Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Λεφτά για υπεράσπιση της καταρακωμένης άμυνάς μας απέναντι σους Τούρκους δεν υπάρχουν! Υπάρχουν όμως για να επιτεθούμε στην Λιβύη !


Σχόλιο Αναβάσεων: Με την άνοδο της συγκεκριμένης κυβέρνησης στην εξουσία, (δια της ψήφου μας), ξεκίνησε η ολική αποδόμηση και καταστροφή υλική και ψυχολογική των ενόπλων δυνάμεων, ξεκινώντας από τις απαγορεύσεις μηχανοκινήτων στις παρελάσεις, την απαγόρευση εορτασμού της εορτής του Πάσχα, της απαγόρευσης εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ανά τον κόσμο ελληνικές Πρεσβείες, αν και στο σύνολό τους δήλωσαν ότι μπορούσαν και ήθελαν να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις με ίδια έξοδα.

Ακόμη και έτσι τους το απαγόρευσαν αλλά έπαψαν στα μάτια μας να έχουν την δικαιολογία «δεν υπάρχουν λεφτά», και φάνηκε η στυγνή και προαποφασισμένη κίνησή τους για την εξαθλίωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων και του διπλωματικού σώματος.

Στην συνέχεια κατάπιναν τους μισθούς των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις, και σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση άσκησης της ευθύνης υπαράσπισης του ελληνικού εναέριου χώρου, και των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανάγκασαν από ευθιξία να παραιτηθούν χιλιάδες έμπειρα στελέχη στους οποίους δεν έδιναν την δυνατότητα να υπερασπίσουν αυτό για το οποίο κατατάχτηκαν στις ένοπλες δυνάμεις.

Χώρισαν το Αιγαίο στην μέση δεν επιτρέπουν να υπερασπιστούμε τον ελληνικό εναέριο χώρο. Οι αριθμοί των εμπλοκών είναι χαρακτηριστικοί έως μηδενικοί.
Στην θάλασσα δε, φτάσαμε στο σημείο όποτε θέλουν, όποια τουρκικά πολεμικά πλοία θέλουν να κάνουν βόλτες ανεξέλεγκτα, να κυνηγούν Έλληνες ψαράδες, να κάνουν πειρατείες εντός ελληνικού θαλάσσιου χώρου, (κάνοντας νηοψίες όποτε θέλουν σε όποιο πλοίο θέλουν), να θεωρούν το Καστελόριζο τουρκική ΑΟΖ, και τόσα άλλα που δεν είναι του παρόντος σχολίου.
Να μην πληρώνουν καύσιμα και ανταλακτικά στον στόλο και την αεροπορία με αποτέλεσμα και να θέλουν να μην μπορούν να κάνουν το καθήκον τους.

Σήμερα ξαφνικά όμως βλέπουμε ότι «λεφτά υπάρχουν» για να επιτεθούμε, να λάβουμε μέρος στρατιωτικά στην εσωτερική διένεξη μιας ξένης χώρας που δεν μας αφορά.

Ποιός αποφασίζει για όλα αυτά; Ποιός αποφασίζει για εμπλοκή πολέμου; 
Η Βουλή όπως συνταγματικά αρμόζει με την πλειοψηφία των 2/3;

Δυστυχώς όχι! Η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πλέον διακοσμητικό, φολκλορικό, μουσειακό οργανισμό, που γνωρίζει μόνο πως θα αμείβεται, πως θα δαπανά, πως θα έχει βουλευτική ασυλία σε οτιδήποτε δικάσιμο, πως θα βάζει και τις επόμενες γενεές επιγόνων σε αυτόν τον οργανισμό, πως θα βγαίνουν και θα απολαμβάνουν με 8 χρόνια τέτοιας «σκληρότατης εργασίας» σύνταξη, διόλου ευκαταφρόνητης για την  οικονομική ανέχεια του υπόλοιπου ελληνικού λαού ο οποίος έχει και κατά παράξενο τρόπο αποδεχτεί να συντηρεί, να σιτίζει, να ικανοποιεί κάθε αίτημα, κάθε λαού που θα σκεφτεί να βρεθεί στην ταλαίπωρη χώρα μας.

Αλήθεια τι ακριβώς έχουμε κάνει στο μέλλον των παιδιών μας; 
Αφήσαμε μήπως μέλλον στα παιδιά μας; Ο Θεός να μας ελεήσει.

__________________________

Ελληνική αρμάδα στη Λιβύη: Συμμετοχή σε ληστεία!

Μια επιχείρηση που σε τακτικό επίπεδο είναι χωρίς ΑΝΣΚ - Αντικειμενικό Σκοπό (και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;), ενώ σε πολιτικό επίπεδο θυμίζει περισσότερο ... ληστεία, παρά «ανθρωπιστική επιχείρηση» είναι αυτή που χθες αποφάσισε η κυβέρνηση δια του ΚΥΣΕΑ να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι;
Να υπερασπιστούν  τα ιερά και τα όσια κάποιων φυλάρχων-βεδουίνων της βορειοαφρικανικής χώρας!

Και να πολεμήσει εναντίον κάποιων άλλων φυλάρχων-βεδουίνων που υπερασπίζουν έναν ηγέτη τον οποίο μέχρι πριν ένα μήνα όλοι στην Δύση «έγλυφαν», παρά τα δεδομένα εγκλήματά του (Λόκερμπι κλπ).

Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν, ενώ είχες πλήρη γνώση ότι επρόκειτο περί δολοφόνου;

Και σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή για να μιλήσουμε και εντελώς ψυχρά, πόσο έξυπνο είναι να συμμετέχεις σε μία ληστεία, χωρίς να έχεις κανένα όφελος από την λεία; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι θα υπάρξει όφελος για την Ελλάδα αν καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά π.χ. έστω ένα MiG-23; Το πιθανότερο είναι κάποιος τρελός μουσουλμάνος αύριο να μας σκάσει κάποια βόμβα στην πλατεία Συντάγματος για αντεκδίκηση.

Χθες έμαθαν οι δυτικοί και ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου για τον Καντάφι, περί τίνος επρόκειτο; H φωτό που δημοσιεύουμε είναι από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου πριν μερικούς μήνες στην Λιβύη με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες. Όλοι μαζί παρακαλούσαν έναν, εν γνώση τους, δολοφόνο, να τους δώσει κανένα ψιλοσυμβόλαιο.

Δεν ήξεραν ότι είχε βάλει βόμβες και είχε σκοτώσει κόσμο στην ντισκοτέκ στο Βερολίνο το 1986; Ότι είχε δώσει εντολή και είχαν πυροβολήσει μια γυναίκα αστυνομικό στο Λονδίνο, μέσα από την πρεσβεία; Ότι είχε δώσει την εντολή να μπει η βόμβα στο αεροπλάνο στο Λόκερμπι, σκοτώνοντας τόσους αθώους; Και όμως, για να πάρουν κάποια συμβόλαια έκαναν τα "στραβά μάτια".

Μέχρι και τον βομβιστή του Λόκερμπι παρέδωσε η Βρετανία, τάχαμου ότι είχε καρκίνο, για να πάρει η BP ένα συμβόλαιο σε πετρελαιοπηγή της νότιας Λιβύης. Και ξαφνικά αποφάσισαν να πάρουν όλο το πετρέλαιο, για να μην ... πληρώνουν μεσιτικά στον Καντάφι. Και επικαλούνται «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Στη Ρουάντα που σκοτώθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες δεν υπήρχαν «ανθρωπιστικοί λόγοι».

Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις». Δέχθηκε επίθεση καμια χώρα του ΝΑΤΟ; Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα; Εν πάση περιπτώσει πάμε να απελευθερώσουμε καμιά χώρα όπως έγινε με το Κουβέϊτ το 1991; Εισέβαλε κάποιο κράτος με ολοκληρωτικό καθεστώς σε δημοκρατική χώρα, όπως έγινε το 1950 στη Κορέα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο κόσμο; Όχι βέβαια!

Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων.

Εκεί έχει φτάσει η αλλοτριώση της εξωτερικής μας πολιτικής: Να μην υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα, αλλά να πολεμάμε ως αποικιακά στρατεύματα. Αλλά αυτό είναι ύβρις με την αρχαία έννοια. Και η ύβρις τιμωρείται από τον Θεό...

______________

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"! 

Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές  SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!

Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της  συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.

- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ψς βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.

Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους

Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...

Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».

Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου