα είχαν επιλεγεί καθώς όλα ήταν χριστιανοί. Ορισμένοι είχαν μετακομίσει στη συνοικία αυτή από άλλες περιοχές που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ», εξήγησε η ανθρωπιστική πηγή.
Οι κάτοικοι απέδωσαν την επίθεση στην Μπόκο Χαράμ.

«Οι επιτιθέμενοι εισήλθαν χωρίς να κάνουν θόρυβο στα σπίτια οι κάτοικοι των οποίων ήταν όλοι χριστιανοί και σφαγίασαν τα θύματα. Σκότωσαν δεκαπέντε ανθρώπους», δήλωσε ένας κάτοικος.
Η Μπόκο Χαράμ, που επικαλείται τους αφγανούς Ταλιμπάν, θέλει να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη βόρεια Νιγηρία.
Οι βιαιότητες που αποδίδονται στην οργάνωση καθώς και η αιματηρή καταστολή τους από τις δυνάμεις της τάξης έχουν κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους από το 2009.
Η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, η Νιγηρία έχει 160 εκατομμύρια κατοίκους, με το νότο να κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και το βορρά από μουσουλμάνους.
 http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4778678

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου