Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Συγχαρητήριος επιστολή Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου προς τον Μητροπολίτη Λεμεσού


  ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΛΑΓΚΑΔΑ
ΙΕΡΟΝ   ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ   ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ
57018  ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΝ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Εν Μελισσοχωρίω,
τη 23η Μαΐου 2010

Πανιερώτατε Άγιε Λεμεσού,
Ευλογείτε!

Με ανείπωτη χαρά πληροφορηθήκαμε την ομολογιακήν στάσιν στο θέμα της επισκέψεως του Πάπα στην αγιοτόκον νήσο Κύπρο. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη κατά την σημερινή υπέρλαμπρον ημέρα της Πεντηκοστής. Δοξολογούμε τον Αγαθόν Παράκλητον που ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς μας φωτίζει Ποιμένες ώστε να ενεργούν με αποστολικόν θάρρος και ομολογιακόν ζήλον αναπαύοντας τις καρδιές του ποιμνίου τους και αψηφώντας κάθε ιοβόλο απειλή και παραβλέποντας τις πρόσκαιρες και κοσμικές λυκοφιλίες.
Με αυτήν την κίνησίν Σας, Πανιερώτατε, διατρανώσατε ότι φρονείτε τα του Θεού και όχι τα των ανθρώπων. Και έτσι είστε βέβαιος πως «ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών». Όμως επιτρέψτε μας να Σάς δηλώσουμε την αμέριστον συμπαράστασίν μας και την υιικήν μας αγάπην. Ήδη η συνέντευξίς Σας- που συνδυάζει απλότητα και βάθος Ορθοδόξου πνευματικότητος και θεολογίας- δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Μονής μας, ώστε να αναπαυθούν και άλλοι ανά τον κόσμον αδελφοί μας.
Ζητούμε ταπεινώς τις θεοπειθείς ευχές Σας και ευχόμεθα υιικώς το Πανάγιον Πνεύμα να Σάς φωτίζ­­η και να Σάς ενισχύ­η.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού ασπαζόμεθα την αγίαν δεξιάν Σας.

Ο Καθηγούμενος
† Αρχιμανδρίτης Κύριλλος
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΎ ΑΝΑΠΑΥΘΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΙΕΡΕΙΣ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.ΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ --ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..ΜΟΝΤΕΡΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου