Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σε τελικό στάδιο δοκιμής το τσιπάρισμα. Μας υποχρεώνουν να "τσιπάρουμε" όλα τα κατοικίδιά μας.


Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα που βρισκόμαστε:
Υποχρεωνόμαστε δια νόμου, (προβλέπεται αυστηροποίηση τόσο των ποινικών κυρώσεων, όσο και των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες). να τσιπάρουμε κάθε κατοικίδιο ζώο μας, όπως κότες, κατσίκα, πρόβατο, αγελάδα, σκύλο, γάτα, ψάρι, ωδικό πτηνό κ.λ.π έτσι ώστε να ελέγχονται αυτά τα ζώα τα οποία θα μπορούσαν να μας παρέχουν το ανόθευτο γάλα τους, τα αυγά τους, κ.λ.π.

Για να μην φαίνεται τόσο ευθέως "αιμοβόρο" το νομοσχέδιο, χρυσώνουν το χάπι για να πανηγυρίζουν και οι φιλόστοργοι - φιλόζωοι,  με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο, για κακοποίηση ζώου!
Δηλαδή σαν κοινωνία θα τιμωρεἰται κανείς βαρύτερα αν κακοποιεί ζώο, αλλά αν κακοποιήσει κάποιος εγκληματίας την οικογένειά σου, σας κλέψει, σας βιάσει κ.λ.π, δεν θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο φυλάκισης, ή θα έρχεται ο Καστανίδης και θα βγάζει τους ποινικούς εγκληματίες επειδή δεν χωράνε οι φυλακές και δεν υπάρχουν κοντήλια για τα έξοδα σύτισής τους.



Αν θέλουν να αποδείξουν την ακόρεστη αγάπη τους προς τα ζώα ας καταργήσουν τον εγκληματικό θεσμό του Ιπποδρόμου όταν όλοι γνωρίζουμε τι θα υποστούν τα άλογα για να τρέξουν στις ιπποδρομίες.

Μια επίσης πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι ο άνθρωπος πλέον συνηθίζει το τσιπάρισμα, σε λίγο θα ακολουθήσουν όπως στην Αμερική οι διαφημίσεις για τσιπάρισμα στους ηλικιωμένους για την υποτιθέμενη προστασία τους.
Αν π.χ ανέβει η πίεσή σας, θα τρέξει ολόκληρο το ΕΣΥ να σε σώσει!!!

 Η χαρμόσυνη είδηση από το Έθνος 31/3

______________________________

Ηλεκτρονική «ταυτότητα» αποκτούν όλα τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Με το σχέδιο νόμου όλα τα ζώα πλέον θα καταγράφονται και θα αποκτούν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, με ειδικό μικροτσίπ το οποίο θα τοποθετείται με μικρή χειρουργική επέμβαση στον αυχένα των ζώων.

Ολα τα ζώα πλέον θα καταγράφονται και θα αποκτούν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, με ειδικό μικροτσίπ το οποίο θα τοποθετείται με μικρή χειρουργική επέμβαση στον αυχένα των ζώων.

Με παρέμβαση εισαγγελέα προβλέπεται η προσωρινή ή οριστική αφαίρεση του κατοικίδιου από τον παραβάτη. Επιπλέον δεν θα χορηγείται άδεια για κυνήγι στον κυνηγό που δεν έχει καταγράψει ηλεκτρονικά τον σκύλο του και απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή ζώων από το εξωτερικό, που δεν έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά.
Με το σχέδιο νόμου απαγορεύεται, επίσης, η δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση κατοικίδιων, αν δεν αναφέρεται και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.
Ακόμα δημιουργείται σε συνεργασία με τους δήμους ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και όλα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται εφεξής θα σημαίνονται, θα στειρώνονται και θα περιθάλπονται.
Δημιουργείται ένα οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων σε κάθε δήμο, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία. Προβλέπεται ακόμα η δυνατότητα των φιλοζωικών σωματείων να συμμετέχουν ενεργητικά στο πλευρό των δήμων σε όλο το πλαίσιο προστασίας των ζώων.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω συμπλήρωση, βελτίωση, επικαιροποίηση και ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης νομοθεσίας, ώστε η προστασία των ζώων στη χώρα μας να καταστεί πιο ουσιαστική και αποτελεσματική. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, «η συμπεριφορά κάθε κοινωνίας απέναντι στα ζώα είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτισμού. Είναι χρέος κάθε σύγχρονου ευνομούμενου κράτους να παράσχει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.
Τι προβλέπεται
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου
1 Κάθε κατοικίδιο και αδέσποτο ζώο θα φέρει υποχρεωτικά ηλεκτρονικό μικροτσίπ, που θα τοποθετείται στον αυχένα με μικρή χειρουργική επέμβαση.

2 Προβλέπεται αυστηροποίηση τόσο των ποινικών κυρώσεων, όσο και των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες.

3 Οποιος συλλαμβάνεται να κακοποιεί ζώα θα τιμωρείται πλέον με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και χρηματική ποινή μέχρι 30.000.

4 Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων.

5 Ολα τα αδέσποτα που περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται και περιθάλπονται.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου