Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η Σερβική Ορθόδοξος Εκκλησία ανεγνώρισε ανεξαρτησία του Κοσόβου χρησιμοποιώντας την Αλβανική αστυνομία (βίντεο). Δηλώσεις Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου


Ο διπλωματούχος μεταπτυχιακών σπουδών (Master/Bachelor) στις νομικές επιστήμες Zoran Cvorovic δήλωσε χθές:

"Η Σερβική Ορθόδοξος Εκκλησία εμμέσως πλήν σαφώς ανεγνώρισε την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και των Μετοχίων με το να απευθυνθεί στην αλβανική αστυνομία (KPS - Kosovo Police Service) για βοήθεια για βιαία εξόρισι του καθηρημένου επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου από το μοναστήρι Duboki Potok, που βρίσκεται στο έδαφος της νότιας σερβικής επαρχίας".
________________
video δείχνει πως η αλβανική αστυνομία, κατόπιν της προσκλήσεως από τον επίσκοπο Θεοδόσιο, έδιωξε τις μοναχές από τη μονή Devine Vode.



Αυτός είναι ο τελευταίος αίσχος, η Ορθόδοξη Μητρόπολη να καλεί την μουσουλμάνικη εχθρική αστυνομία να διώχνει τους μοναχούς από τα μοναστήρια! Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι πρώην ουτσεκάδες, που πριν από μερικά χρόνια έδιωχναν τους Σερβους από το Κόσοβο. Μετά μπήκαν στην αστυνομία KPS, και στο πογκρόμ τον Μάρτιο 2004, ως αστυνομικοί πλέον, βοηθούσαν στην εκρίζωσι του σερβικού λαού και της σερβικής πνευματικής κληρονομίας.
Η Μητρόπολη αρνείται ότι κάλεσε την αλβανική αστυνομία να διώχνει τους μοναχούς, ενώ ο αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας δήλωσε ρητά πως η αστυνομία του Κοσόβου ήρθε μετά από τη πρόσκληση της Μητροπόλεως (http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/98138/Na-Artemija-poslati-specijalci).

Αυτός είναι ένας από τους στόχους της διώξεως του Αρτεμίου - να φύγει και ο μοναχισμός από το Κόσοβο.
Έδιωξαν π.χ. 20 μοναχές από το μοναστήρι Devine Vode για να μείνει το μοναστήρι άδειο, με έναν μόνο μοναχό.

Το ίδιο συνέβη και με άλλα μοναστήρια. 



____________________

Σχετικά με την καθαίρεσι του Σεβασμιωτάτου Αρτεμίου ο Πατριάρχης Ειρηναίος χθές δήλωσε τα εξής:

"Η Συνοδος της Ιεραρχίας όχι μόνο που δύναται να καθαιρέσει τον επίσκοπο, αλλά είναι και μόνο όργανο/σώμα της Εκκλησίας που έχει δικαίωμα να το κάνει.
Η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο διοικητικό και δικαστικό σώμα της Σερβικής Εκκλησίας και ώς τέτοιο είναι επάνω από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας η οποία απαρτίζεται από όλους τους Αρχιερείς δικάζει τους επισκόπους καο ο πρώην επίσκοπος Αρτέμιος το γνωρίζει πολύ καλά. 
Όταν δεν συνεδριάζει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και οι ανάγκες απαιτούν την καταδικαστική απόφαση/ετυμηγορία, είναι δυνατόν ο επίσκοπος να δικάζεται από τους 12 Αρχιερείς οι οποίοι ορίζονται. Εντούτοις όταν συνεδριάζει η Ιεραρχία, αυτή μεταβάλλεται σε Δικαστήριο και έγκυρα/νόμιμα καταδικάζει τον επίσκοπο. Δεν υπάρχει δυνατότης της έκκλησης/έκκλητου διότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο σώμα της Εκκλησίας. 
Απλούστατα, τον πρώην επίσκοπο Αρτέμιο κατεδίκασαν όλοι οι πάροντες Αρχιερείς στην Ιεραρχία, οι οποίοι είναι τριπλάσιοι απ' ότι θα ήταν στο Δικαστήριο. 
Ένα παράδειγμα της δυνάμεως της Συνόδου της Ιεραρχίας είναι η παύση και η καθαίρεσι του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων το 2005. Τον απήλαξε από τα καθήκοντα η Ιεραρχία, και μετά τον καθήρεσε και τον έκανε μοναχό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου