Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο εκβιασμός των παράνομων μεταναστών πέρασε! - Κυβερνητική αναξιοπιστία στο έπακρο


Άλλη μία υποχώρηση κατέγραψε η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη  φορά όχι απέναντι στην «φοβερή» τουρκική στρατιωτική ισχύ και διπλωματία αλλά απέναντι στους 280 παράνομους μετανάστες οι οποίοι απεργούσαν για 44 ημέρες ζητώντας την νομιμοποίησης τους παρά το γεγονός ότι από τους 280, μόνον οι 14 έχουν χάσει την νομιμότητά τους λόγω λιγότερων ενσήμων. 

Όλοι οι υπόλοιποι είναι παράνομοι, διότι εισήλθαν στη χώρα μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2004. 

Και ενώ μέχρι χτές η κυβέρνηση δήλωνε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ότι δεν θα νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες και που είναι αντίθετο στις κοινοτικές αποφάσεις, και ότι αν δεν αποδεχτούν την πρόταση της για 6 μηνη παράταση της παραμονής τους στην Ελλάδα θα τους απέλαυνε ξαφνικά σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποδέχτηκε ουσιαστικά τα αιτήματα των απεργών.
Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποδέχεται 
α) μείωση σε 8 από 12 τα χρόνια που απαιτούνται για νομιμοποίηση, 
β) ταξιδιωτικά έγγραφα για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και βίζα για να επιστρέψουν πάλι στην Ελλάδα εφόσον το επιθυμούν, γ) για ανθρωπιστικούς λόγους, θα ισχύσει καθεστώς μη απέλασης. 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ξαφνικά και ενώ ήδη είχε παρέμβει ο εισαγγελέας ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις για δύο πλημμελήματα σε βάρος των δύο συνοδών απεργών πείνας που φέρονται να εμπόδισαν μετανάστες, που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», να σιτιστούν. (βλέπε ΕΔΩ)

Με λίγα λόγια το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την εξέλιξη ότι όποιος απειλεί την ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό η τελευταία συνήθως υποχωρεί και ότι όποιος αλλοδαπός απειλεί και εκβιάζει την κυβέρνηση με το θάνατο ανθρώπων και την πρόκληση εξεγέρσεων επίσης κερδίζει. Έτσι με βάση αυτή τη  λογική οι κάτοικοι της Κερατέας ασκόπως διαμαρτύρονται διότι ούτε αλλοδαποί είναι, ούτε απειλούν με τον θάνατο κάποιου, ούτε εκβιάζουν με το κάψιμο της Αθήνας, όπως δήλωνε πρόσφατα γνωστή υποστηρίκτρια των θέσεων των αλλοδαπών.

Σήμερα τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί έσπευσαν με εντολή του πρωθυπουργού στα γραφεία της ΓΣΕΕ και πρότειναν στους απεργούς πείνας σχεδόν όλα όσα ζητούσαν!
Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τι περιμένει αυτόν και την κυβέρνηση, διότι η σημερινή του κίνηση θα θεωρηθεί από αρκετούς παράγοντες που δεν ενδιαφέρονται για το καλό του ελληνικού λαού ως απόδειξη αδυναμίας και υποχωρητικότητας.

Η ίδια η κυβέρνηση έλεγε ότι αν υποχωρήσει στα αιτήματα των παράνομων μεταναστών τότε θα ακολουθούσε η αντίστοιχη κίνηση όχι από 280, αλλά από δεκάδων χιλιάδες παράνομους μετανάστες κάτι που θα έφερνε την χώρα σε δύσκολη θέση. Έ, τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε αυτό που όλο αυτό τον καιρό αποκήρυσσε, αδειάζοντας τους υπουργούς του, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν η εφαρμογή του νόμου και η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών. 

Ελπίζουμε ο Θεός... ή μάλλον ο Αλλάχ να μας λυπηθεί από αυτά που μας επιφυλάσσει το μέλλον και αν ποτέ θέλετε να παρανομήσετε ξέρετε από εδώ και πέρα τον τρόπο για να αποφύγετε τις συνέπειες, απλά κάντε μία μιντιακή απεργίας πείνας, απειλήστε για φασαρίες και όλα θα πάνε καλά.
Κρίμα και μόλις είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει τους νόμους και ότι θα είναι αμείλικτη με τους παραβάτες. Μάλλον εννοούσε του Έλληνες και όχι τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 18:30) Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για το θέμα των λαθρομεταναστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Με μια πρωτοφανή και απόλυτα ταπεινωτική για την Ελληνική Πολιτεία απόφαση, η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομων μεταναστών του Μεγάρου Υπατία και των υποστηρικτών τους, και προχωρεί στην “δια της πλαγίας οδού”....νομιμοποίησή τους.
Το κλιμάκιο των υπουργών ενέδωσε ουσιαστικά στα όσα επί ημέρες απέρριπτε με κατηγορηματικό τρόπο και τελικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, που θα καταστήσει τη χώρα μαγνήτη λαθρομεταναστών, συνεχίζοντας στην ίδια κα ενισχυμένη γραμμή του απαράδεκτου Νόμου της για τη μετανάστευση.
Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους, η χώρα θερίζει θύελλες!». 


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου