Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μόνο την ταφή αναγνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος - Άρση του επιτιμίου στον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη

Η Εκκλησία της Ελλάδας γνωρίζει και συνιστά στους ορθοδόξους χριστιανούς την ταφή ως μοναδικό τρόπο αποσύνθεσης του νεκρού σώματος.
Δεν έχει, όμως αντίρρηση για την καύση ετεροδόξων και ετεροθρήσκων.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και πρόσθεσε ότι έκαστος μητροπολίτης θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά την ποιμαντική του κρίση για τις ειδικές περιπτώσεις του προβλήματος. Μάλιστα, η Ιεραρχία προχώρησε στον ορισμό ειδικής ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τα βασικά κριτήρια για την αντιμετώπιση των ειδικών περιπτώσεων και τα οποία θα συζητηθούν στην επόμενη Ιεραρχία.

Άρση του επιτιμίου στον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη

Εξάλλου, στην άρση του επιτιμίου ακοινωνησίας (σ.σ. είδος αφορισμού) στον μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη αποφάσισε σήμερα, υπό προϋποθέσεις η Ιεραρχία της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο μητροπολίτης θα πρέπει να αναγνωρίσει την υπάρχουσα κατάσταση, ενώ η άρση δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Επιτροπή αποτελουμένη από τους μητροπολίτες Ζακύνθου Χρυσόστομο, Φθιώτιδος Νικόλαο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, θα επισκεφθούν τον μητροπολίτη Νικόδημο, για να του ανακοινώσουν την Απόφαση της Ιεραρχίας.

πηγή  ΝΕΤ ΑΠΕ/ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να μην πάει ο Μεσογαίας και να παίξει θέατρον παραιτήσεως από το θρόνο του υπέρ του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.

    Αν ενδιαφερόταν για την κανονική τάξη δεν θα πρόβαλλε τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης αλλά θα συνιστούσε αποκατάσταση του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου