Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Μποϊκοτάρουν τον Πάπα

Πέντε, τουλάχιστον, μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν θα παραστούν στην τελετή υποδοχής 
 

Τα βήματα του μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος θα απουσιάσει από την τελετή υποδοχής του Πάπα
Βενέδικτου στις αρχές Ιουνίου, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλοι -τουλάχιστον- τέσσερις αρχιερείς.

Πρόκειται για τους μητροπολίτες Κηρυνείας Παύλο και Τριμυθούντος Βαρνάβα, καθώς και τους χωρεπισκόπους Καρπασίας Χριστοφόρο και Αμαθούντος Νικόλαο, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε στον «Φ», ότι στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου γίνεται αναφορά στο ότι ο Πάπας είναι αιρετικός, αφού υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν δογματικές διαφορές. Όποιος έχει δογματική διαφορά με την ορθόδοξη πίστη θεωρείται από την Εκκλησία μας αιρετικός και αυτό είναι ξεκάθαρο για όσους γνωρίζουν περί δογμάτων, είπε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με

δηλώσεις του και ο χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος. Αμφότεροι, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως δεν πλήττεται η Ορθοδοξία από συζητήσεις ή επαφές με αιρετικούς ή και με αλλόθρησκους.
Σημειώνουν, ωστόσο, ότι θεωρούν ως πολύ αρνητικό τον προσηλυτισμό που προωθεί η Καθολική Εκκλησία μέσω της λεγόμενης Ουνίας. Με τη μέθοδο αυτή, επίσκοποι με την ίδια εμφάνιση των ορθοδόξων επισκόπων παριστάνουν τους ορθόδοξους αλλά μνημονεύουν τον Πάπα, εις βάρος της ορθόδοξης πίστης.
«ιερος» πολεμος 
 
Παμψηφεί αιρετικός ο Ποντίφικας Τον κατηγορούν για προσηλυτισμό μέσω της Ουνίας «Άλλο η θρησκεία, άλλο η πολιτική» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου