Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ιερά Μητρόπολη Πάφου: Πρόσκληση στο ετήσιο μνημόσυνο της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού


ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ †

† 353.000 †
Η Ιερά Μητρόπολης Πάφου και οι Σύνδεσμοι Ελληνοποντίων Πάφου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το ετήσιο μνημόσυνο της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού.

Που θα τελεστεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στις 8.30 π.μ. στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.
Του μνημόσυνου θα προστεί ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ Γεώργιος.
Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Κυριάκος Μπαρρής, Φιλόλογος, Πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσει:
1. κατάθεση στεφάνων
2. ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 1916-1923
Τα ποντιακά σωματεία της Κύπρου, εκ μέρους των Ελλήνων ποντίων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εκφράζουν για άλλη μια φορά τον αποτροπιασμό τους για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ, του Τοπάλ Οσμάν και άλλων Τούρκων ηγετών του κράτους ή των συμμοριών από το 1916 μέχρι το 1923.
353.000 Πόντιοι κάθε ηλικίας σε πόλεις και χωριά, βρήκαν φρικτό θάνατο στα σπίτια τους, στους δρόμους, στις φυλακές και στις εξορίες με μεθόδους που επανέλαβε αργότερα η ναζιστική Γερμανία.
Το έγκλημα αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου. Τα ποντιακά σωματεία της Κύπρου ζητούν να αναγνωρισθεί η Γενοκτονία των Ποντίων από όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς.
Διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι πρόθεση μας να καλλιεργήσουμε το μίσος ανάμεσα στους λαούς και ότι το αίτημα μας δεν συνιστά πράξη εθνικής εκδίκησης. Απλά επιθυμούμε να πληροφορηθούν οι σύγχρονοι το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά, να μην θρηνήσουμε ποτέ πια θύματα, ξεριζωμούς και προσφυγιά κα να μην έχουμε άλλες αλησμόνητες πατρίδες.
Καλούμε την πολιτισμένη ανθρωπότητα να απαιτήσει από την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία που διεπράχθη σε βάρος των Ποντίων, οι οποίοι για τρεις χιλιάδες χρόνια συμβιώνουν ειρηνικά με όλους τους λαούς της περιοχής.

Οργανωτική Επιτροπή Ποντίων Πάφου. Π.Α:99967858

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου