Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων: «Απαράδεκτο αν αναφέρεται ο αριθμός 666. Δεν θέλουμε να μας εκμηδενίσουν σε αριθμούς από πρόσωπα που είμαστε»


Αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο η Ιερά Σύνοδος για την Ειδική Κάρτα του Πολίτη

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Εν αναμονή είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», το οποίο συζητήθηκε σε συνεδρίαση και αποφάσισε να αναμείνει το καταρτιζόμενο σχέδιο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την έκδοση της για να τοποθετηθεί υπευθύνως και να απευθυνθεί στο χριστεπώνυμο πλήθος.
Οι συνοδικοί ιεράρχες ενημερώθηκαν, από τον μητροπολίτη Φιλίππων, Προκόπιο, για την κοινή συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο την μελέτη της εκδόσεως της «Κάρτας του Πολίτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης διαβεβαίωσαν ότι δεν περιλαμβάνει παρά μονάχα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο καθένας. Ενώ δήλωσαν ρητά ότι δεν αναφέρεται ο αριθμός 666.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Για το κρίσιμο θέμα που απασχολεί έντονα τους χριστιανούς ορθόδοξους κλήθηκε να τοποθετηθεί από
την XanthiNews ο Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος έκανε σαφές: «Αν αναφέρεται ο αριθμός 666 που αναφέρεται στην Αποκάλυψη θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Γιατί έλειψαν συνδυασμοί άλλων αριθμών; Έχω σοβαρές επιφυλάξεις».
Εάν δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η ταυτότητα μας, παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινες ελευθερίες. Αυτή είναι η θέση που υποστηρίζουν αρκετοί ιεράρχες μας αλλά και οι χριστιανοί ορθόδοξοι. Γιατί δεν θέλουμε να μας εκμηδενίσουν σε αριθμούς από πρόσωπα που είμαστε, με τη δικαιολογία της λύσης της γραφειοκρατίας. 
Ένας ισχυρισμός που μόνο γέλωτες προκαλεί καθώς αυτό το «θηρίο» δεν το αντιμετώπισαν ούτε με τα ΚΕΠ που ίδρυσαν.

Από την Σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα:
1. Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την «Κάρτα του Πολίτη», η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από τη δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.
2. Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί, προς δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της «Κάρτας».
3. Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι αυτό :
α) Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να περιέχει κατ ουδένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό «666».
β) Επίσης κατ ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.
4. Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως δήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ όψιν τους».

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Στο άλλο κρίσιμο θέμα της καθημερινής επιβίωσης τώρα. Η μετεγκατάσταση της Τράπεζας Αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής. Οι μερίδες φαγητού πλησιάζουν τις 140- 150 από 80 που ήταν πριν την εμφάνιση της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.
Ο Μητροπολίτης βλέπει καθημερινά την αυξημένη ανάγκη του κόσμου από το πόσοι πηγαίνουν κάθε μέρα για να ζητήσουν την παρέμβαση του για κάποια εργασία κάπου. «Κάτι που είναι δύσκολο», όπως είπε. Αλλά και από τα βοηθήματα που φεύγουν κάθε μέρα από το Φιλόπτωχο Ταμείο…
 πηγή xanthinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου