Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Βλάσφημη «έκθεση» φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη


*    Σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης, άνοιξε μια άκρως προκλητική και βλάσφημη «έκθεση φωτογραφίας»(;) που ξεπερνώντας κατά πολύ, κάθε έννοια και επιείκια περί «μοντέρνας τέχνης», καταχράται βάναυσα ακόμα και τα τελευταία όρια ανοχής, ελευθερίας και εκφράσεως!

Ο «φωτογράφος» κάποιος Κ. Κατσαρέλας, με τις «πόζες» του εκθέτει, επιχειρεί να διακωμωδήσει, πρωτίστως το ιερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον Σταυρό του Χριστού, τον ιερό κλήρο και το τιμημένο ράσο, με απερίγραπτη προσβολή και απαξία, θίγοντας κατάφορα, τα θρησκευτικά συναισθήματα εκατομμύριων Ελλήνων πολιτών!
Σε σχετικές δηλώσεις μάλιστα, της «πρωταγωνίστριας» των «φωτογραφιών», είπε χωρίς αιδώ, ότι σκοπός της ήταν «να δώσει χαστούκι στην θρησκευτική ηγεσία και στο κατεστημένο».

Ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Θεσσαλονικιό υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη: Είναι σε γνώση του Υπουργείου, τα καταγγελλόμενα περί της «εκθέσεως» αυτής και των «φωτογραφιών» που παρουσιάζονται και γιατί την επέτρεψαν; Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείο και τι ακριβώς προτίθεται να πράξει στη συνέχεια; Θα επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, αφού είναι ξεκάθαρο, ότι θίγεται βάναυσα η επικρατούσα Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και κατά την συνταγματική πρόβλεψη;


* στην παραπάνω πηγή αλλά και σε άλλες θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου